מזל טוב!

א.א.אפל

New member
מזל טוב! ../images/Emo39.gif

לליהי רוטשילד, יו"ר סניף רמת-גן וכותבת בפורום זה, על שקיבלה פטור משירות מ"צבא הגנה לישראל" היום. כמה חבל שבפני הצבא היא נחשבת ללא-שפויה בגלל זה, ולכן קיבלה פרופיל 21 אשר יפגע בה בהמשך חייה. אתה מוזמנים להגיב ב"מזל טוב" או בתגובות, אנא השתדלו לשמור על רמה עניינית של דיון, גם אם נורא מרגיז אותכם שאני שמח בגלל זה.

אני רוצה להבין

היא נפטרה מצה"ל ע"י שימוש בסעיף נפשי? ז"א היא הלכה לפסיכולוג וזה קבע שהיא לא שפויה ברמה זו או אחרת ולכן לא מתאימה לצה"ל? אני לא מבין מה השמחה שלך... אם היא באמת לא שפויה, אין שום דבר שצריך לשמוח בגללו אם היא שפויה ורק "עשתה כאילו" לצה"ל בשביל להתחמק משרות, היא סתם שקרנית וגם בזה אין הרבה מה לשמוח או להתגאות... אבל אני מניח שאתה רוצה דיון על האם להתגייס לצה"ל "האכזר והנורא" וע"י להפגין "מוסריות נעלה" כל שהיא של "לא לפגוע באדם כל שהוא ובטח שלא ב"פלסטינאים הסובלים, המסכנים והלא אשמים בגורלם אלא אנחנו אשמים בו" ולכן לא צריך להגן עלי, היושב על הגבול בצפון, ועל אזרחי המדינה שיושבים בכל מקום שהוא, בין אם זה ת"א ובין אם זה בחברון אפשר לפתוח דיון על זה... דעתי כבר ברורה

א.א.אפל

New member
תגובות לכולם...

במדינה שלנו אין אפשרות להשתחרר משרות שלא דרך פרופיל 21. היא הלכה לקב"ן והוא קבע שהיא לא שפויה. למה? כי היא מסרבת לשרת בצה"ל. זהו כל הפשע שלה. האם היא חולת נפש??

"אתה לא מבין"

איך יכול להיות בן אדם שיסרב לקחת חלק במערכת שרוצחת, פוגעת ומדכאת אנשים? איך יכול להיות מישהו שלא ירצה לקחת חלק בצבא האצילי והאדיר ביותר - צבא ההגנה לישרל (או אולי צבא הכיבוש לישראל, או צבא ההגנה למות כמו שאומר אביב גפן, או צבא הבושה לישראל כמו שרשמו פה בפורום). איך יכול להיות מישהו שלא מוכן לקחת חלק במערכת כל כך לא שיוויונית, כל כך לא הומאנית, וכל כך אכזרית? והרי אם קיים בן אדם כזה הוא בטוח פסיכופט או לפחות משוגע. אתה לא חושב ככה?

shimy

New member
תגובה לדתי ההוא

אתה באמת לא שפוי אם תתגייס אני מרחם על צה"ל.

חבל מאוד

שעדיין לא הבנתם שאנחנו צריכים להגן על המדינה שלנו. חבל שגם בעיניי היא נחשבת ללא-שפויה. הסיבות? מתן כבר פירט אותן בהודעה היותר עליונה.

Aeroguy

New member
מזל טוב!!!!!

עכשיו את מצטרפת ל"מועדון יו"רי סניף רמת גן שהשתחררו על 21" (טוב זה רק אני ואת...)

shimy

New member
מזל טוב!

בפרופיל גופני קיבלת 21 אבל בפרופיל אידאולוגי קיבלת 100! מזל טוב.

ezrah_us

New member
ליהי

קראתי מספר הודעות של ליהי , ואני קובע בצער שהיא נפלה קורבן לתוצאות המאוחרות של שואת העם היהודי - הפגיעה בנפש העם שאינו יכול להבין עד כמה קיומו הפיזי נמצא בסכנה. עזרא

ממש בושה

חבל שיש אנשים שחושבים ככה. אם כולם לא היו משרתים בצה"ל אז מי היה מגן עלינו? כל מי שמשתמט גורם לעוד אנשים לרצות להשתמט כי הם חושבים: אם הוא לא בצבא אז למה שאני אהיה? ממש בושה לדעתי לא לשרת בצה"ל.

