מחאות הטבעונות

kagokokokorami

New member
מחאות הטבעונות

שלום לכולם, קודם כל הייתי רוצה לציין כי אני טבעוני בעצמי ודוגל בכל אשר שקשור לכך. אנו עדים לכל המחאות האחרונות ברחבי הארץ אשר תפסו גל גדול מאוד בעיקר בתקופה האחרונה. אני מסכים בצורה ברורה ומוחלטת עם כל אשר נאמר בכל אחת ואחת מההפגנות אך דבר מה מפריע לי מאוד. מתי אנו ,הטבעונים , הספקנו להפוך לכת ? יודעים מה, אני מסכים עם כל המטרות שלכם ואף עם כך שאין עתיד לבשריות ולפגיעה בבעלי החיים ועוד הרבה אידיולוגיות אחרות , אך זאת לא הדרך. דבר זה התחיל עוד מיום העצמאות הקודם והוביל אחריו להרבה מהומות ואף יצר שסע. איני מסכים עם הדרך אשר בחרתם לבטא את ההשקפה שלכם. ככה אתם חושבים להעביר בשריים לצמחונות\טבעונות? בדרך של צעקות, של אותה ברבריות שאתם מתנגדים אליה כל כך , בדרך לא הומנית ולא מוסרית ? בדרך כל כך אלימה ומעוותת ? תפיצו את דעתכם, כתבו מאמרים, הרצו הרצאות, פיתחו שולחנות אוכל ותראו לכולם שטבעונות וצמחונות זאת הדרך הנכונה לחיים ושהיא הרבה יותר טובה מאשר לאכול בשר! הראו את הצדדים הטובים והללו אותה במקום לבזות אותה ולהוריד את רמתכם! שימו אתכם בנעלי האחר, האם אתם כבשריים לשעבר, או פשוט כאנשים, הייתם מקשיבים לאדם אשר בא ומאשים אתכם ברצח? האם אתם הייתם רוצים שיתנהגו אליכם כך, במקום שיבואו אליכם ויסבירו את הנקודה שלהם בצורה מנומסת ומתורבתת? זאת פשוט בושה. היה לי כואב את עומקי נשמתי לראות איך שאנשים הולכים והופכים את הטבעונות למשהו פראי ואגרסיבי. כמובן שצריך לפתוח לאנשים את העיניים, אך לקרוא להם רוצחים, להראות להם גועל נפש של מחזות ולהפנות אליהם אצבע מאשימה זה פשוט עבר כל גבול ! אני יכול רק לקוות שמשהו ישתנה לפחות בתפיסה ובגישה אם לא בפועל גם מצד הבשריים וגם מצד הטבעוניים.

subatoi

New member
עוד לפני שנכנסים לגוף הטענות שלך,

עברת מ"אנו" בהתחלה ל"אתם", "אתם" ו"אתם".
מי זה ה"אתם" הזה? לא הגעת למועצת המאבק הטבעוני, וגם לא לארגון הגג של הטבעונים בארץ. זה פורום. אפשר לפתוח בדיון על כל דבר, אבל לא לבוא בטענות לנוכחים.
ולא הבנתי בין כל מה שתיארת לבין ה"כת" שהזכרת בהתחלה.

על כל השאר בהחלט אפשר להתווכח.

kagokokokorami

New member
זה בדיוק העניין.

אתם הכוונה למפגינים. גם אם זה לא ארגון הגג של הטבעונים בארץ - איך שאתה קורא לזה, אך זה בדיוק המקום שבו כדאי לפתוח דיון על זה. אם לא הבנת אז אני אסביר. בזמן האחרון התחיל להתפתח הרושם בקרב הציבור שצימחונות\טבעונות זאת כת. מדוע ? מסיבה מאוד פשוטה. זה מה שאנשים משקפים. לבוא בטענות לנוכחים ? אני לא אומר שכל אחד מכם עשה זאת, למרות שיכול מאוד להיות שכן, אך אני בסך הכל בא להראות את התמונה בשלמותה (הן למוחים והן לשאר) של מה שקורה לנגד עינינו. אני בא בסך הכל לעלות את המודעות למקרים כאלה או אחרים ואני די בטוח שאם מישהו מהמפגינים היה מדבר אליך בצורה כזו או אחרת, צורח עליך, מבזה אותך, לא היית מתווכח עם הנאמר.

