מחזור חלש מאוד

סיגלי ד

New member
מחזור חלש מאוד

היי, האם מישהי נתקלה בתופעה של מחזור שנחלש לאורך השנים? הכוונה שממחזור ארוך עם דימום חזק הוא הפך להיות קצר וחלש? אני מודאגת מכך שאני כבר תקופה ארוכה בטיפולי פוריות וגם לאחר הפלות חוזרות ותוהה לדעת אם יש קשר בין תופעה כזו ובעיות עם רירית שיכולות לגרום לחוסר השרשה או השרשה לא תקינה שגורמת להפלות.... האם מישהי נתקלה בתופעה כזו?

סיגלי ד

New member
לא חושבת שזה קשור להדבקויות ברחם..

אם לזה את מתכוונת... כי השינויים התרחשו אצלי מספר פעמים לאורך שנים, ללא קשר לטיפולים או לגרידות. ההסטרוסקופיה האחרונה הראתה שחלל הרחם תקין, ולמרות הכל המחזור עוד יותר נהיה דליל וקצר.

תמר27

New member
אם חלל הרחם תקין,

וזה הודגם בהיסטרו', אז כמו שאמרת זה לא הידבקויות. את עוקבת גם אחרי הרירית? היא מתעבה כרגיל?

נועם@בת

New member
דימום הוסת מושפע מכל מיני דברים

ממצב הגוף, מהאיזון שלו, מרמות ההורמונים וגם מהגיל. אם הרירית תקינה במהלך החודש אין סיבה לדאוג בגלל מחזור קצר וחלש, זה דוקא יתרון למי שלא ממש נהנית לדמם. בהצלחה נועם

סיגלי ד

New member
למה את מתכוונת ב"מושפע ממצב הגוף,

האיזון והגיל"?? איך זה אמור להשפיע??? נראה שמה שהרופאים שמים לב אליו זה שהרירית תהיה "תקינה". אלא, שהשאלה למה קוראים רירית תקינה. היא יכולה להיות סדירה ובעובי תקין, רק שעדיין יש לי בעיה להכנס להריון (ללא הסבר רפואי מוגדר) ועוברת הפלות חוזרות. זה דיי גורם לי להיות מוטרדת שזה בגלל הרירית. אני לא נהנית לדמם, אבל כמעט שלא נשאר לי מחזור. תחושה שמשהו לא תקין. האם את יודעת אם יש טיפול ברירית מלבד תמיכת פרוגסטרון שניתנת לאחר ההפריה?

רירית..

לעיתים מוסיפים אספירין במינון נמוך, במקביל לגירוי השחלתי, לשיפור זרימת הדם לרחם. יש הטוענים ששמירה על חום הרחם עוזרת גם, למרות שעכשיו ימות הקיץ החמים.. בהצלחה לילי

נועם@בת

New member
אם הגוף לא מאוזן, התזונה לא משהו

והבריאות לא הכי, גם הדימום מושפע מזה. אצלי למשל אחרי דיקור היה דימום אדום בהיר נטול כאבים, אחרי תקופה ארוכה שהדימום היה מסיבי, כהה ומלא גושים. אלו דברים שהרפואה הקונוונציונאלית לא בדיוק מכמתת. טיפול ברירית יכול להיות מתן אסטרוגן לפני הביוץ, אבל רק אם יש צורך. דרך נוספת לבדוק את הרירית זה ביופסיה של הרירית. דוגמים מעט מהרירית על ידי צינורית המוחדרת לרחם, ובודקים תחת מיקרוסקופ. הבדיקה היתה מקובל בעבר, נזנחה ולאחרונה יש שוב רופאים שמבצעים אותה. לגבי הפלות חוזרות, האם עשיתם בדיקת זרע אצל בר טוב? הרופא שלי, דר' גידוה, עבד עם בר טוב והיתה לו הצלחה לא רעה בהפלות חזורות. נועם

למעלה