מזמן לא נכנסתי

mlk406

New member
מזמן לא נכנסתי

בעצם,מאז המפגש בחוף הילטון לא נכנסתי.רציתי לשתף אתכם ולהבין מה דעתכם. נפרדתי מאשתי לפני חודשיים לאחר 25 שנות נישואים ו-5 ילדים.פתאום בגיל 48 אני מוצא את עצמי עובר לגור עם החבר החילוני שלי בת"א....מעבר קשה אבל לא בלתי אפשרי.הוא הסכים מעכשיו בבית אין בשר משום שככה הרבה יותר קל לשמור כשרות.בשישי אני הולך לבית הכנסת,חוזר הביתה מקדש ואוכל סעודת שבת כמו שצריך.לאחר הארוחה הוא נכנס לסלון לעשן ולראות טלוויזה.אני משתדל לא להצטרף אליו.שבת בבוקר אותו דבר...אבל לאחר הסעודה אני כן מצטרף אליו בסלון. אני מרגיש שהוא הקריב מספיק בשבילי שהמינימום שאני יכול לעשות היא לשבת איתו בשבת.אמרתי לו כבר כמה פעמים שלא אכפת לי אם הוא יסע בשבת ..לא אכפת לי להיות לבד, אבל עד עכשיו הוא סירב. שבוע אחד הוא רצה לבוא איתי לבית הכנסת...סירבתי...הרגשתי שה כמו לערב בשר וחלב. האם יש למי שהוא ניסיון במערכת יחסים דומה דתי\חילוני ? איך זה יכול לעבוד ? תודה, מרק

גנימדס

New member
שלום לך

הי משמח אותי לקרא הודעות כאלה, סוף סוף משהו שעוסק בקשר בין גבר לגבר!! קשר עם מישהו שונה ממך הוא דבר קשה, מאחר שרוב בני האדם שונים ממך- כל קשר הוא קשה..... יש לי בן זוג חלוני כבר 4.5 שנים, האמת שאינני ברמה דתית גבוהה, ולכן אינני חושב שיש מקום להשוואה בינינו אך "זה" יכול לעבוד, אם אתה תקשיב לו , ותהיה קשוב לרצונותיו, ולחלופין הוא יהיה קשוב לרצונותיך. הרצון שלך לשבת לידו בסלון בשבת בבקר הוא דוגמא טובה לכך, וגם הרצון שלו לבוא אתך לבית הכנסת. בן זוגך רוצה לתת לך, רוצה לתרום ,ולהתקרב אליך לכן הוא רוצה ללכת עמך לבית הכנסת, וזה מאד יפה לדעתי- תן לו! הוא רוצה לטעם קצת מעולמך, ועל ידי כך להכיר אותך טוב יותר, דבר שיחזק את הקשר ביניכם!

jwin

New member
בכל מערכת חובה שני אנשים

אין כאן לדעתי ענין לנסיון. כל המערכות זהות פחות או יותר - אני חושב שהמפתח הקדוש (!) הוא כבוד הדדי. כבוד במשמעות של שני אנשים במערכת אחת - שני אנשים עם דעות שונות לפעמים, עם רצונות שונים...מערכת מחזיקה מעמד טוב יותר אם יש הקפדה על עיקרון "שני אנשים". אם זה הופך להיות מערכת של איש אחד - אני רואה את סופה. אגב - מדוע לא הזמנת אותו לבית כנסת? הוא יהודי, לא? מדוע ההרגשה של עירוב בשר בחלב שהוא חטא?! מדוע אם חילוני רוצה לבוא זה לא אפשרי? מערכת אחת - שני רצונות. הוא רצה לבוא ולא הסכמת. בברכה יהודה

ספר ריק

New member
וואוו, נשמע שעברת המון בזמן האחרון

האם ניתקת כל קשר עם האישה והילדים? האם הם יודעים מה הסיבה בגינה עזבת? אין לי ניסיון של זוגיות עם אדם המגיע מרקע חילוני, ולכן לא אוכל לעזור יותר מדיי. אני לא יודע באיזה מין קהילה אתה מתפלל בשבת, אבל אולי אם תלך להתפלל בקהילה יותר ליברלית (הכוונה לאורתודוקסית. בת"א אני יודע על "יחד". אולי יש נוספות) אתה תרגיש יותר בנוח שהחבר יצטרף אליך לתפילה.

mlk406

New member
תודה

לא ניתקתי את הקשר ....האישה רוצה להתגרש וכנראה זה מה שיקרא. חלק מהילדים יודעים הרקע (הגדולים יותר).אין מצב אני אנתק את הקשר איתם. תודה על הראיון...תלוי איפה זה בדיוק...אנחנו נמצאים באזור של יד אליהו. עניין של מרחק.

ספר ריק

New member
רחוב צייטלין. מעבר לזה אני לא יודע. אני לא

מכיר את האזור. תוכל לחפש באינטרנט "קהילת יחד"

למעלה