Lhuna1

New member
אני רואה את זה אחרת ממך

דווקא בתקופה האחרונה הרושם שלי הוא שטבעונות נהיית יותר בחירה מקובלת ונפוצה, כמובן שעדיין רחוקה מאוד מהקונצנזוס ומהרוב, אבל יותר מובנת לציבור, ופחות נחלתם של קבוצת "משוגעים" קטנה וקיצונית כפי שהיה בעבר.
&nbsp
אני לא רואה גם שום מאפיינים של כת או של משהו שיכול להתפש כמו כת.
איך אתה רואה שיקוף של הטבעונות ככת? אין פה קבוצה סגורה ומתבדלת, אין פה סגידה למנהיג, אין פה אמונה דתית או עיוורת.
כן יש פה אידיאולוגיה שנחשבת חריגה ולא מקובלת על הרוב (בעיקר מסיבות של הרגלים, חוסר ידע והדחקה, יותר מאשר מחוסר הסכמה עקרוני).
&nbsp
אני מבינה שהתכוונת למחות על שיטות הסברה אגרסיביות, אבל יש להן יותר השפעה (לטובה) ממה שאתה חושב. לפעמים כן צריך לצעוק בשביל שאנשים יקשיבו. נכון, יהיו רבים שיאטמו ויכעסו, אבל יהיו גם רבים (כמוני) שסופסוף יקשיבו.
אי אפשר רק להראות את הצדדים הטובים, כפי שאתה מבקש. מהם הצדדים הטובים? בריאות? על זה תמיד אפשר יהיה להתווכח.
הנושא המהותי פה הוא שטבעונות גורמת סבל, ואנשים צריכים לראות את האמת הקשה בשביל להפנים את זה. זה לא עניין נחמד ונעים, ולכן גם להביא את זה למודעות זה לא יהיה נחמד ונעים. אין מה לעשות.
&nbsp
אני לא מסכימה איתך שזו דרך לא הומנית, לא מוסרית, אלימה או מעוותת (כדברייך). לצעוק את כאבו של החלש כנגד החזק זו לא אלימות.
&nbsp

kagokokokorami

New member
יכול להיות

כן, יותר ויותר אנשים נמשכים עמוק אל תוך עולם הטבעונות ושינו את נקודת מבטם בקשר אליה, להבדיל משנים קודמות וזאת מפני שהעבירו המון הרצאות והמון הסברים על כך, אבל עדין הרוב הגדול של האנשים נרתעים ממנה מכל מיני סיבות - בעיקר בישראל.
אם זה בגלל החששות של תוספי התזונה כגון B12, אומגה 3 וכו', אם זה בגלל הדת (לפי נקודת מבטם) , אם זה בגלל השקפת עולם, אם זה בגלל סטיגמות וכו' וכו' וכו' זה כלל לא משנה.
יכול להיות שמאגרסיה כן יהיו אנשים שיעברו לטבעונות אך זה באמת יהיה טרנד שיחלוף ולא אורח חיים . כל מה שנעשה בכפייה, באגרסיביות , באלימות או בכל דרך כזאת או אחרת בכל תחום שהוא אף פעם לא הביא לדברים טובים , ואם כן , הם היו בני חלוף. שוב , כן צריך לדבר, כן צריך למחות ולהביע דיעה אך לא לצאת מגבול הטעם הטוב.

אולי קראת יותר מדי תגובות עם המילה 'כת'

הרבה מהתגובות הללו הן של אנשים שרגילים להכניס דברים שקשה להם להבין בקופסא אחת ולשים עליה מדבקה.

