מזרן לעריסה- שאלה

galiv3

New member
מזרן לעריסה- שאלה

היי,
אנחנו מתכננים להשכיר עריסה. במקום להשתמש במזרן שהם נותנים חשבתי לקנות מזרן לעריסה (שבטח זמן החיים שלו יהיה כ-3 אולי 4 חודשים, עד שנעביר אותו למיטה - זה טווח הזמנים שהבנתי שלוקח עד שמעבירים למיטה- תקנו אותי אם אני טועה).
השאלה שלי היא כזו:
האם לקנות מזרן אטום? נושם? או רשת?
האם בנושם זו ממש התעסקות עם הנקיון של המזרן כל פעם? והאם באטום יש יותר סיכוי למוות בעריסה?

על מה אתם ממליצים? ואיזה מזרן כדאי לקנות ספציפית (במוצצים, שילב וכו)

אמא בעמ

New member
מזרן לעריסה

אנחנו קנינו מזרן של NUMO לעריסה. עלה 700 ש"ח. קנינו אחד גם למיטה בעלות של 800 ש"ח. הם אומרים שהיתרון שלו הוא בהפתחתת הסיכון למוות בעריסה כי זה מזרן רשת שהאוויר זורם דרכו. אני בספק לגבי זה. עבורינו היו יתרונות האחרים למזרן:
קל לניקוי - אם התינוק מקיא / פולט - פשוט מנקים בדוש של המקלחת
אינו מכיל חומרים מעכבי בעירה - שנחשבי מסרטנים
פחות מזיעים - מאשר למשל על מזרן אטום מצופה בשעוונית

אבל יש לו גם חסרונות בולטים
מחיר גבוה
היכולת לקנות אקססוריז תוצאת NUMO בלבד כמו מגביה מזרן, מתאם לבייביסנס וסדינים - והם, כמובן, יקרים גם הם.

לנו יש את המזרן הכי רגיל

עולה בערך 60 שקל והוא מצויין!
קל לניקוי עם מטלית
מוות בעריסה לא נראה לי קשור למזרן...כי התינוק ישן ממילא על הגב תמיד.
לא רואה סיבה להשקיע כ"כ הרבה כסף במזרן לתקופה כ"כ קצרה.

galiv3

New member
תודה למגיבות.. יש לי עוד שאלה נוספת..

תגידו, אם אני משכירה עריסה, כדאי לקנות מצעים (סט סדין שמיכה ומגן ראש) למיטה-ולשים בעריסה. או שקודם לקנות אחד במיוחד לעריסה? זה שווה את ה"השקעה" הכפולה?

אמא בעמ

New member
אביזרים לעריסה

לגבי סדין - הייתי קונה שניים ממש זולים ומכבסת לעתים קרובות או משאילה (זה גם תלוי בפליטות של התינוק - אם הוא לא פולט לעתים קרונות לדעתי שני סדינים יספיקו. אם הוא פולט - זה כבר סיפור אחר)
מגן ראש הייתי משאילה, או משתמשת במגן ראש של מיטה רגילה.
לגבי שמיכה - זה לא קשור לגודל המיטה.

galiv3

New member
תודה על התגובה

הפחד שלי עם מגן ראש למיטה (לשים אותו בעריסה), זה הקטע של המוות בעריסה- שזה יוצר תחימה יותר גדולה סביבו.. בגלל זה התבלטתי אם לקנות סט למיטה ולשים בעריסה. מה הכוונה ששמיכה לא קשור לגודל.. השמיכות של עריסה ומיטה זה אותו גודל?

אמא בעמ

New member
ציוד לעריסה

אני לא השתמשתי במגן ראש לעריסה עד שהקטנה התחילה לזוז והיה חשש שהיא תיפגע מהסורגים - בשלב הזה הבעל התעקש על מגן ראש אז שמנו - אם זה היה תלוי בי גם אז לא הייתי משתמשת במגן ראש... לגבי שמיכה - זה לוי בגודל וגיל התינוק. כשהם קטנים ולא מתהפכים אפשר להשתמש בשמיכות קטנות, ברגע שהם מתחילים לזוז ולהתהפך תוך כדי שינה, אז השמיכות עפות הצידה, לכן כדאי להשתמש בשמיכות בגודל של כ-80X150 ס"מ

לא כדאי לקנות סט

מגן ראש - בהקשר של מניעת מוות בעריסה, ממליצים לא לשים מגן ראש בכלל כדי לאפשר זרימה חופשית של אויר סביב התינוק. שמיכה גם לא הייתי קונה בשלב הראשון כי בד"כ מקבלים המון במתנה, וגם בד"כ תינוקות נוטים להעיף את השמיכה כל שמוותרים עליה. סדינים לעומת זאת, צריך הרבה במיוחד אם זה תינוק שפולט.

למעלה