מחויבות אישית

מחויבות אישית

כידוע, בכיתה י´ לכל אחד יש מחויבות אישית, ובה הוא משקיע 60 שעות למען מטרות חשובות שונות כמו: ילדים נכים, קשישים וכו... אם אני לא טועה בעבר היה אפשר להתנדב בעמותות למען בעלי חיים. אבל השנה, אני ועוד המון בנים ובנות מהכיתה שלי, שרצינו דרך המחויבות האישית לעזור לבעלי חיים נתקלנו בתגובה שלילית. אנחנו ביררנו ושאלנו והתברר שמשרד החינוך אוסר להתנדב למען בעלי חיים במחויבות האישית. בעלי חיים הם מטרה מאוד חשובה ולפי דעתי זה ממש חוצפה! אם יש למישהו הצעות, תגובות או כל דבר אחר אני ישמח לשמוע.

**לילך**

New member
תכתבו מכתבים לכל חברי הכנסת

ותחתימו עליהם מה שיותר תלמידים ,אם ההורים שלכם מוכנים להיצטרף למאבק תחתימו גם אותם , אולי תתקלו בח"כ שהנושא קרוב לליבו ויסכים לנקוט עמדה. תנסי לכתוב הודעות בנושא בכל הפורומים הלבנטיים שקיימים : פורומים לבעלי חיים ,פורומי אקטואליה , פורומים שקשורים לחינוך. כמו כן תנסו למצוא כתבי עיתונים שעוסקים בנושא: תעשו חיפוש לכתבות בנושא בעלי חיים וחינוך ותפנו לכתבים שכתבו אותם ,אולי אחד מהם יקח את הנושא לתשומת ליבו ויכתוב על כך כתבה. זה נשמע ממש חוצפה ואיוולת מצד משרד החינוך ,ברור שעזרה לחיות בית במיקלטים יכולה לחנך וללמד תלמידים על מחוייבות אישית לחברה שהם גרים בה. וחיות הבית הם חלק מהחברה - הרי הם כרתו חוזה עם בני האדם ולכן בני האדם מחוייבים לעזור להם.

shanty.G

New member
הי אדווה!

(מאיפה את?) בשנת הלימודים האחרונה התקיים פרוייקט מחוייבות אישית שכלל התנדבות למען בע"ח בעיר ר"ג. הפעילות התקיימה בחסות עמותת ´אחלה´ הרמת-גנית, וידוע לי כי רצו להרחיב הפעילות לעיריות אחרות. העמותה מסרה כלבים לאימוץ והפעילה דוכני הסברה בעיר. העובדה שזה נעשה בעבר מוכיחה כי דבר זה אפשרי. הבעיה היום היא שינוי והחמרה בחוקי הכלבת, ויתכן כי זו הסיבה ל-וטו. לדעתי אפשר להתווכח עם הממסד. לא חסר אגודות מסודרות הפועלות לרווחת בעה"ח הזקוקות לידיים תומכות ומלטפות.

אני מראשון לציון

ובעבר אני יודעת שכן היה אפשר, אבל דווקא השנה, שבכיתה החדשה שלי כל כך הרבה תלמידים שאכפת להם, אמרו לנו שאי אפשר. אני ינסה כמובן לברר עוד, ולנסות לשנות משהו אבל אני לא יודעת אם בסוף באמת יתנו לי להתנדב במשהו שאני הכי רוצה דרך המחויבות האישית. לא אכפת לי לסוע לתל אביב, אם אני יצטרך פשוט אני יודעת כמה שהם צריכים מתנדבים... לסיכום, זה מאוד חבל ואני לא הולכת לוותר על העניין בקלות כזאת, כי זה נושא חשוב מדי בשביל להגיד עליו "נו טוב, אז אי אפשר..."

