מחאה פרטית

AlteX

New member
מחאה פרטית

שלום וערב טוב
לכולן ולכולם! לפני המחאה הקטנה שלי, הרשו לי להביע הרבה כבוד למקימי הפורום וכל תומכיו! אתם באמת פטישים
אחת-אחת ואחד-אחד... טוב, כמעט... וזה הזמן לעבור למחאה... ובכן, אני מוחה על האפליה של לא אחר מאשר מנהל פורום זה כלפי הגבר השמן! אינני תומך בדעה שהפורום צריך להיות מוקדש לנשים וגברים כאחד, אך אני בהחלט חושב שגם גברים שמנים מושמצים על-ידי החברה המודרנית... הגבר השמן נתפס בד"כ כעצלן וכאחד שמותר לצחוק עליו (במיוחד בתקופת בי"ס). אז אולי כשזה רק בבי"ס זה לא נשמע לכם נורא, אך זה גורם לבן-אדם להסתגר בתוך עצמו, להיות ביישן וזה עלול להשפיע על כל החיים שלו כמבוגר. גם אם בעבודה לא צועקים עליו "יא שמן!", הוא תופס את עצמו כאחד שלא רוצים אותו ושמגיע לו פחות, ואני כבר לא מדבר על קשרים עם המין השני... מצד שני, הרבה פעמים גברים שמנים נתפסים דווקא כבריונים חסרי-רגשות, שתמיד מרביצים לרזים החלשים וטובי הלב (וכמובן לוקחים להם את כל האוכל
). הרבה פעמים ניתן לראות את זה גם בקולנוע - השמנים הם בד"כ דווקא ה"רעים". כעקרון, אני מאמין שכל אחד ואחת מאיתנו, שמנים ושמנות, נמוכים ונמוכות, רזים ורזות, גבוהים וגבוהות, קודם כל צריכ/ה לאהוב ולהעריך את עצמו/ה, איך שהוא/היא. בחברה שלנו זה לא תמיד פשוט, במיוחד כשרואים פרסומות ושומעים הערות צד של אנשים שחושבים שמגיע להם משהו בגלל שהם נראים כך או אחרת. עם זאת, אני מאמין שזה אפשרי, ואם בן-אדם מצליח להקרין החוצה הערכה עצמית, הסובבים אותו גם מעריכים אותו, בלי קשר לאיך שהוא נראה. אז עוד פעם, יחד עם המחאה, כל הכבוד למנהל הפורום על הקמתו (וכמובן, בל נשכח את המנהלת המקסימה!!!). אני מוריד בפניכם את הכובע, אבל אבקש בעתיד לא להפלות את הגברים השמנים שבינינו, למרות שהפורום לא נוצר בשבילהם. ברצוני גם להבהיר שאינני חושב שהחברה שלנו מתייחסת לנשים שמנות יותר טוב מאשר לגברים שמנים, וכמובן שלא בכוונתי להמעיט בחשיבותו של פורום זה, כפי שהוא... אתם (במיוחד עופר) מוזמנים להתווכח ולשלוח תגובות זועמות, וגם לזרוק דברים כבדים במיוחד לכיווני, אבל לפני כן ברצוני לציין שכל מה שכתבתי כאן נלקח מנסיוני האישי...! אז תודה על תשומת ה-
וחיבוק
ענק וחזק לכוווולם כאן, כמו שרק דוב אמיתי יודע לתת...
! (...ובמיוחד לכולן
!) מאחל לכולנו המון
, עם הפורום ומחוצה לו, ושלכולנו יהיו חיים מלאי קילוגרמים... הממ, אתם יודעים מה - טונות של אושר!!!!!! כמו שאמא שלי אומרת, "לבן-אדם טוב צריך להיות יותר..." נ.ב. ועכשיו... מי בעד להקים פורום "דובים
לוהטים"???

עופר 123

New member
התנצלות והסבר...........

