מזמן לא הייתי פה ושאלה על סנדוויצ'ים
|אוכל

miyoos

New member
מזמן לא הייתי פה ושאלה על סנדוויצ'ים ../images/Emo3.gif|אוכל

וואו כמה זמן עבר מאז שהייתי בפורום. בבית המחשב כותב רק באנגלית ובעבודה אני כל כך עסוקה שאין זמן לנשום. קצת עידכונים - עברנו דירה למקום אחר והרבה יותר מאושרים עכשיו, לא שמנו לב עד כמה היינו אומללים איפה שהיינו עד שעברנו. - שירה שלי בת 3 ומקסימה מתמיד - כל כך בוגרת ומדברת כאילו היא בת 30, אוהבת את הגן שלה ושמחה שם, היא גמולה לחלוטין מחיתולים, והשבוע זרקה את הבקבוק שלה האחרון זה שמדי פעם הייתה מתפנקת איתו לפח. עכשיו נשאר רק להיפטר מהמוצץ אבל זה יהיה תהליך ארוך וקשה. איתן - בן 8 חודשים ומקסים, חייכן (הכינוי שלו הוא סמיילי) וגם לו טוב במעון, הוא זוחל על הבטן ומאוד סקרן וחייב לבחון את הכל. כרגע יש לו שן וחצי ומוציא עוד ולכן הלילות שלנו הם לא משהו. יש לי שאלה אליכן מה אתן שמות לילדים שלכן לארוחת 10 בסנדוויץ? בנתיים אנחנו בקטע של או חומוס או ממרח תמרים או גבינה לבנה שירה היא כמו כל בת 3 מאוד בררנית לגבי אוכל (ושוקולד אני לא מוכנה לשים לה אין את זה אצלנו בבית) אשמח לדעת מה אתן נותנות ולקבל רעיונות כי מתחיל לשעמם אותי לתת לה כל פעם אותו דבר. שיהיה לכן המשך יום טוב

חמניה1

New member
השאלה מה היא אוהבת ולא מה משעמם אותי

פסטרמה. קוטג' פעם בשבוע ממרח שוקולד (ממרח תמרים לא עבר). זה מה שהיא אוהבת וזה מה שהיא אוכלת. אפשר אבוקדו, שלי לא אוהבת. אפשר לשים חביתה , אפשר לשים ביצה קשה ועוד היד נטויה.

אצלו זה משתנה לפי תקופות -

כל תקופה יכולה להמשך כמה שבועות שהוא מבקש ומקבל את אותו האוכל בדיוק. אחרי חודשיים-שלושה אני רואה שהוא מתחיל להשאיר חלק מהאוכל, וזה הסימן לעשות לו שיחה ולברר איזה אוכל הוא רוצה עכשיו לארוחת העשר שלו. היו לנו תקופות של כריך עם חומוס ומלפפון ירוק, תקופות של פיתה עם רסק עגבניות (!!) וגזר, תקופות של פיתה עם גבנ"צ ופלפל אדום חתוך בקופסא. עכשיו אני שולחת איתו, לפי דרישתו, כמובן, חביתה חתוכה לריבועים בתוך קופסא קטנה, 12 זיתים בקופסא קטנה אחרת, מללפון ירוק לא קלוף ותפוח עץ. הוא מחסל ה-כ-ל.

לבנה123

New member
המון דברים.

ביצה קשה, חביתה, חומוס עם ירקות, גבינה לבנה, קוטג', גבינת שמנת 5% (אלה שעם הזיתים אבל אצלנו היא לא אוהבת את אלה עם הזיתים), ריבת תות או ממרח חרובים כשהיא מתפנקת (חריג ששמים, אבל קורה), גבינת עיזים, ואפילו לפני שבועיים היה יום של חלומי מטוגנת עם ירקות. אנחנו אשכרה סניף של ארומה

לבנה123

New member
פחח...

אצלנו פשוט אנחנו מביאים בעצמנו אוכל לארוחת בוקר בגן. אז אין כ"כ ברירה... את צריכה לראות איך זה נראה - זה הרבה יותר מזה. יש מעין מגש כזה, שבתא אחד אני שמה סנדוויץ' כזה, באחר ירק כלשהו (לצערי, לרוב מלפפון) ובשלישי איזו גבינה (למשל צפתית חתוכה הולכת טוב אצלנו). ממש קייטרינג.

