מחאה

triumpha

New member
מחאה ../images/Emo124.gif

אני חדשה בפורום, ונראה לי שמצאתי את המקום הנכון למחות. אני רוצה למחות על בית הספר שבתושייתו הרבה ביטל טיול. סכ"ה טיול אזרחות לירושלים....לא משהו מיוחד, להיות בבצפר בשש וחצי בבוקר.לא לאחר. אבל בבית ספר שאין בו תקציב לדפים, אוטובוס לא מלא עד הסוף, עד שתלמידים עומדים במעבר, לא יכול לצאת לטיול. ככה זה. אין תקציב. והם באמת לקחו את זה ברצינות, המנהלים. "יב' 13, יב' 5, אני מצטערת להודיע לכם שאתם לא יוצאים!! הטיול מבוטל כי אין נוכחות של יותר מ70% מהתלמידים!! אהה כן, ולומדים כרגיל, אז לכו הביתה להביא תיקים, מתחילים ב-9". תודה באמת שאת מצטערת ותודה שאת מאשרת לנו להתחיל ללמוד ב-9 כדי שנוכל לחזור הביתה,לשים את התיק של הטיול,לקחת ספרים, מחברות וארוחת עשר ולחזור לבית הספר. למה את חושבת שנחזור?! לאן,יותר נכון?! לבית ספר שלא מתחשב בתלמידים שכן מתעוררים ובאים רק כדי לגלות שהטיול מבוטל ולומדים כרגיל? קמתי בחמש בבוקר כדי להגיע לשם. אני ועוד יותר מ-30 תלמידים משתי כיתות שונות, שבכל כיתה בנפרד באו 15 ילדים בערך, אבל לא, אי אפשר להוציא אותם ביחד ככיתה אחת, חבל שנשארים מקומות ריקים באוטובוס. "אני לא אשמה, החברים שלכם הם אלה שדפקו אתכם", אומרת מנהלת החטיבה במילים האלה ממש. לה ולמנהל החטיבה השניה, וכמובן גם למר זיגלמן המנהל של כ-ל בית הספר, לא אכפת ממה שהתלמידים (הממש מ-מ-ש כ-ו-ע-ס-י-ם) מרגישים. העיקר שעוד יום רגיל של לימודים לשכבת יב' לא יתבזבז. אני חושבת שזאת פשוט חוצפה לבטל ככה ברגע האחרון את הטיול בגלל תירוץ שאין תלמידים. יש תלמידים, אמנם לא כולם, אבל יש. למה שאלה שכן באו לא יצאו? "התעוררתי בחמש בבוקר" אמרתי למנהל, והוא אמר שגם הוא קם באותה שעה בדיוק כדי להגיע לאותו בית ספר. הוא רק שכח לציין שהוא בא כדי לשבת רגל על רגל ולחשוב מאיפה לקצץ עוד כדי לפגוע כמה שפחות בעצמו קודם כל ובמורים. ועל התלמידים הוא לא שם, סליחה על הביטוי, *'. ועוד משהו, אני רוצה להתוודות: 12 שנים אני בבית הספר ואף פעם לא הייתי בירושלים. אף פעם לא שמתי פתק בכותל המערבי ואף פעם לא עליתי על הר הרצל. איך משרד החינוך, שכל כך מתיימר להנחיל בתלמידים את ערכי הציונות והמורשת לא ארגן מעולם טיול לירושלים? איך אני, בתור תלמידה ישראלית לא מגיעה להכיר את המקומות המקודשים לאומה שלי? משרד החינוך ובית ספר המקיף העירוני בשיתוף רשת עמ"ל נהריה (אולי תקצרו את השם כדי לחסוך בדיו כשמדפיסים אותו בכל מקום?!) עשו ועושים שגיאות ענקיות בכל מה שקשור לחינוך. כי חינוך רבותי, אין פה. מקסימום לימודי מתמטיקה ואנגלית וגם על זה אפשר להתווכח.

wizibusy

New member
אני לא יודע מה החוק

או חוזר מנכ"ל אומר בנוגע לביטול טיולים וכו', ובאמת שזה יוצר אי נעימות וטרטור של התלמידים מצד אחד, אך מצד שני חשוב שתהיה נוכחות ושהכספים לא ילכו לזבל. אבל את הנוכחות ובעיות המשמעת בודקים ודואגים לפניי, לא באותו יום - ועל זה הבית ספר צריך להתנצל ואף לעשות טיול החזר. אם תוכלי להעביר לי את הטפסים (עדויות) של המקרה...כמו איזו הודעה בנוגע לזה אז אני אשמח לבדוק זאת לעומק. בינתיים - אני בכלל ממליץ לך לדבר עם המנהל\ת או עם האחראי\ת ולהביע את עמדתך הנחרצת בעניין.

למעלה