מחוץ לתחום!

מחוץ לתחום!

אנחנו ממש לא צריכים ראיות לאמיתות התורה. שהרי גם הגויים מודים שהתורה שלנו היא אמת ומשמים. רק להם יש תוספות. אבל בשבילך קבל ראיה. לתנ``ך יש רק גירסה אחת! ואילו לספר ה.``אירויזיון (לא זוכרת איך כותבים בדיוק.) שהוא ספר היסוד של הנצרות יש למעלה מ150000 גירסאות. או במילים מאה וחמישים אלף נוסחאות לספר. זה רק ראיה קטנה כמה תורתינו אמת שהיא לא השתנתה!

מגעיל ביותר! כנסי.

ראשית אני ממש לא בא לערער על אמיתות התורה! אבל הראיה שהבאת, שמי שישמע, יש 150 אלף גירסאות, יחשוב מי יודע מה, אבל בעצם אם תעשי חשבון פשוט תגלי ש 150 אלף גירסאות, נוצרות מלא יותר מ17 אותיות! את פשוט אכלת את הפתיון של המרצה שאמר לך את זה.. ואני יסביר, אם יש לי שתי אפשרויות איך לכתוב ספר, אפשרות מספר 1 לכתוב אותו עם האות א` אפשרות 2 בלי האות א`. אז יוצא שיש לי שתי אפשרויות לכתיבת הספר, אם לדוגמא יהיה עוד שתי אפשרויות עם לכתוב עם האות ש` או בלי האות ש`. יוצא שיש לי 4 אפשרויות איך לכתוב את הספר, כל אפשרות מכפילה לי את הכל ב2. בקצב הזה אחרי 17 אותיות יהיה לי למעלה מ 150000 אפשרויות לכתיבת הספר! בקיצור אין לי כח להאריך אבל זה שטיפת מח זולה.

ייתכן והדברים שהביאה אינם מושלמים בעבורך

אך כדי להאמין בתורה באמת איני זקוק להוכחות, די לי בזה שמלאך רע עונה אמן על כורחו והעובדה שלדבריו נשתנו העיתים ואלוקים דחה את עמו אינה משכנעת אותי, כיוון שאם אלוקים אמת ודבריו אמת, הוא כתב בתורתו שהיא לא תשתנה. בכדי להגיע לדרגה גבוהה של הבנה ברורה ואמונה מכורח ההבנה השכלית עלי להתאמץ יותר. אך במעמד של התורה מול תורתם של שאר האומות אין לי ספק, בכדי לשנות תורה שניתנה במעמד רבבות ונחקקה בהיסטוריה אצטרך לכל הפחות מעמד שונה בכדי לקבל שינויים חוקתיים באותו הדבר.

ברור שכל אחד צריך לבדוק

לפי דבריך את מאמינה בלי בדיקה, ז``א חיית 15-20 שנה בבית חרדי והחדירו לך אמונה,לכן את מאמינה. ומה אם עבדו עליך?? לדעתי,את הענין של תורה משמים פשוט חובה לדעת!! זה ממש בסיס בידע דתי! אנחנו מאמינים לא רק מכורח המציאות התמידית(איפה חיינו והחברה המשפיעה מסביב) אלא מידיעה פנימית עמוקה שבררת והבנת נקודות מוצא ביהדות והאמונה היא בסיס ראשוני ביהדות.הדוג` שהבאת היא נחמדה ואולי נכונה,אבל היא אולי רק תוספת קטנה לידע מקיף יותר,מפריע לי שלא מפריע לך החוסר ידע הזה..

כי אולי הם חיים בשקר??

כמו שאדם שאינו דתי פשוט לא מאמין במציאות האלוקים חושב שאנחנו חיים בשקר כי קל להאמין במשהו (שזה בעצם אבסורד כי להאמין באמת זה קשה)

זימj

New member
את לא אחת ברמה

שאלתי היתה למה שבבית ירצו לרמות אותי? כי הם חיים בשקר, למה הם חיים בשקר? או יותר ברור מה גרם להם לחיות ב``שקר`` הזה?

אם הייתי שואלת את דעתך

לגבי הרמה שלי,הייתי משנה כרגע את הניק. ולגבי שאלתך- מה כזה מסובך??אתה יודע כמה חיים ומתים ונשארו באותם עמדות כי אבא שלהם כך חינך אותם וחוזר חלילה.. אם אנשים היו עוצרים ומבררים באמת הרי כולם היו מגיעים לאמונה אלא שלאנשים אין כח ורצון לבדוק.וזה מדובר גם לצד השני-אלא שמאמינים ולא יודעים למה יפלו בקלות אתה לא חושב ככה,בחור ברמה?

זימj

New member
למה את עונה בלי קשר

זיזיזיז השאלה היא למה? למה אבא שלי חי בשקר? אז אני יענה כי כך עבר אצלו במסורת ואצל כל העם היהודי במסורת, למה הועבר כך במסורת? אפשרות אחת זה אמת האבא הראשון שלי באמת ראה את מעמד הר סיני וכן האבא הראשון של כל אחד ואחד מהעם היהודי. את רוצה להעלות תיאוריה שהאבא הראשון המציא זאת. למה הוא המציא? למה הוא רצה לרמות את צאצאיו? למה לא יצא לזה אף מכחיש באותו זמן? למה המונים רצו לרמות והעידו על עצמם עדות שקר?

טוב,

למרות הטרוליזם האינסופי שלך, ולמרות דעת רבים שצריך לחסום אותך, אענה לך בכ"ז המונים לא שואלים את עצמם האם הדרך נכונה, גם כאלה שדרכם בוודאי אינה נכונה! כך היה בגרמניה הנאצית, כך קרה לנצרות במשך אלף וחצי שנים, כך קורה היום לאיסלאם הקיצוני, ואנו צריכים לדעת אם- ח"ו - כך קורה בדת היהודית. המונים לא חושבים, הם הולכים בעיניים עצומות. לצערינו ולמגינת לב ההיסטוריה.

זימj

New member
למרות שאני לא נכנס להודעותיך

שאיסור חמור לקרוא אותם, עכשיו בטעות לא שמתי לב לכותב ונכנסתי אז אני יענה אצל המוסלמים זה אמונה באדם אחד על זה מתבססת כל האמונה אולי עם עוד כמה דברי פלא שהוא עשה מצד כוחות הטומאה כפי שמובא בתורה ששייך כזאת מציאות, זה שאחד הולך על מים לא אומר שהוא שליח ה` וטבעי שאנשים יסחפו אחרי השקר שלו בהסתת היצר הרע ויאמינו באותו איש. לגבי היהדות העם כולו על פי המסורת שהעביר לבניו היה נוכח במעמד קבלת התורה, אם הוא לא היה נוכח אין דת כזאת, כי זה הבסיס היחיד לדת שהעם היה נוכח וראה את ה` שהוציאם ממצרים ושמסר להם את התורה, אם העם לא נוכח הוא לא רק לא היה מעביר לבניו שהוא נוכח אלא גם לא היה מקבל את הדת ולא היה מרמה את בניו בדת, אז מזה שהוא כן העביר לבניו שהוא נוכח מוכרח להיות שהוא נוכח כי אין סיבה שהוא ירמה את בניו. זכור אין שום גירסא אחרת להיווצרות העם היהודי אלא רק הגירסא של התורה. ולא יצא לה שום מכחיש באותו הדור, ולא רק זה, גם שאר הדתות לא מכחישות שהיה מעמד הר סיני, לא שהם עדים נאמנים אבל אתה רואה שאפילו השקרנים האלו לא יכלו להכחיש את היווצרות העם היהודי

טפשי ביותר

מאד מאד סביר שאדם האמין לרבו שטען שהיה מעמד כזה ורק 'פרחה נשמתו' והוא לא זוכר, או שהוא ראה משהו שמאד לא היווה ראיה לנכונותו, והוא האמין כפי שהאמינו הנוצרים לישוע משיח ישראל.

זימj

New member
תראי מה היה במעמד הר סיני

שכך אבותי העידו לי, רק תראי את הדיברה הראשונה אנכי ה` אלקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים ובתרגום יונתן (אני יתרגם בסוגרים) דבירא קדמאה (הדיבור הראשון) כד הוה נפיק מן פום קודשא יהי שמיה מברך (כשהיה יוצא מפי הקב``ה) הי כזיקין והי כברקין והי כשלהוביין למפד דינור מן ימניה ולמפד דאישא מן שמאליה פרח וטייס באויר שמיא וחזר ומתחמי על משיריתהון דישראל (מתוך פירוש יונתן: פרח וטייס באויר פירוש הדיבור שט עד שנתגשם למטה ונעשה לפיד אש ונראה במחנה ישראל ואחר כך נחקק על הלוחות``) וחזר ומתחקק על לוחי קיימא דהוון יהיבין בכף ידוי דמשה ומתהפיך בהון מן סטר לסטר (כלומר כשזה ירד למטה ונתגשם הדיבור נחקק על הלוחות שהיו נתונים בידיו של משה והתהפכו מצד לצד, אני יצטט מהפירוש יונתן: ומתהפכין מן סטר לסטר פירוש הדיבור נהפך מצד זה לצד זה כדכתיב כתובים משני עבריהם. או רמז שבשבעים פנים מובן כל דיבור על צד נגלה ונסתר וכדכתיב דבר דבור על אפניו כמו אופן עגלה המתהפך לכל צד) ובכן צווח ואמר עמי ישראל אנא הוא אלהכון די פרקית ואפיקית יתכון מן ארעא דמצראי מבית שיעבוד עבדיא`` (עמי ישראל אני אלוקיכם שהוצאת אתכם מארץ מצרים מבית שעבוד עבדים)

מאיפה הקביעה הזאת

שכל דבר אני צריך לבדוק? יש שאלות אז שואלים מבררים אבל יש מצב שאומרים לך לזה אנחנו לא יודעים טעם, כמו למשל פרה אדומה שהיא חוק בלי סיבה ואומרים לך בפירוש זה חוק ללא סיבה... כך שלא הכל אני חייב לדעת... זו דעתי

למעלה