מחאה עדתית

beatman

Member
מחאה עדתית

מה אתם חושבים על ההפגנה המאסיבית של יוצאי אתיופיה שגלשה להתפרעויות אתמול בי-ם ?
הכל התחיל מתקיפה ברוטאלית של חייל ממוצא אתיופי ע"י שוטרים: http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1123266

האם ה'רוסים' גם צריכים לצאת להפגנה כזאת, האם לנהוג באלימות או לא ?
אם כן אז על מה צריכים להפגין ה'רוסים' ?

איליה40

New member
הבעיה ממש לא שם

ישראל הייתה צריכה להנהיג מיסוי דיפרנציאלי. גם מס הכנסה וגם מס החברות. כך שהתעסוקה והאוכוסיה החזקה ייתפזרו לאורכה של המדינה ולא יתרכזו בתל אביב על חשבון השאר. ואז סביר חהניח שמצב שיכוני המצוקה בפריפריה גיאוגרפית/חברתית היה טוב משמעותית. ובינתיים מדובר בהתפרעות מבויימת מול המצלמות כאשר ההילה היא התנהגות המשטרה, וזה כמובן רק פזל אחד קטן מאוד בתמונה גדולה ועגומה. ובעוד דור או שניים - לך תדע: אויל בלטימור, אולי סן פאולו...

איליה40

New member
למשל

אילו הייתי ממשיך לגור בדרום תל אביב הייתי משלם 25% מס הכנסה וברעננה המס היה יעלה ל-45%. במקרה כזה סביר להניח שהייתי נשאר בדרום תל אביב. דייר אחד פחות שמשתין במדיגות, משליך זבל מהחלון ומשמיע מוסיקה עברית בקולי קולות בלילות. פעם אגב היה דבר כזה - 0 מס הכנסה בירוחם ומקומות דומים. והפלא ופלא - הכרתי כמה וכמה אנשים מאוד אמידים שעברו להתגורר שם.

Helio

New member
עזוב הפגנות, לך לאורח דין שמתמחה בהגירה לקנדה

תתחיל לחסוך, תלמד אנגלית, תלמד מקצוע מבוקש וקדימה לקנדה. זה באמת הכי מועיל שאפשר לעשות. זה מה שעשו ועושים רוסים חכמים

beatman

Member
למה אתה מציע לי דבר כזה ?

אולי הכוונה שלך לאלה הרוצים להגר, אבל לא אליי.
סיפרת שכבר גרת שם, אז מדוע החלטת לחזור אם כך ?
&nbsp

Helio

New member
פניה אליך ספציפית הייתה ריטורית בלבד. רציתי להציע לא

לבזבז זמן על מאבקים שלא ישנו דבר - זה בסף הכל ביזבוז של זמן וכוח, עדיף במקום זה להחליף את הסביבה - גם אם תרוויח זכר מינימום שם רמת החיים תהיה גבוהה יותר, אין בעיות בטחוניות וכו'.
פתרון כזה (מעבר למדינה אחרת) לא מתאים לכל אחד.

כן גרתי שם. כמו שאמרתי זה לא מתאים לכל אחד - ז.א. לכל אחד מאיתנו יש סיבות אישיות משלו בזמן כזה או אחר באר, כזו או אחרת, מידת מוטיבציה וכו'.
בנוסף - אני לא מרגיש גזענות שמופנת אליי פה בישראל. באפריל התקבלתי לעבודה מכובדת. אני בספק אם מועמד אתיאופי , במיוחד אם הוא לא "כוכב" ולא "ישראלי 100%" (כוונה ליליד הארץ, בעל עברית ברמת שפת האם וכו') , היה מוזמן לראיון ו\או עובר את השלב הראשון. צריך להגיד את האמת - לרוסי קל יותר במובן הזה. תחשוב על אתיאופי שאולי נולד באיתיאופיה, מגיע לפה בגיל 12-13-14 , קיבל פה את התואר אבל רואה שלא יקבל פה עבודה - אז מה לעשות פה, בשביל מה לבזבז את הזמן?

beatman

Member
נתקלת במקרים שהפלו אתיופים ?