לבנה123

New member
אה...זה מין מגש כזה מחנויות של "הכל בשקל".

והוא נכנס לתיק האוכל. היתרון הוא שאפשר לא רק לשים אז "סנדוויץ'", אלא גם סלט קצוץ, טונה עם גבינה, גבינה צפתית, וירקות חתוכים. יש לו מכסה כזה שקוף...לא יודעת איך לתאר. יותר ברור?

אצלנו מקובל להביא ארוחות לגן/בי"ס

יש גם קייטרינג של בית הספר אבל אני מעדיפה לשלוח להם ארוחת צהרים בייתית. יש לקנות המון סוגי קופסאות מותחכמות יותר או פחות. חלקן אף נכנסות לטרמוס ששומר חום (אני אל זקוקה לכך כי אני גרה דקה מבי"ס ומביאה להם את הארוחה חמה בשעת ארוחת הצהרים לכיתה). ישנן קופסות המחולקות למספר חללים בצורה אטומה. לילדים שלי יש קופסה של שתי קומות. בקומה התחתונה כלי גדול ובקומה מעל הכלי מחולק לשני חללים קטנים. כך אני יכולה להפריד בין חלקי הארוחה השונים, לשלוח קטשופ באחד החללים הקטנים, קינוח וכו'. האם יש להשיג קופסאות כאלו בארץ?

לבנה123

New member
../images/Emo32.gif ../images/Emo71.gif אפשר לנצל לשאלת תזונה?

האם יש ערך תזונתי לפירות יבשים? או שזה על תקן חטיף/ממתק? מה הדין לגבי משמשים מיובשים? ובננות מיובשות? תודה!

מומלץ לקנות משמשים יבשים אורגנים שאינם כתומים

משמשים יבשים כתומים מיובשים בגופרית וכך שומרים על צבעם הכתום. המשמשים האורגניים הם בצבע חום, כמו שפרי מיובש אמור להיות. הם גם הרבה יותר טעימים. אני חושבת שיש עוד פירות יבשים שמתאימים לכלל הזה אבל לגבי משמשים, אני בטוחה.

../images/Emo45.gif הם טעימים להפליא

אני קונה גם תמרים (מג'הול) ודבלים אורגניים, אצלנו זה להיט לארוחת ארבע ולנישנוש בדרך לגן.

אלה 2

New member
../images/Emo45.gif למשמשים האורגנים- הרבה יותר טעימים!

ועוד לגבי פירות יבשים: פעם ראיתי את גיסתי שוטפת אותם וחשבתי שהיא הסטרית מידי. ואז ראיתי את הלכלוך שיוצא מהמים האלה... מאז מזתדלת מאוד לשטוף אותם וליבש על נייר.

Little Red Hen

New member
ברור שיש!

ואפילו גבוה, פירות יבשים קלאסיים כמו תמרים, דבלים, משמשים ושזיפים, עשירים בסיבים תזונתיים, בעלי ערך תזונתי גבוה, אבל יש להזהר כי הם עשירים מאוד בסוכרים. ה"עושר" שלהם נובע בעיקר מהעובדה שהם מיובשים, כלומר רוב המים הוצאו מהם, והריכוז שלהם יותר גבוה. לגבי הבננות אני לא ממש בטוחה, מפני שתהליך ההכנה שלהן הוא לא ייבוש אלה טיגון, והן נקראות "בננה-צ'יפס", אז אולי זה קצת יותר בריא מסתם ממתק, אבל בננה טרייה עדיפה. בכל מקרה, אם את נותנת פירות יבשים במקום פירות, בזהירות עם הסוכר, אם את נותנת במקום ממתק, הילדה הרוויחה. איך היה אומר אלברט פירות? קח פרי ותהיה לי בריא
אז לבריאות
L.R.H

לבנה123

New member
אני מנסה שזה יהיה תחליף ממתק באמת.

אמנם נועה גבוהה מאוד (1.05), אבל מבחינת BMI (ותודה למעין!) היא גבולית קצת, אז התחלנו לשים לב ולהגביל חטיפים (לא שאצלנו היה מי יודע כמה, אבל בגן בארוחת 4 מגישים ממש זבל). בקיצור - השאלה באמת היתה על תקן תחליף ה"חטיף". תודה תרנגולת!

למעלה