מחזור דליל

gulij

New member
מחזור דליל

בשלושת החודשים האחרונים הפסקתי לקחת גלולות וקיבלתי מחזורים מאוד דלילים (יום אחד חזק ואח"כ ממש נגמר). אנחנו לפני IVF (בגלל שלל בעיות)ורציתי לדעת האם יש משמעות לדלילות הזו (פעם זה לא היה כך). בבדיקות שעשינו לקראת ההפריה עובי הרירית היה 5.5 ביום ה- 21 שזה די רע, האם יש מקום לחשש? האם הרירית פגועה והאם הזריקות יעזרו לעבות (גונל, מונוגון וצטרוטייד). בבקשה הרגיעו אותי, גם ככה יש לי כבר 1000 בעיות...

ifat28

New member
ג'ולי לעיתים, אבל לא תמיד, כאשר

הרירית דקה ע"פ בדיקות אולטרה-סאונד, וכן יש דימום מועט במחזור, זה יכול להעיד על הידבקויות ברחם. הדרך לדעת אם יש הידבקויות ברחם או לא, זה רק ע"י היסטרוסקופיה אבחנתית. יכולה גם להיות סיבה אחרית לרירית דקה. עשית בדיקות הורמונליות ביום השלישי למחזור? בכל מקרה את יכולה להפנות גם את שאלתך ל- www.starmed.co.il בפורום פוריות, זה פורום של רופאי בי"ח וולפסון, והם בטח יענו לך.

gulij

New member
עשיתי צילום

רחם ובו הכל היה תקין. אני אחרי 6 שנים של גלולות. עשיתי כבר פרופיל הורמונלי שבו הכל היה תקין חוץ מרמת פרולקטין גבוהה וFSH 8.4 שזה קצת גבוה לגילי אבל הרופא אמר שזה עדיין תקין. מה יכולה להיות הבעיה אצלי? אני יודעת שלא תמיד יש אצלי ביוץ ולפעמים הוא מאוד חלש, ייתכן שזו הסיבה? תודה על התייחסותך אני קצת בלחץ...

נועם@בת

New member
רמת פרולקטין גבוהה

אם עשית את הבדיקה פחות מ3 שעות אחרי שהתעוררת בבוקר, התוצאה לא אמינה וצריך לחזור עליה. פרולקטין גבוה יכול לשבש את הביוץ ויש צורך לטפל בו. FSH 8.4 הוא האמת גבוה, אבל לא אמור להשפיע על אופי הוסת. נועם

נועם@בת

New member
אן לקחת גלולות במשך תקופה ארוכה

יתכן שהגוף שלך עוד לא חזר לעצמו. לא ציינת מה היה המצב כשלא לקחת גלולות. במקרה כזה כדאי לחכות עוד מחזור אחד או שנים. אם הבעיה היא רק הורמונלית הרי הורמוני הביוץ (גונל, מנוגון) יעבו את הרירית. במידה ולא, יהיה צורך לפש את הבעיה ברחם עצמה. וסת דלילה אחרי נטילת גלולות ממושכת היא בהחלט תופעה ידועה וחולפת. נועם

gulij

New member
תודה לך על התייחסותך המהירה!!!

לפני הגלולות הווסת הייתה חזקה מאוד מאוד. 7 ימים של דימום רציני. את הפרולקטין אצטרך לבדוק שוב. אבל לגבי ה- FSH , לברן אמר שזה בסדר גמור, האם לצפות ל - IVF כשלוני????

למעלה