מזמן לא ביקרו פה

TangoTango

New member
מזמן לא ביקרו פה

עתודאים ממורמרים בקבע....

פלטרון

New member
לדעתי

עם כל העצבים שיש לאנשים בפורום הזה על ישו , הרשו לי לומר משהו אחד לזכותו. הוא פעם כתב הודעה בגנותי ובה דבר אחד נכון : מה הקטע בלבוא ולשכנע בפורום עתודה שעתודה זה רע . מי שמעוניין , ישאר מעוניין , ושום דבר שאני אכתוב לא ישנה את דעתו . גם היום , אני מסכים איתו בכך. אם לגלות לכם סוד קטן , התחלתי לכתוב בפורום הזה , לא רק כי רציתי שאנשים ידעו שיש גם דיעה אחרת , אלא גם מכיוון שממש רציתי לפרוק קצת עצבים בנושא. כנראה כולם כבר הבינו מה זה עתודה, ושזה מאוד תלוי באופי של הבן-אדם. יש כאלו שזה תפור עליהם , ויש כאלו שזה ממש לא מתאים להם . אבל ,בקבלת החלטה כזו אצל תיכוניסטים , אם להצטרף למסלול יש 2 בעיות ( לפחות ) : 1) לא כולם יודעים ממש "מה זה עתודה" . הם חושבים דבר אחד , ומצפה להם הפתעה לא נעימה כשהם יגיעו לשירות (אולי) . אני עד הכנס של חזרה לשירות ( שנה 4 ) לא הכרתי את המונח "תפקיד שטח" . אם הייתי יודע על זה אז , והייתי מודע לסיכויי לקבל תפקיד כזה ( כמהנדס חשמל ) , אולי הייתי מחליט אחרת . 2) לא כולם יודעים מה "האופי" שלהם כבר בגיל 17-18 . וגם זה יכול עוד להשתנות בקיצוניות. אני למשל לא האמנתי שבגיל 21 אני אתנגד למסלול עצמו , יותר ממה שהתנגדתי לו בגיל 17. אבל זה קרה ! צריך לא רק לדעת מה זה עתודה , אלא גם מה תהייה דעתכם על המסלול בעוד 4 שנים . במילים אחרות , כל עוד אתם יודעים : 1) מאיפה אתם באים 2) לאיפה אתם הולכים אז הכל בסדר . הבעיות מתחילות כשאתם מגלים ( באיחור של כמה שנים טובות ) שהייתה לכם הנחה אחת לא נכונה יותר מידי . והערה אחת בנוגע לשמש - אומר לזכותו , שלהערכתי כיום , אם הייתי מדבר איתו על מסלול העתודה לפני 4-5 שנים , והוא היה מספר לי מה ידוע לו , אני לא הייתי מצטרף למסלול . בסופו של דבר , אני מאמין שהוא מביא את האמת לאנשים , וגורם להם להבין אם העתודה להם או לאו .

אבשי ג

New member
ברור לי שאנשים לא ישנו את דעתם...

רק בגלל משהו שהם קראו בפורום. אבל אני מקווה שזה יגרום להם ללכת ולהתעניין ולדעת האם המסלול מתאים להם לטוב או לרע. יש הרבה אנשים שמגיעים למסלול מבורות וישנם מלא אנשים שלא מגיעים למסלול כי היתה להם דעה קדומה. אני מקווה ששני הסוגים של האנשים יעשו את "החושבים" ויבדקו את הנושא בגלל דברים שהם קראו בפורום. אם זה יהיה המצב אז הפרום עשה את עבודתו.

למעלה