מזמן לא תרגמתי...

מזמן לא תרגמתי...

בלדה על היציאה לגן העדן / ולדימיר ויסוצקי (תרגום מרוסית- שלי) הִנֵּה כַּרְטִיס, הִנֵּה קָרוֹן, הַכֹּל קִבַּלְתָּ וְלִשְׂמֹחַ יֵשׁ מִמַּה: בִּתְלַת מֵמַד לִרְאוֹת חֲלוֹם, סֶרֶט בִּלְתִּי נִפְסָק שֶׁל שְׁלוֹשׁ מֵאוֹת שָׁנָה. הַכֹּל נִגְמַר, כְּבָר נִלְקְחָה טְבִיעַת הָאֶצְבָּעוֹת, לֹא מַבְרִיחִים סְחוֹרָה. סְטֶרִילִיּוּת שֶׁל כְּרוּב לְךָ, זֶה לֹא high class, אֲבָל רָמַת נוֹחוּת סְבִירָה. הַמְּנֻבָּא- הִנֵּה, כְּבָר מִתְגַּשֵּׁם הוּא לוֹ, יוֹצֵאת רַכֶּבֶת לַמָּרוֹם- סַע בְּשָׁלוֹם! וּמִתְחַשֵּׁק לָנוּ- אֵיךְ מִתְחַשֵּׁק לָנוּ!- בִּמְקוֹם לָמוּת, לִישֹׁן וְלַחֲלֹם... רְצִיף הָאָרֶץ, אַל תִּצְעַק, הָאִישׁ כְּבָר לֹא שׁוֹמֵעַ צְעָקוֹת מִכָּאן. לְגַן הָעֵדֶן הוּא עָזַב וְהוּא יִפְגֹּשׁ אֶת אֱלֹהִים, אִם יֵשׁ אֶחָד. יִמְסֹר דְּרִישַׁת שָׁלוֹם חַמָּה, וְאִם יִשְׁכַּח- נִשְׂרֹד כְּבָר, נֶאֱזֹר כֹּחוֹת... נִחְיֶה אֲנַחְנוּ גַּם מְעַט, קְצָת נִשְׁתּוֹבֵב לָנוּ וְאָז נָמוּת כַּחֹק... הַמְּנֻבָּא- הִנֵּה, כְּבָר מִתְגַּשֵּׁם הוּא לוֹ, יוֹצֵאת רַכֶּבֶת לַמָּרוֹם- סַע בְּשָׁלוֹם! וּמִתְחַשֵּׁק לָנוּ- אֵיךְ מִתְחַשֵּׁק לָנוּ!- בִּמְקוֹם לָמוּת, לִישֹׁן וְלַחֲלֹם... וְיִתְאַיְּנוּ אֶל תּוֹךְ בְּלִי-מַה צֶאֱצָאֵינוּ גַּם, עַד שְׁלוֹשׁ מֵאוֹת שָׁנִים. יִשְׁמֹר הָאֵל מִמִּלְחָמָה, כִּי כָּךְ יֵצֵא שֶׁנְּרַמֶּה אֶת הַנִּינִים. וְאָז יָבוֹא בַּרְנָשׁ מוּזָר, יָעִיר אוֹתָנוּ אֶל עוֹלָם בְּלִי מִלְחָמוֹת, עוֹלָם שֶׁבּוֹ נֻצַּח הַסַּארְס... אֶת מַה שֶׁכְּבָר לָעוּס נֶחְמָד לִבְלֹעַ? שְׁמוֹק!.. הַמְּנֻבָּא- הִנֵּה, כְּבָר מִתְגַּשֵּׁם הוּא לוֹ, יוֹצֵאת רַכֶּבֶת לַמָּרוֹם- סַע בְּשָׁלוֹם! וּמִתְחַשֵּׁק לָנוּ- אֵיךְ מִתְחַשֵּׁק לָנוּ!- בִּמְקוֹם לָמוּת, לִישֹׁן וְלַחֲלֹם... וּבְכֵן, הֱיֵה שָׁלוֹם! מַרְעִים צִלְצוּל הַפַּעֲמוֹן. תִּשְׁמֹר עַל עַצְמְךָ! וְאִם בַּסּוֹף יֵשׁ אֱלֹהִים- אָז אֶל תִּשְׁכַּח וּבְכָל זֹאת תִּמְסֹר דַ"ש חָם! הַמְּנֻבָּא- הִנֵּה, כְּבָר מִתְגַּשֵּׁם הוּא לוֹ, יוֹצֵאת רַכֶּבֶת לַמָּרוֹם- סַע בְּשָׁלוֹם! וּמִתְחַשֵּׁק לָנוּ- אֵיךְ מִתְחַשֵּׁק לָנוּ!- בִּמְקוֹם לָמוּת, לִישֹׁן וְלַחֲלֹם... זוהי הגרסא הקצרה יותר, אותה הוא מבצע בסרט "בריחתו של מר מק קינלי".

