מזמן לא כתבתי

תמר 45

New member
מזמן לא כתבתי

שבת שלום לכולם. אתמול אשפזתי את אבא בבית חולים בגין כאבי בטן, צמרמורות והקאות. המטפלת החדשה [ נמצאת 3 שבועות בלבד בארץ- אינה דוברת עברית, ואנגלית רק פולנית ורוסית] . התחילה לבכות בחדר מיון. היא נבהלה מאוד. הייתי צריכה אחות רוסית שתרגיע אותה. ללילה לקחתי אח שישמור על אבא. היא לא יודעת לנסוע במוניות, למחלקה רוצה שאעלה איתה והנטל הוא רב. אמנם כרגע זה לא מפריע לי אבל כשיתחילו הלימודים, ובני יחזור מאחותי אני אהיה בבעיה. כמה זמן מטפלת זרה יכולה לשהות בבית חולים?? לדעתי 8 שעות. האם אני טועה...

zs1957

New member
תמר רפואה שלמה לאבא

מטפלת יכולה לשהות בבית החולים 12 שעות. חשוב מאד שתאכיל את אבא ותתן לו תשומת לב . המטפלת של אמי ז"ל שהתה ליד מיטתה 12 שעות ביממה היא באה וחזרה במונית כמובן אנחנו שלמנו בעבור הנסיעה והיא סייעה לנו רבות בטיפול באמא שכן אנחנו עבדנו והיינו חוזרתו בערב להחלף אותה. חשוב שתלמדי אותה להיות עצמאית, להגיע במונית לבית החולים ולעלות לבד למחלקה. טוב שלקחת אח שישגיח על אבא בלילה. בשורות טובות, זהבה

hregev10

New member
מחר - שבעה ימים לפטירתו של מיכאל ז"ל

אנחנו נפקוד את קברו ונציין שבעה לקבורתו ומכאן ואילך יחלו החיים האמיתיים שלי, לבד ובלי ללכת כל יום להאכיל אותו כי כבר אין את מי להאכיל. שינוח בשלום על משכבו. חני

ronnyw

New member
לחני, אכן, שינוח בשלום.

הוא הגיע למנוחה ולשלוה. את - קחי ת'זמן שלך. לאט לאט. יהיו לך סידורים, יהיו בילבולי מח. יהיו עניינים פורמליים ועניינים פרקטיים. יש בזה יתרון - זה נותן התעסקות ומספק על מה לחשוב ובמה להיות מוטרד. בבוא היום, כשתרגישי בשלה, תתחילי לארגן לך את החיים מחדש. יש עולם שלם של דברים שאפשר לעשות, החל מהתנדבות (יש לך המון ידע וניסיון. אבל אולי תרצי דווקא לברוח מעולם המסכנות. ), דרך לימודים והרצאות, חידוש קשרים עם חברות וכו' וכו'. לאט לאט, חני. ותישארי איתנו...

חני יקרה ,חיבוק ענק

אמנם פורים היום וצריך לשמוח אך אני בטוחה שהלב שלך כואב מאד מאד.. פתאם זה סופי ולא יהיה לך את מי לבקר, החבר הכי טוב שלך , בן זוגך שנים רבות כל כך, רוב חייך, עכשיו אננו תוכלי רק להזכר בשנים היפות שלכם ביחד עכשיו מיכאל כבר לא סובל, כבר לא בוכה ואין לו כאבים. עכשיו אני מאמצת כל מה שדרורה כתבה לך, להמשיך בחיים לאט לאט ולחזור לעשייה מסוג אחר, עשייה עם הנאות החיים עזרה בטיפול בנכדים ובע"ה יהיו גם עוד הרבה שמחות יש לך משפחה נפלאה מכל הכיוונים, הם היו ויהיו איתך וכמובן כל חברייך כאן בפורום אוהבת ומחבקת חזק שיהיה שבוע טוב, טובה

חני. אפרופו פעילות

תודיעי בפורום כשתהיה הפגישה הבאה שלכן בפ"ת. אני מעוניין לבוא וידוע לי שחנה (אלונה מ1) גם כן מתכננת לבוא.

zs1957

New member
לחני שמיכאל ינוח בשלום על משכבו

כעת, תתחיל לדאוג לעצמך. אין ברירה החיים ממשיכים. תהני מהילדים ומהנכדים. תחשבי מה את עושה לנפש של חני שיהיה לך יותר נעים וטוב. חשוב שתהיי עם חברות, שתצאי מהבית, ללמוד ,לעבוד, להתנדב העקר להיות בפעילות. מאחלת לך שתשובי לחיות חיים טובים ומאושרים. זהבה

חני יקירתי...

אין לי הרבה מה להוסיף , קודמי כתבו כבר הכל, נקווה שהימים יעברו ותאמצי לך שגרת חיים חדשה שתמלא את חייך מחדש. שולחת לך חיבוק ענק, זכרי תמיד שאנחנו נמשיך להיות כאן בשבילך תמיד, ניצה.

טילי66

New member
חני יקירתי

כבר עבר שבוע מאז שמיכאל נאסף לאבותיו שתיהיה מנוחתו עדן.אכן כפי שדיברנו השינוי ענק אך זה מה יש החיים נמשכים ואת יקירתי אדם חכם ומציאותי תתחילי בשינוי ואכן שינוי לא קל אבל למעו המשפחה ולמעו חני תרימי את הראש ותחשבי חיובי אני איתך בלב ובמציאות המרה האיכר שאישך היקר לא סובל יותר. מחבקת ואוהבת תמי

ronnyw

New member
מסכימה עם זהבה.