'כת' זו מילה קצרה וקליטה. הכי קל לזרוק אותה וללכת.

קשה יותר להודות שהטבעונות היא יותר מ'כת', יותר מ'תנועה' יותר מ'טרנד מתפרץ'
קשה להודות בעובדה שטבעונות אפילו בריאה יותר (חלק מהטבעונים אפילו לא מאמינים בזה)

טבעונות נמצאת הרבה פעמים במרכז השיח
דווקא בגלל שהיא בועטת
וגם בגלל שיש טבעונים שמסבירים בלי לבעוט
יש צורך גם בשוטר הטוב וגם ברע
יש אנשים שרק בעיטה מעירה אותם
ויש אנשים שההיפך

לא כל אחד יכול לבעוט.
טל גלבוע וגארי יורופסקי מעולים בזה.
אורי שביט ומיקי חיימוביץ טובות בהסברה 'ממוסדת' יותר.

אבל הבעיטה מעירה יותר אנשים מהר יותר.

kagokokokorami

New member
בין היתר

כן קראתי הרבה תגובות כאלו. כך את רואה את הדברים אך אנשים שאינם מבינים עניין בתחום הטבעונות או לפחות בתחום התזונה, אינם מבינים זאת. את צודקת לחלוטין , הם לא מסכימים עם הטבעונות בעיקר מתוך אגו. הם אינם מודעים לחשיבותה, אינם מרשים לעצמם להודות בכך שהטבעונות היא הדרך הנכונה, אך יש גם רבים שעד היום אינם מבינים את המושג הזה ולכן מתחילים לפתח עליו סטיגמות, המצאות ומיתוסים חסרי טעם ומשמעות וללא שום ביסוס הגיוני. דוגמא טובה היא חברי לכיתה. כולם סבורים על כך ש"זהו טבע האדם-לאכול בשר" ומכניסים לעצמם הרבה ג'וקים אחרים לראש בלי להעמיק קודם בנושא.

מסכים איתך לגמרי, טבעונות לרוב נמצאת בדיונים ובשיחות אך לא מפני שהיא בועטת, אלא מפני שהיא הדרך הנכונה שהרבה מאוד אנשים מכחישים. הם מנסים לתרץ את דרכם כמה שהיא נכונה ובמקום לנסות להיות פתוחים יותר , הם רק הולכים ונסגרים.
בתור בשרי לשעבר , מה שפתח לי אישית את העיניים וגרם לי להסתכל בתסכול על הדג שלי בצלחת זה לא צעקות של "אתה רוצח" ממש לא, אלא הרצאות, סרטונים, תמונות והסברים נאותים על מהי טבעונות ומה חסרונותיה הגדולים והמרובים של אכילת בשר. כאשר הראו לשכבתי בת 150 התלמידים סרטונים של תרנגולות כלואות בכלוב עם רגליים שבורות , זה מה שהוציא מהם את רגשות האשם וגרם להם לעבור לטבעונות ולא צרחות וקללות וזה גם בדיוק מה שהסעיר את הקהל ביום העצמאות וגרם לו להסתגר בתוך תוכם עוד יותר ואף לפתח שנאה לטבעונים.

subatoi

New member
המשכת להתמקד בתוכן שלך,

בלי להתייחס או להפנים את מה שאמרתי.

Gidi Shemer

New member
לי יש רק בקשה אחת

הנושא שאתה מעלה הוא בהחלט ראוי לדיון, ואכן מדי פעם בפעם יש דיון בנושא בפורום. גם אני, כקודמי חושב שכדאי להמעיט בביטוי ״אתם״, אבל לא זה נושא בקשתי.

אם אפשר, השתמש נא מדי פעם ב enter שייצור פסקאות. לפחות לי מאד קשה לקרוא פוסט שכזה שכולו כתוב כפסקה אחת וזה חבל, כי אתה מפסיד קוראים פוטנציאליים.

