מחאה נגד הרבנות

מחאה נגד הרבנות

חברתי חברה בעמותת מבוי סתום - עמותה המסיעת לנשים עגונות או מסורבות גט לצאת לחופשי. יש לה ים של סיפורים ואגדות על שחיתויות של דינים, אפליות, שובינזם פושה ועוד רעות חולות באיצטלת הדת הקדושה השומרת על טוהר המחנה ושלום הבית בישראל.... צרפתי כתבה שהתפרסמה היום בידיעות אחרונות על מחאה בה יוצאת העמותה כנגד המונפול שיש לחרדים על בתי הדין. מה הסיכוי שיצליחו להוציא מהחרדים את הבעלות על התחום הזה ?

אבל עדיף זה מאשר נשים שנרצחות... נכון?!

אז בואו ונשאיר את המצב הקיים: אנחנו לא רוצחים את נשותינו, אנחנו הורגים אותן לאט לאט... מבוסס על השרשור ההזוי הזה, בו השתתפה המבולבלונת מבלי להתבלבל: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=292&MessageId=157763521

במבה9

New member
תפסיקו להתחתן ברבנות למען ה'!

ואם אפשר, תוותרו על רישום לנישואים, מה משנה הסטטוס בת.ז?

תלמדי קצת

הכרה כנשואים זה ממש לא רק "סטטוס בת.ז.", יש הרבה מאד חוקים ממוניים (רובם המוחץ לטובת הזוג) שמושפעים מזה. את חלק מהדברים ניתן להשיג על ידי קבלת מעמד "ידועים בציבור", אבל זה לא כל כך פשוט.

uri80

New member
היי במבה, יש הבדלים, לאו דווקא תמיד לטובת

הנשואים. הרבה דברים שקשורים לזכויות של זכאות לביטוחים, פנסיות וכו' בין בני זוג. יש הבדלים לגבי אימוץ, זכאות למשכנתאות (בפועל בשנים האחרונות בגלל הריבית הנמוכה הזכאות הזו לא שווה יותר מדי כמו פעם). לפעמים זה אפילו יכול לדפוק דברים. למשל חישוב במס הכנסה לפי זוג במקום בנפרד יכול לגרום לפעמים דווקא לתשלום מס גבוה יותר.

במבה9

New member

ברור שקיימים הבדלים, אך מאחר והיתרונות לא שווים הרבה, כדאי לוותר על הסטטוס במדינה שבה גם אם בני זוג יהודים מתחתנים בנישואים אזרחיים הם צריכים להתגרש ברבנות. אני מודעת לכך שזוגות טריים אינם מעלים על דעתם סצנת גירושין כאשר הם מחליפים טבעות, יחד עם זאת אני חושבת שכל ויתור על שירותיה של הרבנות מבורך.

the ror

New member
תיקון קטן...

החלפת טבעות זה בנצרות... ביהדות רק האישה מקבלת טבעת...

תתפלאי...

צריך לעצום עינים בכוח בשביל לא לחשוב על זה כשמתחתנים. (אז מתי?) הסטטיסטיקות מדברות בעד עצמן. אלפי אנשים יוצאים לכבישים כל יום וגם בטוחים שלהם זה לא יקרה. הם יחזרו הביתה בשלום. הסטטיסטיקה, בלי רחמים, פוגעת גם בחלק מהם, גם בטובים.

uri80

New member
לא אמרתי שהם לא שווים הרבה. לפעמים הם שווים

הרבה מאד. זה מאד משתנה לפי הסיטואציה.

Sonic hedgehog

New member
לא יודעת לגבי הארץ

אבל בארה"ב יש הרבה מאוד זכויות השמורות לנשואים (לא בכדי הקהילה ההומו-לסבית מנסה לקבל את הזכות הזו)

Sonic hedgehog

New member
אכן

אבל אני נוטה לשער שגם בארץ יש זכויות שניתנות מתוקף נישואים אני פשוט לא מכירה את העניין מספיק טוב.

יש נסיונות

לא ממש קל להוציא את התחום הזה מתחת ידי הבתי דין של הרבנים. ולאחרונה ניסו מספר חברי כנסת בראשם "שלומי מולה" ליישם אפשרות של הפקעת נישואיים שמותר גם לפי היהדות במקרים כאלה. ח"כ מולה התארח אז בתכנית יחד עם אישה בקשר למקרה שסופר שבו בעלה דרש כמה מאות אלפי שקלים בתמורה לגט. הבעל בכלא ולא מוכן לתת גט ולבינתים האישה סובלת מבדידות ואי אפשרות להינשא.

למעלה