טל קר

New member
הבעיה היא שאין אלטרנטיבה של

שרות לאומי. מי שלא היה מוכן לשרת את מדינתו בשום דרך, מילא. אבל כשמחייבים לשרת רק בדרך אחת, שלא מתאימה לכולם, ושכולם מוכרחים להכנס אליה כאל מיטת סדום, אין מה להתפלא שאנשים מסרבים. הלוואי עלי שהיתה לי אפשרות לעשות שרות לאומי. הייתי מרגישה שתרמתי הרבה יותר מאשר שרותי הצבאי כפקידה בקריה. לא הרגשתי שאני מגינה על אף אחד. או תורמת לאף אחד. הרגשתי שאני ועוד כמה נשים משרתות כמה גברים מפונקים. אני לא יודעת לדבר על הצד הקרבי, אבל כמי שהיתה בצד הג´ובניקי, בקריה, יש הרבה סיאוב, ואבטלה סמויה, ובזבוז, וחוסר ניצול של משאבים וחומר אנושי. ואף אחד לא ממש טורח להתייעל כי יש חיילים כחול אשר על שפת הים, אז נו, למה שהאלוף ילך לזרוק את עטיפת הארטיק בעצמו לפח אם הוא יכול לקרוא לפקידה לחדר ושהיא תזרוק במקומו? וזה עוד בלי להתיחס לצד האידיאולוגי שיכול להפריע לאנשים. לדעתי צריך לפעול לא למען שכולם ינסו להתאים את עצמם לאותו השטנץ של שירות בצה"ל, אלא שיהיה למי שלא מתאים שרות אלטרנטיבי, נניח בבתי חולים, מכבי אש, עיירי פיתוח, משטרה וכו´.

רעות כ-ץ

New member
שירות לאומי..

עד כמה שידוע לי, יש ארגון שמטפל בשירות לאומי לבנות חילוניות -"שלומית" - לא שאי פעם הייתי איתם בקשר כלשהו, אבל שמעתי משהו על זה. ואם כבר הנושא עלה.. מה דעתכם על שירות לאומי? האם זו באמת תרומה לחברה? האם השירות הלאומי לא מהווה ניצול של המדינה את המשרתים ואת המעמד הנמוך ע"מ להוזיל את העלויות שלה במתן שירותים בסיסיים לאזרחים, וע"י כך מנציח את הפער החברתי במסווה של "תרומה לקהילה"? האם אי אפשר לתרום באופן החיובי ביותר לחברה ולעצמך באמצעות עבודה וקבלת שכר הוגן עליה? וגם: מה ההבדל מהבחינה הזאת בין שירות לאומי לבין שנת שירות? (שאלה אינפורמטיבית, למקרה שמישהו מתענין בנושא ויודע דברים) ומי באמת רצח את ארלוזורוב?

dorrn

New member
מה???

השירות הלאומי הוא ניצול של המדינה את המשרתים?? לא הבנתי כלום. דרך אגב,ההודעת תגובה שלי להודעה המקורית היא ההודעה השנייה שמחקו לי בתוך פחות מיממה,שיא אישי חדש!

רעות כ-ץ

New member
ובכן..

מדובר ברעיון שראיתי לראשונה במיילינג ליסט המפורסמת של השמיניסטים.. אני אנסה לשחזר את הדוגמה שנתנו שם: בחברה מעמדית כשלנו, במקרים של שירותים ציבוריים, למשל, כמו בתי חולים, עלול להיווצר מצב שבו המבוססים יותר מסוגלים לממן לעצמם שירותי בריאות מטעם בי"ח, ואילו העניים לא. במצב כזה, הממשלה, במקרה שהיא לא מעונינת לתת לאזרחיה העניים לגווע במחלות, יכולה לפתור את הבעיה בשתי דרכים: להטיל את השלמת הפער, ברובה, על המעמד העליון (באמצעות מיסוי פרוגרסיבי, למשל); או לקצץ בהוצאות, מה שאומר בין היתר להעסיק אנשים במינימום שכר ובמינימום תנאים, תוך הפקת מקסימום תועלת. וכאן נכנס נושא השירות הלאומי - מתנדב בשירות לאומי הוא למעשה כח עבודה זמין וזול, שמקבל אפס תנאים סוציאליים ומשכורת רעב (לפרטים אפשר לפנות לש"שים, הם ישמחו להרחיב בנושא..) תמורת מכסת עבודה זהה ואף גדולה מזו המקובלת. כך בעצם נוצר מצב שבו המדינה משלימה את הפער הדרוש למימון שירותי בריאות למעמד הנמוך, על גבו של המתנדב בשירות לאומי (שגם הוא באופן כללי בן למעמד הבינוני - נמוך), מה שאומר שהיא מנצלת אותו כדי להמנע משימוש בפתרון הסוציאלי יותר של פיזור ההון בין המעמדות בחברה. בצורה כזאת, הנטל ממשיך ליפול על המעמד הבינוני - נמוך קשה היום ושחוח הגו, בעוד שהעשירים ממשיכים לצבור הון ולצרוך מותגי גורמה בלתי טבעוניים בעליל. מעבר לזה, מאחר והמתנדבים בשירות לאומי מקבלים, כאמור, שכר ותנאים סוציאליים מינימליים, הם גם מהווים תחרות בלתי הוגנת לאזרחים האחרים שעובדים באותו תחום, ובכך הם תורמים להחרפת האבטלה ולהרעת תנאיהם של המועסקים באותו ענף, שנאלצים להנמיך סטנדרטים כדי להתקבל לעבודה בתחום. מקווה שהפעם הסברתי את עצמי כראוי. את כל זה, כאמור, שאבתי רק לא מזמן מהמיילינג ליסט האחת והיחידה.. מדובר ברעיונות שעסקתי בהם הרבה לאחרונה, בתור אחת שחשבה דפקא די ברצינות על האופציה של שירות לאומי.. אשמח לשמוע הגיגים נוספים בנושא.

