מחודש

אריק פ

New member
מחודש

אהלן וסהלן, שתי שאלות: 1. מה דעתכם על מצלמות שהן מחודשות (refurbished)? כדאי? 2. לדעתכם האישית, איזו מצלמה עדיף - Sony F717 או Fuji 602? יש לתת את הדעת על כך שהמצלמה תשמש הרבה בטיולים של מספר ימים, בהם אין לי אפשרות לשפוך את החומר למקום כלשהו (דהיינו צורך במדיות זולות), וגם אין אפשרות להטעין סוללות (בכל מקרה לא תמיד - צורך בסוללות שמחזיקות הרבה/זולות). אני חושב שאם מתייחסים לשני קרטריונים אלו אז הפוג'י לוקחת את הסוני, אבל השאלה היא האם יש יתרונות כלשהן לסוני אשר בכל זאת מאזנים את הכף לטובתה? ובעצם שאלה שלישית: האם יש מצלמה אחרת שמקבילה בתכונותיה לשתי אלו? תודה רבה! אריק

שאלה מורכבת ומסובכת.אנסה:

1.סוללות - החסכוניות - מסוג הליון LiIon ,שטעינתן קצרה והספקן מרובה יחסית לסוללות האצבע - הן דווקא היקרות יותר. גם המטען שלהן. אם צריך לכמה ימים - בכל מקרה צריך ספייר - ואז ההוצאה כפולה ומכופלת.בארץ - כמה מאות ש"חים לסוללה א ח ת כזו,ובמקרה סוני - מציעה רק את המקוריות. 2.באותו האופן - ניתן לרכוש כמה סטים של סוללות אצבע נטענות,ומטען מהיר אחד - וכשיש חניה להטעין ברצף,את כולם - או אפילו בנסיעה ברכב - יש מטענים המגיעים עם מתאם למצבר הרכב ואפשר לטעון תוך שעה -שעתיים. מצוין בבחינה תקציבית - אבל 'קורע' אישית .מצד שני - ממתי נחים בטיולים??? (אולי ב'גיל הזהב'
-או כשהמטרה היא כזו-מלון-אוכל-קצת טיול -מלון וכן הלאה - כל טיול והאופי שלו - ולפי מה שציינת - שלך אינו כזה ) 3.לכמה יספיקו הסוללות?זה תלוי בעיקר במצלמה - יש דגמים חסכוניים ויש בזבזנים ויש באמצע - אני חושבת שהפוג'י והסוני שתיהן באותה הדרגה,מהבחינה הזו. 4.כרטיסים?ככככןןןן! מכה ! במיוחד עם כרטיסים מוגבלי נפח ויקרים - שכל הזמן גם צריך להחליף . אותי זה מעצבן - וכבר מזמן החלפתי מה שיכולתי לכרטיסים גדולי נפח יותר.הרבה יותר נוח,מבחינתי. גם המחיר פר מגה - זול בכרטיסים האחרים,לעומת הממורי סטיק - וממשיך כל הזמן לרדת.והממורי סטיק העצום בגודלו - יקר - עוד יותר. 5.הצבעים:לדעתי הצבעים של הפוג'י טבעיים יותר,של הסוני - דיגיטליים, זה כמו ההבדל בין סרט שקופיות וולוויה,שנחשב לצבעוני במיוחד לבין סרט נגטיב מקצועי מקביל לו - שצבעיו 'עדינים' יותר. 6.איכות - שניהם איכותיים - אני הייתי מעדיפה את ה5 מגהפיקסלים על פני השלוש - יש יותר פרטים בתמונה,יותר נתונים,במיוחד בקומפקטיות. 7.משקל - הפוג'י קלה במפתיע,יחסית לגודלה, הסוני כבדה. 8. פלאש - בשניהם החיצוני לא ממש משובח - לפוגי אין פלאש מיועד - ומשתמשים ידנית,עם המון נסיונות,זה של סוני קטן,רק מנורה וזהו - אפילו לא ניתן להטיה - לפחות זה שראיתי - אז מה בכלל הטעם?ההטייה היא חצי מהדרך לחשיפה טובה יותר. ויש עוד. רוצה?

מחודש? יש אומרים שהן טובות יותר

היות וכל דגם כאן עבר בדיקה פרטנית לראות שתקין , ולא דגימה מתוך מיכלית,של חדשים מהמפעל. מצד שני מדובר בדגם שחזר ליצרן מסיבה כלשהיא: היה בשימוש-צרכן שניסה והחזיר,תצוגה,וכן הלאה. זה גם הימור - ולכן ההפרש במחיר - אם הוא משמעותי - לדעתי כדאי. אם רק מאות בודדות של שקלים - מציעה לשקול מחדש את ההחלטה - לטובת הלא משוחזר.

אריק פ

New member
תודה!

ככל הנראה אני לא אקנה את המחודשת, וגם לא את החדשה, מאחר והאחריות ניתנת ע"י החנות עצמה. לדבר שתי חסרונות - א. במרבית המקרים זמן המתנה ארוך עד קבלת המצלמה מהתיקון (הם צריכים לשלוח אותה לחו"ל); ב. יכול מאוד להיות שהחנות הזאת תיסגר, ואני אשאר עם הז.. ביד. אני די סגור עכשיו על הפוג'י 602, נשאר לי רק לברר עם מי שיצטרך לשלם עליה כמה פרטים... דרך אגב, אי אפשר לחבר לפוג'י איזשהו פלאש של ניקון או פלאש אחר שמתאים, אבל שהוא גם טוב? אריק

PITBULL

New member
לאחר הרבה ... אז

אני חושב שאם תחשוב על כיוון של C4000 משומשת (320$+40למשלוח) +עדשות +תיק אז המחיר יצא לך עדיף בהרבה מה גם שלפי הנתונים אני לא רואה הרבה הבדל חוץ אולי מהעדר האודיו בסירטונים (לגבי הזום העדשות הנוספות מפצות) מה אתם חושבים , האם המצלמה הישנה עדיין נותנת בראש לכמה מהחדשות ? ועוד שאלה למה לא לבחון את ה750 מול ה5050 שאמורה לתת תשובה עדיפה ל602 ?

אריק פ

New member
אני לא חושב אפילו על C5050...

אני כרגע לא זוכר בדיוק למה, אבל בהחלט מצאתי את הפוג'י עדיפה על הC4000. ובC5050 הפריעה לי בעיקר העובדה שהעינית היא לא אופטית ולא אלקטרונית... אריק

אם העינית לא אופטית ולא אלקטרונית

אז מה היא?
בפוג'י היא אלקטרונית,גם בסוני.באולימפוס אופטית,אבל זו בכלל מצלמת כוונת,והסגנון הוא אחר.

אריק פ

New member
אממ התכוונתי באופטית..

התכוונתי באופטית לTLL, יענתי כמו בSLR רגיל. אריק

TTL קשור בעדשה-וקיים בכולן.זוית

הראייה שונה בעינית,מרפלקס לכוונת,עם סטיית פרלקסה בכוונת,לנושאים הקרובים. בעיניות האופטיות - לא רואים את כל התמונה - גם ברפלקסיות - פרט למקצועיות שבהן,אלא 89%-92% לערך ממנה. בכל מקרה - במצלמות הדיגיטליות מסתמכים בהרבה מקרים דווקא על המסך.

למעלה