תרגילי מחשבה בעקבות ויסוצקי

קודם כל, יישר כוחך ר' רוסישער. חתימתך מסגירה "רגלים מתמוטטות ואובדן שפיות" ואני יושב על כוס התה של ויסוצקי ושובר את הראש: רכבת לילה למרום. ומדוע שלש מאות שנים? זה יוצא בתחילת המאה השמונה עשרה, אהה! באותה תקופה אכן מת לו אדם אחד שניבא ולא ידע מה ניבא, ומשה חיים לוצאטו שמו. גם הוא טרח כל ימיו על התקנת פסים ל'מסילת ישרים' לרגלים מתמוטטות, וגם הוא שלח ידיו בשירה. בימי קדם עלה אליהו הנביא לגן העדן בעגלה של אש וסוסים, ואילו היום הכל יותר קל: המנובא כבר יכול לתפוס את הרכבת. ר' משה חיים לוצאטו לא נפטר מסארס, כמו בשיר, אלא ממחלה נגיפית אחרת, וללא סטריליות של כרוב. אלה הרהורי הרכבת שלי, וסליחה אם כמו בחתימתך שלך, אף אני עליתי על הרכבת אבל ירדתי מהפסים.

טוב,

על הרמח"ל ולדימיר ויסוצקי לא ידע. על אליהו הנביא הוא כן ידע, ולכן ישר כחך שהעשרת לי ת'צורה.

הגרסא המלאה (לא מהסרט)

