מזרח תיכון חדש

דמגוגיה אנטי-גלובלית בשקל

אז זרקת כמה עובדות ששמעת מאיזה אנרכיסט, בלי לדעת בכלל מה הן אומרות, או כמה הן נכונות, וכל זה בגלל שקולה היא תאגיד קפיטליסטי מצליח, אולי אפילו נצלן, אולי אפילו מזהם אויר וכורת יערות, אדרבא, תמחה על כל הצעדים הפסולים שהוא עושה, אבל למה בשם דבר אחד אתה תוקף דבר אחר? ומדוע זה מפריע לי? זה מפריע לי, מפני שכאדם הסובל מבעיה רפואית כלשהו, הומלץ לו על ידי כמה רופאים לשתות קולה בזמן התקפי כאבי בטן (כפית סוכר ואין גזים), יתרה מכך, במקור קולה היתה *תרופה כנגד כאבי בטן*, לא פחות. וזה הרבה יותר טעים ואטרקטיבי ממים, אבל אני מסכים איתך, שמיץ ענבים יותר טוב.
 

Alexco

New member
תמוה

על מה בדיוק אתה מבסס את מה שאתה אומר? גם אם הייתי שומע על 'נקטר איציק כהן ואחותו', לצורך העניין, שהוא סובל מתופעות הלוואי החמורות שמתלוות לקולה, הייתי מפרסם את זה. אתה זה שטוען שבשם דבר אחד אני תוקף דבר אחר. בנוגע לתרופה, לא ידוע לי על זה. אבל בפעם האחרונה שבדקתי סוכר אין רק בקולה.
 
אז לאן אתה חותר?

סתם ככה רוצה להמליץ לנו על משקה? ללא שום מגמה? אם כך, אני רוצה למחות ולהזהיר מפני האוכל הבריטי: הידעת?! - הבריטים אוכלים לארוחת בוקר בייקון, דבר הגורם לאדם הממוצע להקיא? הידעת?! - אם תבקש מהבריטים סטייק, תקבל צלחת רוטב עם סטייק נחבא אל הכלים עמוק בפנים? הידעת?! - אם תבקש מהבריטים סלט ירקות, תקבל ירקות שנחנקו למוות אחרי שש שעות ב"אידוי"? הידעת?! - כשאתה בארוחת בוקר, אל תאכל מן הרוגלך, יכול להיות שהם ממולאים בחזיר או כל מיני דברים מגעילים אחרים! הידעת?! - פיש אנד צ'יפס! בפעם הבאה שאתם ניגשים ללונדון ומתלבטים בין מסעדה איטלקית למסעדה בריטית, תחשבו על זה. וקולה לא משמשת כתרופה לבטן בגלל הסוכר שיש בה, הסוכר ששמים בקולה נועד לגמור את הגזים, כיוון שהללו בוודאי לא טובים במקרה של כאבי בטן או בחילה.
 
הרשה לי לפקפק בנתונים...

היי אלכס, כמה דברים עוררו את החשד שלי, ולכן הלכתי לבדוק אותם. קולה: 1. קולה כבר ידועה ברחבי העולם, ובעיקר בארה"ב (שם אפשר לקנות פחית בשקל) כחומר זול להסרת כתמים באסלה. 2. עם זאת, אני לא הייתי ממליץ לשפוך קולה על בטרייה של מכונית (רמז: קולה מוליכה חשמל). 3. בנוסף לכך, אולי היא תוריד את הכתמים של הגריז מהבגדים, אבל בהחלט תיצור חדשים באותה הזדמנות. 4. אני בספק אם קולה תצליח להמיס מסמר אפילו תוך 4 שנים. אולי אם הוא עשוי מעץ. למעשה, לפי הטבלה הזאת קולה לא חזקה בתור חומצה יותר מאשר לימונדה. מים: 1. לא הייתי לוקח את האמריקאי הממוצע בתור מדד למנגנוני רעב טבעיים בגוף (ראה: השמנת-יתר) 2. המונח "התייבשות קלה" הוא מטעה. כל התייבשות נוצרת רק לאחר מחסור חמור במים (גם 2% זה הרבה), ותופעות הלוואי מיד מורגשות (סחרחורות, בחילה, עייפות, וכו'). התייבשות מלווה גם בתופעות לוואי שלא מורגשות, בכל המערכות בגוף אשר צורכות אספקת מים שוטפת (וזה כמעט כולן) 3. בקשר לכאבים בפרקים - 8 כוסות מים (1.6 ליטר) זה המינימום שצריך לשתות בכל יום, ומי ששותה פחות מזה מסתכן בהתייבשות (ראה סעיף 2). 4. אני רוצה לראות את האדם שיישתה 5 כוסות ביום וילקה בסרטן המעי (רמז: הוא ימות הרבה לפני-כן). 5. הגורם מס' 1 לעייפות במשך היום הוא מחסור בשינה. ושלא יעבדו עליכם!
 
