לדעתי
עם כל העצבים שיש לאנשים בפורום הזה על ישו , הרשו לי לומר משהו אחד לזכותו. הוא פעם כתב הודעה בגנותי ובה דבר אחד נכון : מה הקטע בלבוא ולשכנע בפורום עתודה שעתודה זה רע . מי שמעוניין , ישאר מעוניין , ושום דבר שאני אכתוב לא ישנה את דעתו . גם היום , אני מסכים איתו בכך. אם לגלות לכם סוד קטן , התחלתי לכתוב בפורום הזה , לא רק כי רציתי שאנשים ידעו שיש גם דיעה אחרת , אלא גם מכיוון שממש רציתי לפרוק קצת עצבים בנושא. כנראה כולם כבר הבינו מה זה עתודה, ושזה מאוד תלוי באופי של הבן-אדם. יש כאלו שזה תפור עליהם , ויש כאלו שזה ממש לא מתאים להם . אבל ,בקבלת החלטה כזו אצל תיכוניסטים , אם להצטרף למסלול יש 2 בעיות ( לפחות ) : 1) לא כולם יודעים ממש "מה זה עתודה" . הם חושבים דבר אחד , ומצפה להם הפתעה לא נעימה כשהם יגיעו לשירות (אולי) . אני עד הכנס של חזרה לשירות ( שנה 4 ) לא הכרתי את המונח "תפקיד שטח" . אם הייתי יודע על זה אז , והייתי מודע לסיכויי לקבל תפקיד כזה ( כמהנדס חשמל ) , אולי הייתי מחליט אחרת . 2) לא כולם יודעים מה "האופי" שלהם כבר בגיל 17-18 . וגם זה יכול עוד להשתנות בקיצוניות. אני למשל לא האמנתי שבגיל 21 אני אתנגד למסלול עצמו , יותר ממה שהתנגדתי לו בגיל 17. אבל זה קרה ! צריך לא רק לדעת מה זה עתודה , אלא גם מה תהייה דעתכם על המסלול בעוד 4 שנים . במילים אחרות , כל עוד אתם יודעים : 1) מאיפה אתם באים 2) לאיפה אתם הולכים אז הכל בסדר . הבעיות מתחילות כשאתם מגלים ( באיחור של כמה שנים טובות ) שהייתה לכם הנחה אחת לא נכונה יותר מידי . והערה אחת בנוגע לשמש - אומר לזכותו , שלהערכתי כיום , אם הייתי מדבר איתו על מסלול העתודה לפני 4-5 שנים , והוא היה מספר לי מה ידוע לו , אני לא הייתי מצטרף למסלול . בסופו של דבר , אני מאמין שהוא מביא את האמת לאנשים , וגורם להם להבין אם העתודה להם או לאו .