מחוננים ב. הרגע שאחרי

מחוננים ב. הרגע שאחרי

הבת שלי נבחנה אתמול אמרה שהיה לה קל (זה בוודאי לא מלמד על התוצאה והציון יחסי ולכן לגמרי אין לאמירה הזאת כל משמעות).
אציין שלא התכוננו בכלל! לחץ הפסיכומטרי לא הגיוני לי בתפיסתי בגיל 7!!!!!
מאחר והיא ילדה מאד תחרותית וכבר שבוע חוזרת על המשפט שהיא תתבאס מאד אם
ילדים אחרים מהכיתה יתקבלו והיא לא, אני חוששת. ניסיתי לגייס את כל האמירות שאנחנו לא בתחרו תעם אף אחד אבל
היא מוטרדת מזה מאד מאד.
מה עוד אומרים עד שיגיעו התשובות כדי להרגיע אם לא תעבור. היא מודעת ליכולות שלה ולזה שנתפסת בכיתה כילדה המובילה בלימודים.
תודה

דרור9000

New member
פשוט מפסיקים להתייחס התשובות יגיעו רק עוד כמה חודשים

בגילה זה המון זמן.
לגבי התשובות מילא כשהם מגיעים זה לפני החופש הגדול ולא מתייחסים לזה במיוחד בכיתה. וגם מרכזי המחוננים (לא הכיתות) מתחילים לפעול רק באמצע ספטמבר.
אם ההורה מצליח לא לעשות מזה הענין (וזה קשה אם זה חשוב לך ) גם הילד מן הסתם לא ייתיחס לזה במיוחד (כמו לקבלה לנבחרת להתעמלות אמנותית או כדורגל )
בהצלחה בכל אופן.

mikilk

Active member
בהחלט צריך לעשות הכל להוריד את הלחץ

אני מניחה שתוך ימים, לפחות כלפי חוץ יפסיקו הדיבורים, אבל הדרך ארוכה מאוד עד לקבלת התשובה, הלחץ בהחלט מזיק ולא טוב.
ראוי להסביר שהחיים והסיכויים להצליח, להתבלט, לרכוש מיומנות לא מתחילים ולא נגמרים באבחון מחוננות, זה תהליך מסויים (שלא חף מכשלים ובעיות) שנעשה בארץ על מנת לאבחן ולקדם ילדים מחוננים, אך הוא לא מוחלט וסופי.
אולי ירגיע אותה
אולי יעזור לה להירגע ם היא תדע שתלמידים שלא השיגו את הציון הנדרש במבחן הקבלה (מבחן שלב ב') רשאים לבקש פעם אחת מבחן חוזר. אם כי אני, באופן אישי, לא הייתי מכניסה אף ילד לקטע כזה של מבחן חוזר, אבל האופציה קיימת.
בהצלחה

פולספגן

New member
התוצאות אם אני לא טועה, הגיעו אשתקד בקיץ, אז יש לה עוד זמן

היא תשכח מזה עד אז.

תגידי תודה

שאין לה שני אחים שכבר התקבלו... זה לא מוריד מהלחץ

לא יודע.

לאח שלי לא היה אכפת בכלל וגם היום, והוא גם בעצמו כזה אז אתלו לא היה שום לחץ להפך, ממש לא מעניין אותו כמה אני מצטיין ומה אני עשיתי ובאיזה מסגרת הייתי, אבל זה רק אצלנו.

ומזה בדיוק משנה מה יצא?

אם היא "חכמה",אז היא חכמה מה משנה לה התווית הזאת בכלל?,ש מחוננים שבעני הם לא באמת חכמים ואלו שלא אובחנו שהם מבריקים,ואני מחונן ( יותר נכון מבחינת מנת משכל בעשירון העליון של המחוננים) ואני לא חושב שאני חכם אפילו שחשובים שאני מבריק -גאון וכל השטויות האלו סתם חרטא העיקר שתהיה אדם טוב,חכמה זה לא הכל ואין מה להלחץ ולא שזה באמת מראה מי חכם ומי לא בטח לא באופן נכון ואמתי לגמרי אם בכלל,זה דעתי.

התוית לא משנה

אבל המבחן קובע זכאות למסגרות של משרד החינוך כמו יום העשרה. אפשר להסתכל על זה כמו גלידה. אם כל הילדים שלך אוהבים וצריכים גלידה אתה לא רוצה לקפח אחד מהם.

אם אתה חושב ככה.

אבל יש כאלו שמאוד חשוב להם תווית אתה לא מסכים?, אם לך לא אכפת זה משהוא שונה לגמרי.
אני מכיר הורים שהיו רק רוצים שלילד שלהם היה את התווית "הנוצצת" של "מחונן" אז אם אתה מעוניין
לטפ את הכשרונות של ילדך כמו הרבה אחרים אין לי בעיה, אני פשוט מדבר על אותם סוג של אנשים.

שחכמה- ואישור על חכמה, זה הדבר -שהכי חשוב להם זה הכל, חוץ מזה אני יכלתי לעשות את אותו מסלול כמו שלהם
אפילו שלא אבחנתי בהתחלה כמחונן, ואף יותר מזה בכיתה יא ( אותו דבר בגרויות בכיתה ז למדתי חלק מקצועות) בל
שהייתי בשום מסגרת מיוחדת, אז יש מקרים כמוני שנתנו להם העשרה בלי שם אישור לא תמיד זה ככה אבל יש מקרים.

מיוחדים אם אפשר לקורא לזה ככה, אבל אתה הורה אתה מחליט לא אני, אני לא רואה בזה טעם עדיףך שלילמד ילמד בעצמו מספרים, כפי שאני עשיתי אבלכל אחד וזווית-החשיבה שלו.

שהיה בהצלחה.

למעלה