מחוננים קטנים

מצב
הנושא נעול.

1אילת

New member
מחוננים קטנים

מחוננים קטנים
שלום לכם יש לי ילד בן שלוש וחצי והרבה אנשים אומרים לי שהוא מאוד חכם וכנראה מחונן. מלפני שנה בערך הוא מזהה את כל האותיות והמספרים, הוא משחק משחקי מחשב של גדולים, הוא משחק שחמט עם אבא שלו (מפסיד כל הזמן, אבל לא חשוב), מבקש ללמוד מילים באנגלית וכו'. בעיני, הכי חשוב שהוא יהיה "נורמלי", למשל אני מנסה למנוע ממנו לשבת שעות מול המחשב, כי זה קצת סוציומטי ועדיף שישחק עם ילדים אחרים. האם לדעתכם כדאי "לעשות עם זה משהו", כמו לשלוח לאבחונים או לחוגים? אני לא נוטה לכך אבל אולי אני טועה...

לא צריך שיהיה "נורמאלי"

מחוננים קטנים
שלום לכם יש לי ילד בן שלוש וחצי והרבה אנשים אומרים לי שהוא מאוד חכם וכנראה מחונן. מלפני שנה בערך הוא מזהה את כל האותיות והמספרים, הוא משחק משחקי מחשב של גדולים, הוא משחק שחמט עם אבא שלו (מפסיד כל הזמן, אבל לא חשוב), מבקש ללמוד מילים באנגלית וכו'. בעיני, הכי חשוב שהוא יהיה "נורמלי", למשל אני מנסה למנוע ממנו לשבת שעות מול המחשב, כי זה קצת סוציומטי ועדיף שישחק עם ילדים אחרים. האם לדעתכם כדאי "לעשות עם זה משהו", כמו לשלוח לאבחונים או לחוגים? אני לא נוטה לכך אבל אולי אני טועה...
לא צריך שיהיה "נורמאלי"
צריך שיהיה כמו שהוא. את מרגישה שהוא צריך משהו שכבר אינך יכולה לספק לא בבית? אם לא, אין סיבה "לעשות עם זה משהו" כי מה שצריך להעשות נעשה. כמובן שאם יש חוג שמוצא חן בעינייך (ובעיניו, כמובן) ומתאים לכם אז זה בהחלט יכול להיות דבר חיובי.

גם לילדים נורמליים זה לא בריא

מחוננים קטנים
גם לילדים נורמליים זה לא בריא
להיות שעות מול המחשב. כל ילד כדאי לפתח. כדאי להתייעץ באיזה תחום מתאים. אין טעם לדעתי לאבחן בגיל כה צעיר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה