מזל"ט ליעל + חשבון נפש

מזל"ט ליעל + חשבון נפש

יעל, קראתי באחד המאמרים שלך על השינוי שעברת, שהתחיל למעשה ביום כיפור כלשהו, בטיול שעשית. ובכן, מגיעות לך ברכות "יומולדת" ... ובאותה הזדמנות, רוצה לומר שבלי קשר להיות האדם דתי או חילוני, צם או לא, היום יש לו הזדמנות מצויינת לעשות חשבון נפש. אינני בנאדם דתי, אך אני מוצאת במסורת היהודית הרבה פעמים דברים שיש בהם הגיון. למשל, לעצור פעם בשנה [או בתקופה] ולעשות חשבון נפש. גמר חתיממה טובה לכולם.

היי נועה, תודה על הברכות

ה"יומולדת" השני שלי (חוץ מהיומולדת הקלנדרי שלי) חל אמנם במאי, אך את צודקת שיום כיפור הוא ציון דרך אישי בשבילי מאז אותו טיול ארוך שכתבתי עליו מתישהו. ובכלל בקשר ליום כיפור אני מסכימה איתך מאוד, גם אני לא בנאדם דתי, אבל נושא של חשבון נפש שנתי מאוד מדבר אליי. וגם את השופר בבית הכנסת במוצאי יום כיפור, משתדלת לא להפסיד אף פעם. הסיפור המסורתי על קול השופר שעולה לשמיים ופותח את השערים שלהם, זה משהו שמאוד מדבר אליי. היום, למשל, כשתקעו בשופר, החלטתי לשלוח מסר קטן למעלה. ביחד עם כל בקשות הרחמים והסליחה למיניהן שעלו לשמיים עם קול השופר, היה שם גם מסר קטן ממני - במסר הזה שלחתי רק מילה אחת למעלה, והמילה היתה: תודה...

האמת? זה מרגש.

שמחה בשבילך שהיה על מה. ומאחלת לך שגם בשנה הבאההמסר הזה ישאר רלוונטי ...

כן, בהחלט היה מרגש

וקטע נחמד כשקראתי את הודעתך למטה, ראיתי שעברת למושב השנה, אז גם אני עברתי למושב לפני 3 חודשים. פעם ראשונה יום כיפורים במושב, חוויה די מרעננת הייתי אומרת.

למעלה