מחזור משכנתא

מחזור משכנתא

שלום, התחלתי לאחרונה לבדוק את נושא מחזור המשכנתא שלנו, עקב ריבית גבוהה בהלוואה הקיימת והחזר חודשי גבוה מאד. ההכנסות החודשיות שלנו אינן גבוהות ( כ 10,000 ש"ח בחודש). האם עדיף לקחת הלוואה בריבית קבועה ולשמור על יציבות מבחינת ההחזר החודשי במשך 20 שנה או ללכת על הלוואה המשלבת ריבית קבועה וריבית צמודת דולר או פריים מתוך נקודת הנחה שזה אולי יוזיל את ההחזר החודשי בעתיד (ואולי לא?). התחושה ראשונית שלי היא שעדיף לא לקחת סיכונים מיותרים, מה עוד שבהלוואה בריבית קבועה הריבית היום נמוכות באופן משמעותי מהריבית שאני משלמת ( 6.5% לעומת 4.6) אך אשמח לשמוע דיעות נוספות.

כלומר?

התחושה שלי היא שהבנקים מנסים לדחוף הלוואת בריביות לא קבועות כדי להרוויח על חשבוננו. חלק מהבנקים אמרו שהם בכלל לא נותנים הלווואת במסלול אחד אלא רק משולבות. ואשלה נוספת: בדיסקונט דווקא קיבלתי הצעה למסלול של קבועה בלבד בריבית של 4.6% וזנ לפני מיקוח.זו אמנם ההצעה הכי טובה שלנו בינתיים אך משום מה זה מחשיד אותי שהם נותנים הצעה כזו אטרקטיבית. ( מה לעשות לא ממש מאמינה בבנקים
). זה יכול להיות קשור לזה שבנק דיסקונט נמכר לאחרונה? האם יש עוד דברים שכדאי לי לבדוק?

יועץ1

New member
"תחושות בטן" טובות מאד

ממש נדיר לשמוע דעות כאלה והתחושות שלך ממש טובות ולהלן הפירוט. היום זו התקופה הטובה ביותר למיחזור כי הריביות הן בשפל חסר תקדים. הבנקים מעודדים לשלב כמה מסלולים בהלוואה אחת והסיבה היא לא הסיבה המוצהרת שלהם שהיא-"לא כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד". הסיבה היא עלות גיוס ההון.עלות גיוס ההון למטרת הלוואות צמודות מדד וקבועות,גבוהה ולא כדאית להם, אך בכל זאת רוצים לשווק ולהראות שנותנים הלוואות כאלה, אז מעודדים לקחת גם ב"משתנה" או ב"פריים" וכד'. על ידי השילוב הזה הם מסדרים לעצמם את הכדאיות ומקוזזים בהפסד על מסלול הריבית הקבועה צמודת מדד. זה כל הסוד. והעיקר. אין ארוחות חינם. אין קשר לענין המכירה של בנק דיסקונט. לא ספרת לכמה שנים בקשת את המשכנתא בדיסקונט. אולי יש הצעות יותר טובות. יש מסלול מאד טוב, אך צריך לחפשו היטב: ריבית קבועה צמודת מדד עם תחנות יציאה כל 5 שנים ללא קנס. יש אפשרות לפרוע בתחנה חלק מההלוואה או את כולה וללא קנס. מקווה שעזרתי.

תודה על תשובתך

תודה על תשובתך. ההלוואה היא ל 20 שנה. האם יש לזה משמעות כלשהי? ( בדקנו גם אפשרות ל 15 שנה אך ההחזר החודשי גבוה מדי עבורנו).

יועץ1

New member
התשלום החודשי למשכנתא

נגזר ממספר שנות הפריסה של ההלוואה /משכנתא וגם מגובה הריבית. על אותה ריבית, התשלום החודשי ל-20 שנה יהיה נמוך מן הסתם מאשר תשלום חודשי ל-15 שנה. כאשר עושים השוואה בין ההצעות השונות יש לערוך טבלה. להתייחס בעמודה אחת לשנות המשכנתא ובעמודה אחרת לתשלום החודשי., בעמודה נוספת גובה הריבית. כך ההשוואה תהיה ברורה. להצהרת גובה הריבית במסלול של ריבית קבועה צמודת מדד, אין משמעות אם עושים את ההשוואה כפי שציינתי. לפעמים מסתבר שהריבית שנקבו בעל פה איננה תואמת את יתר המספרים שהוצגו. קל לחשב את גובה הריבית כאשר כל יתר המספרים מפורטים כראוי. בהצלחה.

למעלה