מחולל זמן

ענבאך

New member
ממש לא.

א. זה מסובך. ב. מחוללי הזמן נופצו [נו, זה בחמישי] ג. זה צולע נורא מבחינה עלילתית, כמה פעמים אפשר להשתמש באותו טריק?

maor tur

New member
במביק? חחח בקביק*

הלוואי שזה יקרה, לא מסוגל אפילו לחשוב שדמבי באמת מת.. :(

אלאסטור

New member
יש בעיה מאד בסיסית במחולל זמן

מלבד כל החוסר ודאות כלפי עצם המושג זמן, (איינשטיין בתורת היחסות, טוען שזמן ומהירות קשורים אחד בשני, ומי שיצליח לעבור את מהירות האור, יוכל לצאת מגבולות הזמן או משהו בסגנון, נו באמת תגידו לי שהבנתם..) הדבר הזה אבסורדי, כי אני במקום דמבלדור, (הוא הרי חכם ולא היה מפחיד את עצמו, כמו שמוכח מהתנהגותו המשועשעת כשראו את בקביק נעלם) הייתי שולח את עצמי פלוס תגבורת לעבר של וולדמורט, אפילו כשהיה עדיין בבית הספר, (עכשיו אנו יודעים שהוא היה אחראי לפתיחת חדר הסודות ולהריגת מירטל) ומחסל אותו ללא שהיות, או מינימום מוחק לו את הזיכרון נוסח לוקהרט, או מנסה להציל את ג`יימס ולילי, או את סיריוס. הטענה המגוכחת כאילו אי אפשר לשנות דברים, בלי לגרום לבלגן גדול בהוה פשוט לא נכונה, כי מי החליט שלהציל את סיריוס מהסוהרסנים, לא יזיק, ודברים אחרים כן? בסוף הסרט השלישי יש ראיון עם רולינג, שבו היא אומרת שהקטע עם מחולל הזמן מאד עדין בלה בלה, אני חושב שהוא לא משתלב בכלל בצורה הגיונית בסיפור, ולגבי שימוש עתידי, כבר ציטטו פה פעם את רולינג שלא יהיה כזה.

דיון משעשע למדיי.

אתה לא משנה את המאורע

אתה גורם לו. שוב, אותה דוגמה עם בקביק: הוא מעולם לא מת. הארי ראה בוודאות את דמבלדור מת, לכן לא יכל להיות שבעתיד הרחוק שלו הוא חזר לעבר והציל אותו כי אז הארי שבעבר היה רואה שדמבלדור לא מת.

אלאסטור

New member
א.

מתי אמרתי שיצילו את דמב` עם מחולל? ב. גם לדבריך, אנו יכולים לחזור לתיאוריות הידועות, היה לחש רחף אילם ואבדה קדברה מזויפת, או איזשהו שינוי צורה למשהו שלבש את צורתו של דמבלדור, התיאוריה דמבלדור חי, (למרות שהיא קצת מפוקפקת) לא צריכה את מחולל הזמן.

אלאסטור

New member
א.

מתי אמרתי שיצילו את דמב` עם מחולל? ב. גם לדבריך, אנו יכולים לחזור לתיאוריות הידועות, היה לחש רחף אילם ואבדה קדברה מזויפת, או איזשהו שינוי צורה למשהו שלבש את צורתו של דמבלדור, התיאוריה דמבלדור חי, (למרות שהיא קצת מפוקפקת) לא צריכה את מחולל הזמן.

Yael Dark Spell

New member
בקשר לכל השרשור הזה.

תראו, את הכל אפשר לשנות בערת מחולל זמן. אבל עדיין, יש דבר שנקרא "גורל". ואולי זה מה שהיה אמור לקרות. אם רולינג הייתה פותרת הכל בעזרת מחולל זמן, הרי מה הטעם בכל הספר הזה?

rds15

New member
למעשה אי אפשר לשנות כלום

ע"י המחולל זמן. ולפירוט, ראו שאלות נפוצות.

למעשה, מה שאני הבנתי

הוא שהכול באמת עניין של גורל, ובסופו של דבר המחולל לא מסוגל לשנות ארועים בצורה דראסטית- אלא אם כן זה באמת מה שקרה. משמע, אם בחזרה בזמן בספר השלישי הארי היה יוצא ותופס את פטיגרו- אז גם בארוע הנוכחי, כביכול לפני החזרה בזמן, בבוא הרגע פטיגרו היה נתפס ע"י הארי. הכל קבוע מראש, ע"י הגורל. למרות שבעצם יכול להיות שממש סיבכתי כאן אותכם ואת עצמי, זה הנושא הכי מורכב בעולם.

למעלה