לצערי מאחורי הדלתות לא חסרים אנשים, גם 'רוסים' בין היתר שמתייחסים אליהם כאל נחותים אוטומטית בגלל צבע עורם/מוצאם.

Helio

New member
אני שמעתי הערות גזעניות, אבל לא נתקלתי באפליה.

גם לא בדקתי את הנושא. זה גם דבר שלא מדברים עליו בגלוי - אף מראיין נורמלי לא יגיד "אני לא לוקח אותך בגלל שאתה אתיאופי ואני חושב שלאתיאופים אין מוסר עבודה גבוהה...." או משהו כזה , כי זה לא טעם טוב וזה גם לא חוקי. אבל סטיריאוטיפים ודעות בעלי גיוון גזעני קיימים (גם בקנדה דרך אגב). למשל, אני מחפש עכשיו דירה והמושג "שכונה אשכנזית" או "פה גרים אשכנזים" זה משהו שאני שומע (וגם מישהו שאמר כזה דבר אמר גם שזה נשמע גזעני).

יש גם הערות גזעניות מצידם של רוסים, אתה צודק.

הייתי מדריך בפנימייה שבה היו לא מעט יוצאי אתיופיה

להתרשמותי, אין הבדל ממשי בדפוסי ההתנהגות בינם לבין השחורים בארה"ב. נתונים סטיסטיים רק מגבים זאת: "על אף שאוכלוסיית יוצאי אתיופיה מהווה פחות משני אחוזים מכלל האוכלוסייה בישראל, בכלא הנערים "אופק" קרוב ל-40% מהאסירים הם אתיופים".

איליה40

New member
האים החרדיות בהכרך חייבת להתלוואת בגזענות? זה בא בחבילה?

ולעצם העניין. אילו אני ואתה היינו גדלים לא במוסקווה ולבוב אלה בהרי הקרנף האפריקאי ובהמשך בסלאמס של העיירות הנחשלות תוך סגריגציה במוסדות חינוך - היינו מצליחים יותר?

הגזענות הפרטית שלי לא קשורה לחרדיות

אלא לנתוני מנת המשכל:
Ethiopia 69
Israel 95

לא ממש מעניין אותי מה היה קורה אילו נולדתי בטיזינבי או למשפחה של אלכוהוליסטים. המטרה היא לקבל עובדות נתונות ולא היפותטיות, והעובדות הנתונות מלמדות אותנו כי מדינת ישראל ייבאה כמה אלפי אנשים מציוויליזציה אחרת, עם מנת משכל נמוך (שגם עובר בתורשה), על כל המשתמע מכך.

Astroo

New member
אני מכיר את הנתונים, ועדיין מפקפק בהם

כי לפי הנתונים יוצא שאפריקאי ממוצע הוא בעל פיגור קל. ייתכן ששיטת המבחן לא מתאימה מבחינה תרבותית למי שגדל באפריקה, זה הכל.

איליה40

New member
אלו דברים מאוד חמורים

ואיכשהו הפזל מסתדר: שונא רוסיה, מתנשא מול אפריקאים, כותב דברים חמורים ורדודים. ומה בדיוק ההישגים בחיים שעומדים מאחורי כול הנ"ל?

תסדר את הפאזל כמה שבא לך ובעיקר תתעלם מנתונים יבשים

ומספרים ומחקרים הקושרים בין מנת המשכל למצב המדינה שבה חיים אותם בני מנת המשכל המסוימת הזאת, כגון IQ and the Wealth of Nations או The Bell Curve

beatman

Member
זאת מנת משכל כללית של אתיופיה

זה לא מנתח קבוצות אוכלוסיה שם, כמו שלמשל ליהודים במדינה אירופאית כלשהי היתה מנת משכל גבוהה יותר מהמקומיים.

למעלה