תודה

בילי28

New member
כל דרכי ההסברה הלגיטימית לדעתך

יושמו במשך שנים ולא הביאו לשום שינוי. הקפיצה הגדולה של הטבעונות קדימה החלה רק אחרי שהפסקנו להיות מנומסים ונחמדים והתחלנו לצעוק. זוהי עובדה שלא ניתן לערער עליה.

ודבר נוסף - מאחר שאנחנו פונים לקהל רחב מאוד ומגוון מאוד, בהחלט יש מקום לדרכי הסברה שונות ומגוונות על מנת למקסם את ההשפעה - יש אנשים שהסברה מנומסת משפיעה עליהם ויש כאלה שהסברה אגרסיבית יותר משפיעה עליהם. גם הסברה נחמדה ומנומסת היא לגיטימית, אבל זה לא פוסל דרכי הסברה אגרסיביות יותר. אני חושבת שצריך לנקוט את כל שיטות ההסברה זו לצד זו על מנת, כאמור, למקסם את ההשפעה על הציבור.

kagokokokorami

New member
איני מסכים

עוד לפני שהתחילו הצעקות והזעם אני ורבים מחבריי עברנו לטבועונות ואף הצלחנו לקחת עימנו עוד ילדים מבית הספר לכיוון זה (וגם אז היה מדובר בקהל מגוון) ולא מפני שצעקנו או קראנו להם "רוצחים". כמובן שהיו ויכוחים רבים , אך בסופו של דבר זה לא היה בצורה כה מוגזמת וגם הם לא הובילו אותנו להרבה תוצאות. רק ברגע ששמענו הרצאות שהרצו, העמקנו בחשיבותה של הטבעונות הן מהבחינה הבריאותית והן מהבחינה האידיולוגית ואף גילינו שהאוכל הרבה יותר טעים, עשינו את הצעד. יותר מזה, אני בעצמי מכיר הרבה אנשים שאינם מודעים בכלל למהי טבעונות ובחיים שלהם לא טעמו את המאכלים הטבעוניים אבל את השמות כולם מכירים ולכן זה יוצר להם רושם של אוכל דוחה, עוד סיבה למה צריכים את הטעימות.
כמובן שאיני יכול להכליל ויכול להיות שאתם צודקים באיזשהו מקום, צריך לפעול בדרכים נוספות על מנת למקסם את ההשפעה, אך למרות זאת צריך גם לדעת את גבול הזהב- לא לנהוג רק בכפפות משי, אך גם לא להתנהג כמו "חיות". למשל היום כאשר אני ועוד כמה ילדים עברנו בתומנו ליד הקריון ושמענו את מה שצעקו שם ואת מה שעשו שם , אפילו אנחנו הטבעונים הרגשנו נורא, שלא לדבר על מה שקרה במקרים קודמים . צריך לדבר, צריך לעשות מחאות, אבל שוב פעם , לא לעבור את הגבול .

motior

Member
לכתוב "זוהי עובדה שלא ניתן לערער עליה"

לא הופכת את האמירה שלך לעובדה שלא ניתן לערער עליה.
אין שום נתון מדעי ומוכח לגבי אפקטיביות ההסברה בצורה זאת או אחרת ואפילו לא לגבי מספר הטבעונים בארץ או בעולם.
זאת לדעתי עובדה שלא ניתן לערער עליה אבל את מוזמנת להוכיח אחרת.

l coyote l

New member
האמת שתמיד צעקנו. לא זה מה שהביא את השינוי.