גם המטפלות שלנו שהו, בזמנו, כ- 12 שעות לידי מיטת אימא שלי. אחת טיפלה בה, אחת נשארה עם אבא שלי (שהיה קשה יותר מהשהות בבית החולים.) למחרת התחלפו, כל שבעצם כל אחת בילתה בבי"ח רק פעם ביומיים. בלילה דאגנו להחלפה (משפחה או מטפלת שלישית). הבוקר התחיל די מוקדם, כדי שתהיה שם בעת ארוחת הבוקר. דווקא מטפלות רוסיות מסתדרות די מהר, כי בכל מקום יש היום דוברי רוסית.

תמר יקרה החלמה מהירה לאבא

מקווה שהמטפלת תתאושש ותצליח להיות לך לעזר ותשגיח על אבא בבית החולים הלואי שיחזור מהר הביתה ואת תוכלי להמשיך בשיגרת חייך חיבוק ענק, טובה

אירילה

New member
חני היקרה , מיכאל נח מכל תלאותיו וכאביו

אני בטוח ששם למעלה הוא רואה אותך ורוצה שתהיי מאושרת וגם מוסיף שאת ראוייה לחיים טובים . ייקח עוד קצת זמן עד שתשלימי עם פטירתו ,צאי לסידורים ולקניות ,העסיקי עצמך בדברים שלא עשית כאשר טיפלת במיכאל וכולנו כאן עבורך גם בשעות משבר עם תהיינה. גרשון

hregev10

New member
תודה לכל מנחמי וכל המשתתפים באבלי

היום עלינו לקברו של מיכאל שלי ז"ל בכאב רב, הגשם שירד בימים האחרונים השקיע את כל האדמה שהיתה בהתחלה כמו גבעה ועכשיו זה בור, השלט עם שמו איננו - כנראה נקבר באדמה והתקרב לאהובי, היה כל הזמן גשם זלעפות ובזמן קריאת הקדיש הגשם כאילו פסק והשמש זרחה וכשיצאנו לאחר אמירת הקדיש וקריאת אל מלא רחמים ע"י רב, רק הוא גמר והתחיל גשם חזק מאד אפילו השמים בכו, היום תמו שבעת ימי האבל. להתראות חני

../images/Emo24.gifחני'לה היקרה,תמו 7 ימי האבל כעת

יתחילו ימי ההתאוששות וההתבוננות לאן פניך מועדות,כעת תחשבי מה יעשה לך טוב בהמשך החיים, אין עליך עול כבד מנשוא כמו שהיה לפני האבל, הדרך שלך כעת סלולה לחיות את החיים על הצד הטוב ביותר, הפשילי שרוולים,שבי עם עצמך והשכילי ,מה הלאה ? את חייבת להיתעודד עד כמה שניתן גם אם זה קשה,הסתכלי במראה ותאמרי: חני'לה אני עכשו דואגת לך ואוהבת אותך
,קבלי נשיקה
והעשה הכל למענך,ואז
ותתחילי להתארגן לעשות את מה שאהבת ולא יכלת גם אני מ
אותך ומאחלת לך לא לשקוע באבלך רק לעלות מעלה מעלה לדרך הסלולה ללא קוצים ודרדרים רק דרך של כלניות
נרקיסים ורקפות וגם אירוסים צבעוניים, בשורות טובות

תמר 45

New member
תודה לכל המעודדים.

המטפלת אכן שומרת על אבא. בסך הכל היא מאוד בסדר. הרבה מאוד מהמטפלים הזרים במחלקה של אבא [ברוך השם יש הרבה מאוד] יושבים במסדרון ומפטפטים בלי סוף. המטפלת של אבא יושבת לידו כל הזמן. היא אכן אדם שנלחץ בקלות. היום הזמנתי לה מונית. העלתי אותה למונית, ואחותי חיכתה לה בפתח בית החולים. אני מקווה שלאט לאט תלמד לעלות לבד למחלקה...

../images/Emo24.gifתמר יקרה מאחלת שאבא יבריא ויחזור היתה

במהרה ומעודדת אותך בחיבוק חזק
בשורות טובות

hregev10

New member
עדיין לא קיבלתי

עדיין לא קיבלתי את כתב האפוטרופסות לרכוש המתוקן וכבר הוא מיותר. בכתב האפוטרופסות לרכוש שנשלח אלי חלה טעות ובה נכתבו כל הפרטים שלי ובמקום שמיועד לקירבה לחסוי - נכתב "בת" .החזרתי אליהם לפני למעלה מחודש ועדיין לא קיבלתי את הכתב המתוקן , עכשיו כבר מאוחר מידי, לילה טוב ולהתראות לכל תומכי חני

מטומטמים. לאן הגענו אם מסמך ממשלתי משפטי

נופלות בו טעויות כאלו. גם כאן מיכאל חילץ אותך מלהיטחן בגלגלי הבירוקרטיה. ת.נ.צ.ב.ה.

ronnyw

New member
אפרופו טעויות במסמך האפוטרופסות...

הזכרת לי שגם אצלנו נפלו 2 טעויות. א. טעות במס' הזיהוי של אחי. נניח סתם טעות סופרים. העו"ד שטיפל בבקשה שם לזה לב ושלח בקשה לתיקון. אז לקח עוד חודש. לא נורא... ב. טעות עקרונית יותר: ביקשנו אפוטרופסות אני "ו/או" אחי. ה- "ו/א" ו חשוב, כי מאפשר לכל אחד מאיתנו לפעול לבד כשהשני לא נמצא. במכתב האפוטרופסות היה כתוב רק "ו" (כלומר - חייבים את שנינו בשביל כל פעולה או החלטה). גם זה דרש עוד קצת זמן ותיכתובת, והיסתדר בסוף. אבל אז חשבתי שזה סתם ביש-מזל שלנו, מקרה. עכשו אני מתחילה להבין לצריך לבדוק כל מילה וכל אות במסמכים שלהם...

למעלה