מחזור זה טוב?!

Athaclena

New member
מחזור זה טוב?!

ככה, את זה שפראצ'ט ממחזר בדיחות אנחנו יודעים. ובמידה מסוימת זה ברור וסביר (כי אחרי 40 ספרים לפעמים חוזרים על משהו, מה לעשות) אבל מתחיל להמאס לי מהקטע שלו עם שמות מוזרים. פה ושם זה משעשע, אבל לדוגמא בgoing postal יש את moist, adora belle וגם את reacher gilt. מילא האחרון, אבל האחרים ממש אמורים לשעשע, או לפחות ככה נראה לי. מויסט אומר לאנשים לא לצחוק מהשם שלו, כאלה. זה לא חדש וכבר יוצא לי מהחורים. דוגמאות לפעמים קודמות: winsborough במשמר לילה, sacharissa בהאמת, הורים שקראו לילדים שלהם duke, earl, king ועוד משהו... יאללה, הבנתי את הקטע שמתם לב? מסכימים?

Athaclena

New member
מיחזור, למקרה שמאגנה יתחיל להתחרפן

אבל לפחות הוא התיייחס לתמונות של ספרי פראצ'ט שהעליתי! ואף אחד אחר לא
לא יפה...

gaspode

New member
גם אם הוא יתחרפן

הוא לא יכול לעשות הרבה בנידון. הוא התגרש מהפורום. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=509&msgid=84453903 והוא גם עקשן נורא, ולא יכתוב למרות שאף אחד בכלל לא שם לב שהוא לא כותב. חי חי.

ויימס

New member
אם הוא לא היה אידיוט הוא היה שם לב

שכתבתי לו מסר, אבל לא משנה...

Maladict

New member
הוא יחזור... הם תמיד חוזרים...

אני יודע שאתה קורא את ההודעה הנ"ל. אנחנו צופים בך. ויימס התקינה מצלמות בכל אשר תפנה. האחות התמירה צופה בך.

זאת אופנה חדשה, ההעלבויות האלה?

אחרי שאוריבל נעלב בטעות, עכשיו גם מאגנה נעלב בטעות? אוף. עכשיו מישהו יעלב מההעלבות ויעלם.....

The Mad Hatter

New member
זה עוד בסדר

עם השמות המוזרים אני עוד יכולה להסתדר. אבל אותן בדיחות ותאורים שחוזרים על עצמם קצת מעצבנים. לפעמים יש לי מין תחושה שטרי יודע שהוא חוזר על עצמו ועושה את זה דווקא. אין לזה נימוק (לא להגיון שבמעשה ולא לסבה שאני מרגישה את זה) אבל זה לא משנה. ושוב, בקשר לשמות המוזרים-זה לא כל-כך מפריע לי. קצת בגלל שהתרגלתי ובעיקר בגלל שאני קוראת באנגלית ולכן שמות כמו מויסט, למרות שזה שם מגעיל, עדיין ישמעו לי שמות זרים. אולי אם הייתי קוראת את הספר בעברית והייתי נתקלת בדמות שקוראים לה "לחות" היה נמאס לי יותר. עובדה, התעצבנתי מ"פוצימון" ו"נפחן". ומה כל כך מוזר בwinsborough וsacharissa? או שהתכוונת לשמות מוזרים בכלל ולא רק לכאלה עם משמעות כביכול-משעשעת? (או שלשני השמות האלה יש משמעות שאני לא מודעת אליה?)

Maladict

New member
כן הדיחות החוזרות באמת מציקות

הצליל שעושה צהוב.... ראיתי את זה לפחות ב6 ספרים

TheBursar

New member
לי זה לא ממש מפריע

אני גם מבין את הבדיחות מאחורי רוב השמות.

ויימס

New member
אני יודעת למה את מתכוונת.

לפעמים בא לי לצעוק על הספר, "נו, כן, כן, אני יודעת (המשך הבדיחה כאן)". דווקא באנשי המשמר לא נתקלתי בהרבה מיחזור וזה שימח אותי מאוד.

לא, זה רע!

האמת היא שזה ממש ממש מציק לי. גם אורי פינק עושה את זה (וזה היה מעצבן אותי בימי צעירותי העליזים, כשעוד הייתי קוראת "זבנג"). הוא חזר קצת יותר מדי פעמים על בדיחת ה"הוא היה בטוח שהוא אנורקסי". ונדמה לי שנתקלתי יותר מפעמיים בבדיחת "האנק הוא הנהר היחיד בעולם שאפשר לשרטט עליו את קווי המתאר של הגופה".

J e n i e

New member
csrl כלל רע...

כי זה הופך ספרים חדשים לפחות מעניינים, מצד שני, דברים כמו הנהר פשוט הפסיקו להיות בדיחות ונהיו חלק מהעולם. זאת אומרת, זה שזה חוזר לא נראה לי כמו נסיון להצחיק אלא כמו משהו מובן מאליו. (אני עדיין כאן, לפעמים, כשאני לא בריתוק של כמעט שלושה שבועות)

למעלה