בלדה על היציאה לגן העדן / ולדימיר ויסוצקי הִנֵּה כַּרְטִיס, הִנֵּה קָרוֹן, הַכֹּל קִבַּלְתָּ וְלִשְׂמֹחַ יֵשׁ מִמַּה: בִּתְלַת מֵמַד לִרְאוֹת חֲלוֹם, סֶרֶט בִּלְתִּי נִפְסָק שֶׁל שְׁלֹושׁ מֵאוֹת שָׁנָה. הַכֹּל נִגְמַר, כְּבָר נִלְקְחָה טְבִיעַת הָאֶצְבָּעוֹת, לֹא מַבְרִיחִים סְחוֹרָה. סְטֶרִילִיּוּת שֶׁל כְּרוּב לְךָ, זֶה לֹא high class, אֲבָל רָמַת נוֹחוּת סְבִירָה. הַמְּנֻבָּא- הִנֵּה, כְּבָר מִתְגַּשֵּׁם הוּא לוֹ, יוֹצֵאת רַכֶּבֶת לַמָּרוֹם- סַע בְּשָׁלוֹם! וּמִתְחַשֵּׁק לָנוּ- אֵיךְ מִתְחַשֵּׁק לָנוּ!- בִּמְקוֹם לָמוּת, לִישֹׁן וְלַחֲלֹם... רְצִיף הָאָרֶץ, אַל תִּצְעַק, הָאִישׁ כְּבָר לֹא שׁוֹמֵעַ צְעָקוֹת מִכָּאן. לְגַן הָעֵדֶן הוּא עָזַב וְהוּא יִפְגֹּשׁ אֶת אֱלֹהִים, אִם יֵשׁ אֶחָד. יִמְסֹר דְּרִישַׁת שָׁלוֹם חַמָּה, וְאִם יִשְׁכַּח- נִשְׂרֹד כְּבָר, נֶאֱזֹר כֹּחוֹת... נִחְיֶה אֲנַחְנוּ גַּם מְעַט, קְצָת נִשְׁתּוֹבֵב לָנוּ וְאָז נָמוּת כַּחֹק... הַמְּנֻבָּא- הִנֵּה, כְּבָר מִתְגַּשֵּׁם הוּא לוֹ, יוֹצֵאת רַכֶּבֶת לַמָּרוֹם- סַע בְּשָׁלוֹם! וּמִתְחַשֵּׁק לָנוּ- אֵיךְ מִתְחַשֵּׁק לָנוּ!- בִּמְקוֹם לָמוּת, לִישֹׁן וְלַחֲלֹם... בְּגַן הָעֵדֶן אֵין מָקוֹם בִּשְׁבִיל כֻּלָּם, אֲבָל גַּם פֹּה נָרִיץ קְטָעִים: נָשִׁיר (כְּמוֹתִי), נֵלֵךְ מַכּוֹת, נֹאהַב אוֹ לְפָחוֹת נַחְשֹׁב שֶׁאוֹהֲבִים. וְיִתְאַיְּנוּ אֶל תּוֹךְ בְּלִי-מַה צֶאֱצָאֵינוּ גַּם, עַד שְׁלוֹשׁ מֵאוֹת שָׁנִים. יִשְׁמֹר הָאֵל מִמִּלְחָמָה, כִּי כָּךְ יֵצֵא שֶׁנְּרַמֶּה אֶת הַנִּינִים. הַמְּנֻבָּא- הִנֵּה, כְּבָר מִתְגַּשֵּׁם הוּא לוֹ, יוֹצֵאת רַכֶּבֶת לַמָּרוֹם- סַע בְּשָׁלוֹם! וּמִתְחַשֵּׁק לָנוּ- אֵיךְ מִתְחַשֵּׁק לָנוּ!- בִּמְקוֹם לָמוּת, לִישֹׁן וְלַחֲלֹם... אַתָּה בַּקֶּבֶר מְצַפְצֵף עַל הָעוֹלָם, שׁוֹכֵב בְּסוּטוּל אֵינְסוֹפִי... אֲבָל אֲנִי מְחִיר כָּזֶה לֹא אֲשַׁלֵּם, גַּם לֹא בְּעַד אֲרוֹן סְפָרִים. יָעִיר אֶתְכֶם בַּרְנָשׁ מוּזָר אֶל תּוֹךְ עוֹלָם בְּלִי סִרָחוֹן וּמִלְחָמוֹת, עוֹלָם שֶׁבּוֹ נֻצַּח הַסַּארְס... אֶת מַה שֶׁכְּבָר לָעוּס נֶחְמָד לִבְלֹעַ? שְׁמוֹק!.. וּבְכֵן, הֱיֵה שָׁלוֹם! מַרְעִים צִלְצוּל הַפַּעֲמוֹן. תִּשְׁמֹר עַל עַצְמְךָ! וְאִם בַּסּוֹף יֵשׁ אֱלֹהִים- אָז אֶל תִּשְׁכַּח וּבְכָל זֹאת תִּמְסֹר דַ"ש חָם!

נסי,

זמזה כֶּף!

MAYA20

New member
כן, אני יודעת.

מאנגלית לעברית אני די טובה בזה.

rigoletto111

New member
הוכחה ניצחת ששירי ויסוצקי מן השמים!

איך הוא היה יכול לנחש את הופעת הסארס בלי סייעתא דשמיא, אה?

אלהים הוא תמיד עולה חדש מרוסיה

ריגולטו היקר, זו איננה ההוכחה היחידה שאלהים הוא עולה חדש מרוסיה. זה מתחיל בעברית שיש לו לפעמים.. אבל חוץ מזה תראה כמה פעמים אלהים כבר עלה בעבר מרוסיה: ויסוצקי, תה ויסוצקי, הרבי מליובאביטש הקודם... ודער רוסישער שלנו כמובן

למעלה