מחזור משכנתא

amidek

New member
מחזור משכנתא

לקחתי משכנתא לפני כשנה וחצי, אך מאז הריביות ירדו בצורה משמעותית ואני מאוד מעוניין למחזר אותה בהתאם לתנאי השוק כיום. מכיוון שאחוז המימון שלי גבוה הבנק הנוכחי "מחזיק" אותי ולא מאפשר לי לשר את התנאים כדי שלא יהפוך למלווה מדרגה שניה. בקיצור- האם יש אפשרות לצאת מהמצב הזה?

יועץ1

New member
לא בעתיד הקרוב

היום גם לבנקים יש הוראות בנושא הזה. פעם הם חגגו ונתנו כסף לכל דורש וכמעט ללא הגבלות. ברגע שהבנק עובר 60% מימון, הוא חייב לשמור אצלו רזרבות כספיות בהפרש שבין 60% לבין אחוז המימון שלך, משמעו של דבר שהוא שומר אצלו רזרבות שאינו יכול להשתמש בהן, ודי לו בעוד כמה מאות לקוחות כמוך שכל הפעילות בתחום ההלוואות שלו תהפוך למשותקת לגמרי. זו הסיבה שהבנק מתנהג כפי שמתנהג, ועליך להיות מרוצה מהסדר נוכחי אתו, כי למעשה אין לך כל כך ברירה. בעוד כמה שנים בדוק שוב את מפלס המשכנתא ויתכן שאז תוכל לפרוש לגמרי מהשותפות עם הבנק אם תמצא מממן אחר שיהיה מוכן לשלם לבנק שלך את כל החוב וגם לתת לך משכנתא חדשה בתנאים טובים יותר, אך זה עדין לא אקטואלי לפי מצב העניינים. בהצלחה,

amidek

New member
רגע רגע..

לא ברור לי משהו. נניח שלקחתי הלוואה בסכום X במספר מסלולים. היום, לאחר כשנה וחצי, אני מניח שסכום הקרן שנותר להחזיר כמעט ולא השתנה (ירד אולי ב-4%). האם אני לא יכול לקחת הלוואה מבנק אחר בגובה הקרן שנותרה, להחזיר את החוב שלי לבנק הנוכחי (עם הקנסות למיניהם) ולהתחיל לשלם לבנק החדש אך בתנאים יותר טובים? זה מה שחשבתי לעשות. האם זה אפשרי?

למעלה