לאדווה

אני מאוד מקווה שתצליחי לעשות משהו. חשוב שתשלחו תלונה על כך שלא מרשים לכם להתנדב למען בעלי חיים לשרת החינוך לחברי ועדת החינוך של הכנסת. (אם את רוצה אנסה למצוא לך אימיילים).ואם זה לא יעזור אפשר לנסות לפנות לעוד גורמים. אם מתאים לך לעמוד ליד דוכן של אנונימוס, צריך לזכור שכאן לא מדובר בטיפול בבע"ח, אלא בהדרכה של אנשים איך לא לפגוע בחיות (להחרים מוצרים של חברות קוסמטיקה שעושות ניסויים בבע"ח ולהראות עובדות על תעשיית הבשר וכדומה). נדמה לי שיש גם דוכן שלהם בראשל"צ או שבקרוב יהיה. אם זה מעניין אותך התקשרי 5226992

תודה לכולם על העצות

זה מאוד עוזר, ואני מקווה שאני יצליח בסופו של דבר להתנדב למען בעלי חיים. לאלמונית על מונית: אם תהיה לי אפשרות להתנדב באנונימוס דרך המחויבות האישית אני מאוד ישמח! (ודרך אגב יש להם אתר מאוד יפה). ול shanty.g אני יבדוק עוד מעט את המייל. בכל מקרה, אני חושבת שאולי הבעיה זה שאין שום אגודה בראשון. ואולי זה צריך להיות משהו שקשור לעיריית ראשון לציון. אם כן אז הדבר היחיד שיש בראשון זה את ה"חי-כיף" שזה מקום פשוט מזעזע. לוקחים אריה ובמקום שיחיה בטבע על אלפי קילומטרים הוא חי בכלוב קטן, למען מטרה ממש מטופשת: כדי שילדים קטנים וההורים שלהם יכולו "להנות" מהמראה ה"מלבב" הזה. (אוף, זה פשוט מרגיז האדישות של בני האדם לבעלי החיים האחרים".

החזרתי לך מייל

כי לא ענו בטלפון, ואני ייצור אייתך קשר טלפוני מחר. ותודה לך ולכולם על העזרה הרבה. בשאר הפורומים רוב התגובות היו בסגנון "אז תנסי משהו אחר/אי אפשר כי זה לא הכי חשוב" ודברים בסגנון הזה ופה ממש מנסים לעזור. אז תודה לכל מי שענה לי.

לאדוה

תכנסי לפורום זכויות בעלי חיים בוואלה ופורום חתולים בוואלה ופורום חיות בויינט, ותרשמי שם את ההודעות . שם יש אנשים רציניים שיתייחסו אלייך ברצינות

איך מעתיקים הודעה?

יש דרך שאני יעתיק את ההודעה שלי פה ויעביר אותה לפורומים אחרים בלי לכתוב הכל מחדש?

shanty.G

New member
העתקת הודעה ../images/Emo55.gif

את מתכוונת ודאי להודעה זו: " כידוע, בכיתה י´ לכל אחד יש מחויבות אישית, ובה הוא משקיע 60 שעות למען מטרות חשובות שונות כמו: ילדים נכים, קשישים וכו... אם אני לא טועה בעבר היה אפשר להתנדב בעמותות למען בעלי חיים. אבל השנה, אני ועוד המון בנים ובנות מהכיתה שלי, שרצינו דרך המחויבות האישית לעזור לבעלי חיים נתקלנו בתגובה שלילית. אנחנו ביררנו ושאלנו והתברר שמשרד החינוך אוסר להתנדב למען בעלי חיים במחויבות האישית. בעלי חיים הם מטרה מאוד חשובה ולפי דעתי זה ממש חוצפה! אם יש למישהו הצעות, תגובות או כל דבר אחר אני אשמח לשמוע. " אז ככה: -את מסמנת עם העכבר בעזרת לחיצה ארוכה על הכפתור השמאלי את מה שאת מעוניינת להעתיק. -שורות אלו ייצבעו בעקבות זאת בכחול. -לחיצה על המקש הימני של העכבר תפתח חלון קטן , ליחצי על - "העתק". -כעת את יכולה לגלוש לכל מקום שתרצי, כשתרצי לחבר הודעה, בכל פעם שתלחצי על הכפתור הימני בעכבר יופיע אותו חלון קטן, שם צריך לסמן את המילה- "הדבק". פעולה זו מדביקה את החומר שהועתק. אני מקווה שההסבר מספיק ברור. אם יש בעיה- אל תהססי לשאול שוב.

doris654

New member
את צודקת בהחלט!

אני השנה התחלתי כיתה י´ וגם אני רוצה להיתחייב במשהו שקשור לבעלי חיים ולא לעזרה לבני אדם! אז אני איתך!!!

למעלה