מזל רע או גורל?

מזל רע או גורל? ../images/Emo16.gif

במה אתן מאמינות לגבי מותה של אמא? לי אישית זה נראה כמו מזל רע . נראה לי כשמאמינים שזה מזל רע -התהליך הוא קשה יותר להשלמה וכאשר מאמינים שמדובר בגורל,קל יותר,כי ככה זה נכתב למעלה.. מה אתן אומרות? הוקוס פוקוס1

אני חושבת שלכל אדם יש יעד בחיים

או תיקון כלשהוא , שהוא צריך לבצע בחיו, כשהוא נפתר אז הוא מילה את חלקו בעולם... אני מאמינה שאימי סימה אתה חייה כאן כשהיא סימה אתה מה שהיתה צריכה לבצע למרות שזה היה בגיל צעיר...כן אז זה אומר שאני מאמינה בגורל אולי...אבל ככה אני מרגישה וחושבת וזה עוזר לי להבין למה היא לא כאן איתי

tdr1

New member
חייבים להאמין במשהו...

גם אני ניסיתי למצוא תשובות לשאלה "למה היא עזבה אותי". אני מסכימה עם מה שנאמר, שלכל אחד יש ייעוד שעליו להגשים פה ולאחר מכן הוא עוזב. אני לא יודעת את זה אבל נעים לי להאמין, שהיא סיימה את התפקיד שלה כאן והמשיכה הלאה.
ואז כמובן עולה עוד שאלה - לא היה לה בייעוד איזה סעיף של גידול בת? ואני יכולה לנחש שהתשובה היא - אם גדלתי בסדר והפכתי לאדם שאני היום, אז אולי לא היה סעיף כזה. מה שנשאר לי זו רק אמונה שיש בה איזהשהו ספק. אנחנו לעולם לא נבין למה זה קרה ולמה היא היתה צריכה לסבול בדרך... ואני מקווה (בעצם יודעת) שהיא כן השאירה משהו אחריה בעולם הזה. היא לא הספיקה כל כך להשאיר לי אבל השאירה לכמה אחרים. איזה כיף להם...

shtuty

New member
לדעתי

במשך הרבה זמן חשבתי על למה קרה שאמא שלי מתה, ואז הבנתי, שמה שקרה קרה, וצריך להמשיך בחיים.... ובכל זאת, בימים הדיכאוניים שקשה לי עם התשובה הזאת, אני חושבת על משהו שחבר של אבא שלי כתב בשבעה של אמא: "מלאכים לא מתים, הם רק עוברים ממקום למקום, מביאים אור, וחום, ואהבה וממשיכים הלאה. הנחמה היחידה שלי היא, שבמקום שאת נמצאת יש עכשו את כל הטו שאת יודעת לתת." לפעמים כיף לחשוב עליה כ"מלאך אנושי", שהיא הבינה שאנחנו יכולים להסתדר לבד ויש כאלה שצריכים אותה יותר..

libi4

New member
גורלללללל....

אימי היקרה נלחמה במחלת הסרטן 16 שנה,מחלה שתוחלת החיים עימה היא 3 שנים,אימי אהבה את החיים,נלחמה כדי לחיות ולתת לנו את הכל למרות המחלה. המחלה הכריעה אותה לאחר שהמצב כבר היה בלתי הפיך ולא הבנתי שזה ממש הסוף. הבנתי שאנחנו בעוד אשפוז והופ חוזרים הביתה...אבל התבדיתי.... זה הגורל של אמא שלא ידעה יום אחד טוב בחייה אפילו גם לפני המחלה. כל כך אוהבת אותך אמא שלי היקרה!!!! חבל שלא תראי את הנכד החדש שעומד להיולד....אבל אני בטוחה שאת מלווה אותי... השיר של ארקדי דוכין כל כך עושה לי את זה.... אין מי שיאהב אותי כמו שאמא אהבה....אין.... סליחה הוקוס על הבמה שתפסתי לי...

אז ככה ...

הכי קל להאמין בגורל או בכוח עליון, ובמסגרת זו, הכי קל [נראה לי] זה להיות דתי: בדת יש לכל דבר סיבה ומסובב. אני זוכרת שכשהייתי קטנה, שאלתי 'למה? למה לאמא שלי, שהייתה כזה אדם נפלא, שבמקור באה מבית דתי, ושיותר מזה - שבמצוות הכי חשובות, שהן המצוות שבין אדם לחברו, היא הייתה כ"כ מצטיינת, אז למה דווקא לה זה קרה?' כאילו, צדיק ורע לו? אני זוכרת שדברתי על זה פעם עם אבא של חבר מהכתה, שהיה בהליכי חזרה בתשובה. איך הוא יישב את הסתירה? הוא הזכיר לי שבתורה מדובר על גמול על 'שילשים וריבעים' - ז.א. שגם אם אמי צדקת, ייתכן שמישהו מסביה עשה משהו רע, והיא נעשית עליו כדי לכפר. כמה עיצבנה אותי התשובה הזו! נשמע כמו 'תשובה לכל שאלה' מאת יצחק לבנון [למי שזוכרת...]. כך שבעיני זה כנראה מזל רע. בסופו של דבר, היום אנחנו חושבים שאנחנו יודעים למה קרה לה מה שקרה לה. אימי הייתה מהחלוצות שעברו ניתוח אף. ובאמת היא נראתה יופי, ואני זוכרת שנורא התגאתי בה כשזה נודע לי [היא עברה את הניתוח לפני שנולדתי] - היא עשתה אותו בארה"ב, יחד עם כל מיני כוכבות קולנוע [בזמנו הוקרנה בטלויזיה הסידרה 'משפחת פאליסר', למי שזוכרת, ואמי הכירה את כוכבת הסידרה כי עברו יחד את הניתוח]. אח"כ אימי סבלה מכאבים, והדרך לטפל בזה הייתה בהקרנות. רק שאז כנראה לא ידעו לטפל כל כך טוב בהקרנות, והרבה אנשים שקיבלו אז הקרנות בשיטה ההיא, לקו אח"כ במניגיומה, שזה גידול בראש. בארץ להרבה אנשים תימנים שטופלו בהקרנות נגד גזזת זה גם קרה. אז הסיבה ידועה. אבל מה גרם לזה? שוב, כנראה מזל רע. בכל מקרה, כמו שכבר נאמר כאן - מה שהיה היה, והמשמעותי ביותר הוא להשלים איתו, כי אין דרך לשנות את זה. מה שכן, אם מישהו יגיד לי שהוא מאמין בגורל או בכל הסבר אחר שנותן לו שלוות נפש - אשריו. אני לא אנסה לשכנע אותו אחרת. אני בעד שכל אחד ימצא את הפתרונות שמקלים עליו.

למעלה