תגובות זועמות? להשליך דברים כבדים? אני בחור נחמד ! אפילו גילה תגיד לך את זה.... מה אומר ומה אדבר? אתה צודק. גם גברים שמנים סובלים מסטיגמה קשה, במקרים מסויימים, גם יותר מנשים. ברם, ישנה סיבות עיקרית שבעטיה, לעניות דעתי, נשים סובלות יותר מההשפעות החברתיות של השמנה: יופי מול כוח - בחברה המערבית, הנשים נמדדות הרבה יותר במראן החיצוני מאשר בכישוריהן. לא אני המצאתי את זה, בטח שאני לא תומך בזה, אבל זה קיים. לעומתן, הגברים נמדדים יותר בזכות כישוריהם - עבודה, דרגה ונכסים. שוב, אני לא מצדיק את זה, אבל זה המצב. כאשר המצב הוא שכישורים זה דבר שברובו הוא נרכש, אבל עם מראה חיצוני נשארים פחות או יותר כל החיים אותו הדבר, אני מניח שנשים יותר נתונות להשפעות הנובעות ממראן החיצוני למשך יותר זמן, בבחינת (וזו הגזמה בלבד לצורך הדגמה) - אשה שמנה היא סתם אשה שמנה, אבל לגבר שמן אולי יש עבודה טובה. (תיכף פורום פמיניזם יבוא לטרוף אותי....) מלבד זאת, מטעמים סטרייטיים, לא ממש התעניינתי ולא חיפשתי גברים גדולים
יחד עם זאת, כמובן שאין שום פסול בהקמת פורום משלים לזה שלנו ("דובים לוהטים" שם ענק !!!) ואני מניח שגם הוא יהיה פופולרי באותה המידה, אם לא יותר. אנא קבל את התנצלותי הכנה באם נפגעת מדברי, והיה בטוח שעל אף היות הפורום מרוכז בנשים גדולות, אין הדבר בא להפחית מכבודם של הגברים הגדולים ואני מוריד בפניך את הכובע בהכנעה.
(יד מושטת ללחיצת יד....) שלך, עופר

AlteX

New member
ההתנצלות התקבלה!

שלום עופר. ובכן, פשוט קראתי את הפרסומת שלך בפורום סינגלס, ואת התגובה שלך לתגובה של ליאן וזה קצת הרגיז אותי, לכן הרגשתי את הצורך לכתוב כאן את מה שכתבתי. אז גם היית (כך הרגשתי) די נחוש בדעתך שגברים גדולים לא זקוקים לפורום משלהם, ואני שמח שהגישה שלך השתנתה! אני מסכים איתך שהנשים נמדדות יותר במראן. כאן בא המאבק לשיוויון זכויות האישה, שבין השאר מנסה לאט-לאט לשנות את התפיסה הזאת ופה ושם אפילו מצליח, למרות שזה בהחלט עדיין לא מספיק. מצד שני, היום חל שינוי (שלילי) גם לכיוון השני. כלומר, היום הרבה פעמים הגברים גם נמדדים לפי מראם. זה נכון שנשים לא יכולות להתקבל לעבודות (כגון מזכירות) בגלל שהן לא גבוהות, רזות ובלונדיניות כפי הבוסים מצפים מהן להיות, אבל גם לא תמיד יקבלו גבר, למשל לתפקיד מלצר במסעדה יוקרתית או מנחה בטלוויזיה, בגלל שהוא שמן או מקריח מדי. לצערי, שמן משמעו לא אסטתי, גם אצל נשים וגם אצל גברים בימינו. אני מבין שמטעמי הסטרייטיות יותר אכפת לך מנשים שמנות ויפות, מאשר מגברים כאלה, וזה מקובל לחלוטין. אני מבין, כי גם אני סטרייט וגם אני אוהב נשים שמנות, אך אני בעצמי לא רזה במיוחד, ולכן אני מרגיש גם את סבלם של גברים כמוני. אם לא הייתי עובד הייטק (כלומר, אם היה לי יותר זמן פנוי בשביל האינטרנט), הייתי בהחלט מתנדב לנהל פורום "דובים לוהטים" (תודה על התמיכה בשם!
). מכל מקום, אני מאוד מקווה שיימצאו מתנדבים/ות אחרים/ות למטרה נעלה זו!
(יד לוחצת יד...) ו-
(חיוך ידידותי במיוחד...) אלכס.

../images/Emo90.gif ../images/Emo89.gif

הי, לי לא מפריע שמפלים גברים.. זה עושה אותי חסרת רגישות וחוש צדק? Guess so.

עופר 123

New member
למרות הבעיתיות שבכך......

אנחנו עדיין אוהבים אותך, אבל נצטרך להעביר לך כמה סדנאות בסבלם של גברים בחברה המודרנית. עופר

גילה37

New member
תודה על "המקסימה"

קצת הסטוריה , כשחשבנו מה יהיה השם של הפורום , היה לנו בית אחר בוואלה ושם ניכנסו כמעט רק גברים רזים ונשים שמנות אז זה התבקש כי האנשים שהיו שם מחו נגד העובדה כי לא מיחסים לנשים השמנות כמו שצריך להתיחס אליהן, הולעו כמה שמות לפורום אבל כולם היו באותו ההקשר הולע ההשם גדולות ויפות, גדולות מהחיים , שמנות ויפות וכו´ נכון אולי נעשה עוול לגברים אבל זו לא היתה הכוונה , גבר שמן בהחלט יכול למצוא את עצמו כאן , ובכלל כל גבר, שלך גילה

למעלה