מזרחה מאלניה - Alanya

zina71955

New member
מזרחה מאלניה - Alanya

בשנה שעברה התחילו עבודות פיתוח בנמל ונאמר לי שהשנה תהיה מרינה מסודרת בתשלום עם כל השרותים. קצת מניי אך לא מקצתיי (אין אפשרות לנקד). - רציף: הושלם במלואו עד לשורש שובר הגלים המשני ויוצר משך בלתי מופסק מהמגדל האדום עד שובר הגלים המשני. זה מאפשר עגינת יותר גולטים. - טיילת: לצדו של הרציף הנ"ל השלימו טיילת ממש יפה ומטופחת לכל האורך ובהמשך לאורך החוף עד לחוף הרחצה העירוני. - שוברי גלים: שובר הגלים המרכזי עובה במדה ניכרת ומהוה מחסום יעיל מפני סערות המגיעות מדרום מזרח שזה היה הצד הבעיתי בנמל זה. תאורה אין. לא מגדלורים ולא תאורת היצף. מי שלא מכיר, רצוי להכנס ביום. - עגינת יכתות: יש מקום ל 3-4 יכתות (חרטום או ירכתיים לרציף) בקטע הקרוב לשובר הגלים המשני. -שירותים: לא השתנה דבר. בתי שמוש ציבוריים נמצאים קרוב למגדל האדום, או בתוך העיר. בשני המקרים זה רחוק מהסירה. מקלחות, אין. -דלק, מים, קרח: בשעות הבוקר יש אספקה מסורת לרציף (לצרכי הגולטים). צריך להיות Stand By כדי לתפוס את האספקה. מים חופשי יש בפרק הילדים הקטן שבסמוך. -תשלום: בינתיים - YOK . - פיתוח: כ-2 מייל מערבית לאלניה נבנה נמל חדש. שובר הגלים הושלם כבר בשנה שעברה. על פי רב חובל הנמל, זה יהיה בעתיד נמל/מרינה מסודרת ליכתות. רחוק מהעיר, אבל יהיה שירות דולמושים. המשך יבוא

אדם99

New member
אךניה היא עיר מהממת רק חבל

שהשירותים ליאכטות כרגע הם כל כך מינימליים, מילת אזהרה: בפעם האחרונה שנכנסתי לתורכיה דרך אלניה לקח לי יום וחצי לסיים את התהליך, במלים אחרות הברדק האדמינסטרטיבי חוגג שם.

zina71955

New member
אלניה עיר מהממת

א. מה שטוב במזרח תורכיה (ואלניה בכלל זה) שיש פחות יכתות, פחות תיירים, פחות רעש, ויותר מקום לנשום ולהנות. כל זאת כמובן על חשבון איכות השרותים. אגב, באלניה, למרות שיש בה הרבה תיירים, אין זה פוגע (עדיין) באיכות המקום. להצטופף אני יכול גם בתל אביב. ב. נושא הכניסה והיציאה שופר לבלי הכר. כל המשרדים מרוכזים בטווח של 50 מטר על יד המגדל האדום. באחרונה התהליך ארך שעה וחצי, כולל שתיית תה.

דווקא יש אפשרות לנַקֵד

אבל קצת מסובך. לכל המעוניינים שעור בניקוד: אחרי האות הרצויה לוחצים Caps Lock ועם Shift מחפשים את הניקוד המתאים על שורת המספרים. למשל קָמָץ זה 8 חִירִיק זה 4 שֻורוּק זה הסימן | וְ- + וכן הלאה. בּהַצְלָחָה! אילן, יכתות?
בבקשה תכתוב יכטות.

zina71955

New member
ניקוד וכדומה

א. תודה בנושא הניקוד, אנסה בעתיד. ב. מי קבע בועדת הלשון העברית "יכטות" ולא "יכתות"? אני אגב לא אוהד של שתי הורסיות. האם יש כלל ש T שווה ל ט ? תמיהני.

למעלה