מזמן לא שאלתי שאלה ....

MasterNir

New member
מזמן לא שאלתי שאלה ....

מה לא נכון בקוד הזה :
$sql = "UPDATE ".$prefix."_poll_date SET optionCount=$cntr WHERE pollID='$pollID' AND voteID='$voteID'"; $result = $db->sql_query($sql);​
???? *זה כול החלק של הSQL ..... נראה לי שחסרה שורה ...... ** אני דיי בטוח שזה הולך להיות משהו דפוק שלא סמתי לב אליו ....

MasterNir

New member
כבר לא משנה ... מצאתי את הבעיה ....

אמרתי שזה יהיה דפוק .... ואני בטוח שאתם תרצו להרביץ לי ... הבעיה היתה שכתבתי :
sql = "UPDATE ".$prefix."_poll_date SET optionCount=$cntr WHERE pollID='$pollID' AND voteID='$voteID'"; $result = $db->sql_query($sql);​
במקום :
sql = "UPDATE ".$prefix."_poll_data SET optionCount=$cntr WHERE pollID='$pollID' AND voteID='$voteID'"; $result = $db->sql_query($sql);​

orenphp

New member
תקשיב...

כשאתה כותב שיש לך בעיה אתה חייב לכתוב את הerror שמודפס למסך. אתה חושב שאני אמור לדעת איך קוראים לשמות טבלאות ושדות שלך בMysql?

MasterNir

New member
לא היה שום ארור ....

אם היה ההיתי כותב ..... ומה זה משנה ... בכול מקרה אפ אחד לא ניסה לעזור ..... מפריע לך עוד הודעה פה ? לא נראה לי ......

orenphp

New member
אז ככה....

אם לא היה ארור אז איך ידעת שיש בעיה והיא דווקא בשורה הזו? בטח שלא מפריע לי עוד הודעה, אבל כן מפריע לי הודעות שאני לא יכול להגיב עליהן עקב במידע שטני מקבל מהן. קח לדוגמא מקרה שהייתי מפרסם הודעה: "אני מנסה לבנות פורום אבל זה לא עובד טוב, למישהו יש פתרון?" כמובן שהבעיה שלך יותר ספציפית, אבל אני חייב את המידע, את הארור, על מנת לנסות לנתח את הבעיה ולעזור לך. קח את הדברים ברוח טוב, כביקורת בונה, ואל תענה לי בצורה מזלזלת כזו, אני לא חושב שהיחס מגיע לי. בכל אופן, שמח שהבעיה נפתרה, כל טוב.

MasterNir

New member
ידעתי מה הבעיה כי ...

עדיתי echo ל$sql ואז ניסיתי את הקוד בPhpMyAdmin ..... ושם היה כתוב שהטבלה לא קיימת .... ואז בדקתי .... אם היה אררור הייתי יותר משמח לכתוב אבל לא היה ...... אני לוקח את זה ברוח טובה .... ואניי מצטער אם נפגעת ... זאת לא היתה הכוונה ...

orenphp

New member
יש דרך להדפיס את השגיאה:

תעשה משהו כזה:
function parseQuery($sql, $die=true){ $cur = ($die) ? mysql_query($sql)or die("SQL Error: ".mysql_error()) : mysql_query($sql); } parseQuery("your_sql_sentence_here"); //with die on error. parseQuery("your_sql_sentence_here", false); //without die on error.​
בצורה כזאת אתה יכול בקלות להעביר את כל משפטי הsql שלך ולראות שבעת שגיאה במשפט אתה ישר תעצר והשגיאה תפלט למסך. במידה ואתה משחרר את המוצר לקונה, אתה יכול לקבוע כdefault שבעת שגיאה, במקום ל"מות", שישלח לך מייל עם השגיאה (תשתמש בmysql_error() על מנת לראות אם אכן הייתה שגיאה - הוא יהיה ריק במידה ולא, אם אני זוכר נכון). נסלח :)

GPhoenixX

New member
קצת לא קשור, בקשר לקוד שלך אורן

יש לי שאלה - מה השורה הזאת אומרת :
$cur = ($die) ? mysql_query($sql)or die("SQL Error: ".mysql_error()) : mysql_query($sql);​
כאילו מה זה ה ? , אני לא מכיר את הסינטקס הזה :( ד"א אני פשוט משתמש ב
mysql_query("bla") or die(mysql_error());​

kensaggy

New member
מממ...

תמצא הסבר על הסינטקס הזה כאן: http://il.php.net/manual/en/language.expressions.php בהצלחה, חן.

GPhoenixX

New member
מגניב ! ^.^

תודה על הלינק, עכשיו אני מבין את הקוד של אורך :)

למעלה