מחונן???

מצב
הנושא נעול.

kenbal

New member
מחונן???

מחונן???
שלום בני בן שנה וחצי, כבר חודשיים שהוא אומר את הא'-ב' בע"פ, סופר עד 10, שמות האצבעות, שירים ועוד. אנשים שפוגשים בו טוענים כי הוא גאון ושאני חייבת לעשות משהו עם זה. אינני משקיעה בו כלל מבחינה שכלית, יותר מכל הורה. הוא מאוד אוהב ללמוד ומעדיף זאת על פני כל פיתוי אחר לילדים. הוא אינו בגן כרגע, אך אמור להכנס בספטמבר. האמנם אני צריכה לעשות משהו בגילו? האם עלי לשים דגש מיוחד בבחירת הגן? האם באמת הוא מפותח יותר מהכלל??? תודה רבה

shani74

New member
מה שציינת

מחונן???
שלום בני בן שנה וחצי, כבר חודשיים שהוא אומר את הא'-ב' בע"פ, סופר עד 10, שמות האצבעות, שירים ועוד. אנשים שפוגשים בו טוענים כי הוא גאון ושאני חייבת לעשות משהו עם זה. אינני משקיעה בו כלל מבחינה שכלית, יותר מכל הורה. הוא מאוד אוהב ללמוד ומעדיף זאת על פני כל פיתוי אחר לילדים. הוא אינו בגן כרגע, אך אמור להכנס בספטמבר. האמנם אני צריכה לעשות משהו בגילו? האם עלי לשים דגש מיוחד בבחירת הגן? האם באמת הוא מפותח יותר מהכלל??? תודה רבה
מה שציינת
דווקא לא נשמע לי חריג במיוחד- להרבה ילדים בגיל הזה כבר היה את "פרץ המילים" - כלומר הם מסוגלים לחזור על כל מילה שהם שומעים, וגם לשנן רצפי מלים - כמו הא"ב, המספרים, שירים וכו', וכן לדעת את המשמעות של מלים רבות - אברי גוף , צורות וכו'. האם הוא מדבר במשפטים שלמים ונכונים דקדוקית? (כלומר, לא חוזר עליהם, אלא מייצר אותם לבד) כי זה כבר יותר חריג (על אף שיש ילדים שעושים זאת גם בגיל שנה). בכל אופן, גם אם הוא מחונן וגם אם לא, כדאי לנהוג בו כאילו הוא מחונן, כלומר להאמין אמון מלא ביכולתו ללמוד כל דבר. את מציינת שהוא "אוהב ללמוד ומעדיף זאת על פני כל פיתוי אחר לילדים", אבל אל תשכחי שחשוב לספק לו גירויים מכל הסוגים - פעילות גופנית (גני משחקים, ג'ימבורי וכו'), פעילות חברתית (מפגשים עם חברים שיש להם ילדים ועידוד הילד לשחק איתם), חשיפה למוסיקה ולהצגות, וכו'. את לא צריכה לעשות שום דבר פרט לסיפוק סביבה מתאימה כמו לכל ילד (כאמור, משחקים מהסוג שאת יודעת שהוא אוהב בנוסף לפעילויות מסוג חדש), או לשים דגש מיוחד בבחירת הגן, מעבר למה שעושה כל הורה אחר שמחפש גן מתאים לילדו (גם אין יותר מדי גנים מיוחדים שכאלה בארץ, ולא שמעתי על גן שנועד לילדים מחוננים בני שנתיים).

מצב
הנושא נעול.
למעלה