סתם כתבה נחמדה בוואלה בקשר לכוסות ה

מים. זו פיקציה! לא צריך מים
(קראיו את הכתבה ממש כאן )
 
הו, בדיוק השרשרת בשבילי

הבה נבחן את התגובה הכימית הבאה: CO2 (g) + H2O (l) -----> H2CO3 (aq) ובעברית: הגז פחמן דו חמצני, כאשר הוא מעורב במים - מתמוסס בהם ליצירת (הפתעה הפתעה): חומצה פחמתית. אופיה החומצי נובע מיכולתה למסור יון קרבונט (HCO3-) לתמיסה. תמיסה של חומצה פחמתית תהיה בעלת pH = 3 (משמעות המונח, הלוגריתם השלילי של ריכוז יוני החומצה, כך שככל שריכוזם גבוה יותר, כלומר הסביבה יותר חומצית, הפי.אייצ' נמוך יותר). אז נכון, אלצ'קו, קולה היא חומצית. בדקתי בעצמי במעבדה באמצעות פי.אייצ' מטר. גם בדקתי קולה בלי גזים, מיץ תפוזים טבעי, לימונדה והרבה הרבה נוזלים אחרים. מבחינת החומציות, אין שום הבדל בין ספרייט, קולה ותפוזים של פריגת. אז מה הביג דיל? כולה חומצה. תמיד מצחיקים אותי אנשים שמשתמשים בנימוק החומציות של הקולה כסיבה לא לשתות אותה. אם אתה רוצה משהו נגד קולה, נסה את כמות הסוכר, את האספרטיים והפנילאלנין בדיאט קולה, וכו' וכו'. אל תקשיב לכל מדען בגרוש שלמד בכיתה יוד בביולוגיה שפי.אייצ' נמוך זה חומצי. נמשיך? אמנם לא בדקתי את הרכיבים של הקולה, אבל מסופקני אם יש בה חומצה פוספורית. בכל מקרה, חומצה משנה את הטעינה של חומצות אמיניות, המרכיבות חלבונים. מסמר בנוי ממתכת. אין שום קשר בין דרגת החומציות לפירוקו של מסמר (והמונח המסה לא מתאים פה). כדי לפרק מתכת, יש צורך בהתכה או בתגובת חמצון-חיזור, מה שאני לא חושב שקולה עושה. ומה זה, פור הבנ'ז סייקס, לשאוב ?! סידן?! מעצמות?!?!
 

Alexco

New member
תומר ויותם,

בסדר, מסתבר על פיכם, שהנתונים שפרסמתי לא היו מדוייקים. אך עדיין, אני משער לעצמי שהפער הבריאותי בין שתיית קוקה-קולה לבין שתיית מים, או אפילו מיץ פירות סחוט, הוא משמעותי למדי.
 
ברור, אבל לא זו הבעיה כאן ../images/Emo4.gif

הבעיה היא שאפילו בפורום נוער "הטלת ספק" מרצ, אנשים מפרסמים את כל מה שהם מקבלים בדוא"ל/אייסיקיו/מסנג'ר או מכל מקור מפוקפק אחר. ואח"כ מתפלאים שיש כל-כך הרבה זבל באינטרנט...
 
לגבי עניין הלשאוב סידן מעצמות...

התהליך מתרחש באופן בסיסי בגוף, רוב הסידן בגוף נמצא בעצמות, חלקו נמצא במחזור הדם, אחראי על פעילות שרירים ועוד, הסידן הזה למעשה מופרש החוצה מן הגוף. ואז העצמות "מאבדות" סידן כדי לכפות על המחסור, ואז יש צורך באכילת סידן כדי לחזק מחדש את העצמות. ישנם כמה חומרים שהוכחו כתורמים לאיבוד סידן מוגבר: חלבונים מן החי, זרחן בכמויות גדולות, מלח, עישון (לא ברור מה בעישון) ועוד. ייתכן שגם קולה גורמת לכך, אשמח לראות רפרנס לכך. אם לא הייתי עצלן אולי הייתי מנסה לחפש ב PubMED אבל בתור מי שקולה פשוט גורמת לו להרגיש רע, ובאופן כללי מעדיף מים - זה לא מספיק מעניין אותי
 
למעלה