השינוי (למיטב ראייתי בשנים החולפות. זה אינדיבידואלי מן הסתם), הגיע מהבאת הגרפיקה הויזואלית והשמיעתית למרכז ההסברה, לצד יכולת ההפצה הויראלית של הפייסבוק.
כלומר: התחילו לדבר על הפרקטיקות עצמן ולהראות אותן (בהרצאות, פוסטים, תמונות, מיצגים ציבוריים וכל מה שמאפשרות מדיות השיתוף) ולהפיץ אותן בצורה שיהיה קשה מאוד להתחמק מהן, וכך לא הותירו לאנשים בחירה אם לראות את האמת או לא.
צריך לזכור שהכח של מיצגים הוא לא מקומי לנקודה שבה הם מתבצעים, אלא בהפצה התקשורתית שלהם וביכולת שלהם לעורר דיון.
&nbsp
כל הנ"ל שונה מצעקת הסיסמאות המסורתית שהיתה נהוגה בהפגנות ומצעדים, שכנראה ללא קונטקסט נשמעו אז עלומות ומעורפלות לחולפים ברחוב. הרעיון של הפסקת הניצול היה זר לחלוטין מכדי שמרבית האנשים יפנו לו מקום במחשבה בכלל.
&nbsp
כדי להציג את הרעיון לציבור - שלפחות ייראה מוּכּר לאנשים, שאולי יתחילו להפוך בו ולחשוב עליו - היה צורך קודם להביא את המידע עצמו. כשזה נעשה רק ע"י פלאיירים, שנקראו מן הסתם רק ע"י מי שבחרו לקרוא, המידע נשאר אצל קבוצה קטנה.
אבל כשנלקחה מאנשים הבחירה האם לדעת או לא (והצטמצמה לבחירה האם לעשות שינוי בעקבות המידע), זה כנראה מה שהביא לשינוי.
&nbsp
בקיצור: הפצת המידע באמצעים יותר המוניים, זה ההבדל. ואין קשר ל"דרך ההצגה".
זו דעתי.

מתי הספקנו?

תמיד היינו כת , מה זאת אומרת

לדעתי

יש מקום לכל שיטות ההסברה, כל עוד הן אינן כפייה, אלא הסברה, כן- בין היתר לצעוק, ובין היתר לומר דברים קשים [לא קללות וגידופים סתם, אלא את האמת בענייניות].
אני באופן אישי מעדיפה דיונים, למידה משותפת, והרבה אוכל טבעוני וטעים, אבל לכל אחד/ת השיטות שלה, ואני מכירה טבעונים רבים שהפכו לטבעונים עקב ה"בעיטות" של גארי או של טל, כמו שאני מכירה הרבה אנשים שצורכים משמעותית פחות מוצרי סבל בשל הסברה נחמדה כמו שני צמחוני ודברים דומים, אבל הם אינם טבעונים והערכים של הטבעונות לא מופנמים אצלם.
מעטים הטבעונים שאני מכירה שעברו לטבעונות מטעמים ערכיים בלי להיחשף לדברים קשים, שהרי אם לא רואים את הסבל קל מאוד להדחיק. כמובן שיש שעברו לאוכל טבעוני בגלל סיבות בריאות, אבל רובם אינם טבעונים משום שהם אינם מאמינים בערכי הטבעונות והם משתמשים במוצרי סבל אחרים [כמו לדוגמא עור].

האלזה

New member
מה הקשר בין הסברה אגרסיבית, שסע בתנועה וכת?

נראה שאתה מבלבל בין כמה נושאים, שכל אחד מהם ראוי לדיון בשרשור משלו.
השאלה הכי חשובה שצריכה להשאל כאן לדעתי היא מה הדרך שבה אתה פועל? באיזו מסגרת אתה מתנדב ועוזר לקדם זכויות בע"ח?
אשמח לשמוע על דרכי הפעולה המוצלחות שלך ולקבל השראה.
נאה דורש נאה מקיים:
במקום לבוא ולהטיף לנו (שזה בדיוק מה שאתה טוען שלא אפקטיבי), בוא ספר לנו מה אתה עושה.

l coyote l

New member
אם אתה חושב שאפשר לכוון מאות אלפי אנשים

לפעול/לדבר באותה צורה/דרך (כפי שלך או למישהו אחר X או Y נראית נכונה), בהצלחה

(ואז טבעונים אכן יקבלו משמעות של כת, כשכולם ידברו אותו דבר).
&nbsp
חוץ מזה, מה שהאלזה אמרה

למעלה