טל קר

New member
מה שאת אומרת מענין מאוד, תני לי

להסתובב עם הרעיונות האלה קצת לפני שאני מגיבה.

dorrn

New member
אני ממש לא מסכים

זה היה יכול להיות נכון אם היה מדובר למשל בארה"ב ששם יש באמת אי שיוויון נוראי בין העשירים והעניים בנוגע לטיפול רפואי.אבל בארץ, עם כל ההשמצות והזקנות במסדרון,בכל זאת יש לנו חוק בריאות ממלכתי, ומערכת בריאות ברמה גבוהה ביותר שמספקת טיפול שווה פחות או יותר לכלל האוכלוסיה.האופציה היחידה לאלה שזה לא מספיק טוב בשבילם היא בתי חולים פרטיים,אבל זה באמת משהו שהרוב המוחלט לא יכולים להרשות לעצמם וגם אין לזה שום קשר למדינה או למתנדבי השירות לאומי אז לא נרחיב על זה.נכון שהבאת את הבתי חולים בתור דוגמא,אבל זה תקף לדעתי גם בשאר הדברים.בכל זאת,ישראל היא מדינת רווחה.אמרת שהמדינה בוחרת בשירות לאומי כי היא לא רוצה להטיל את הנטל על העשירים,אבל הרי זה בדיוק מה שהמדינה עושה!!! הרי בדרגות המס הגבוהות קיים מס של 50 אחוז!!!! הגבוה בעולם! לצערי הרבה מהכסף הזה הולך לחרדים במקום לנזקקים,אבל עדיין,חלק גם מגיע לאלה שבאמת צריכים אותו. והערה אחת אחרונה,מההודעה שלך אפשר לחשוב שמתנדבי השירות הלאומי הם איזה עבדים שהממשלה אוספת ברחוב ומורה להם ללכת לעבוד איפהשהוא בתנאים לא אנושיים,והרי זה מוסד התנדבותי! האנשים שהולכים לעבוד שם עושים את זה מבחירה בגלל שהם רוצים לתרום למדינה,לא בגלל שמכריחים אותם.

רעות כ-ץ

New member
מדינת רווחה? ישראל?

בשאיפה, כן. בפרקסיס, רחוק מזה. נכון שקיימת פה מערכת של מיסוי פרוגרסיבי, אבל היא לבדה לא מספקת, ומכאן ועד למדינת סעד ורווחה עוד ארוכה הדרך, ואם תסתכל על מציאות היומיום שלנו, תראה עד כמה. שירותי הבריאות (שוב, כדוגמה) אמנם מסופקים ע"י המדינה, אבל השאלה היא, האם אין שכבה מסוימת באוכלוסיה שבפועל משלמת את המחיר על כך (תרתי משמע)? ונכון שהמועסקים בשירות לאומי הם מתנדבים - לא טענתי שהם אלה שסובלים מהמצב - הנקודה היא שיתכן שהם מהווים מכשיר בידי המדינה לקיום חלוקה בלתי צודקת של הון ומשאבים, כשהנזק חל על כל החברה, ולא על מתנדבי השירות הלאומי דווקא. יצויין גם שהיום השירות הלאומי הוא מוסד זניח מבחינה מספרית, אבל אם אנחנו מדברים על להפוך אותו לאלטרנטיבה אמיתית לצה"ל, לסקטורים כמו סרבני מצפון, חרדים, ערבים וכו´, אז מדובר פה בעשרות אלפי אנשים, שהם כח הרבה יותר גדול ומשמעותי, וצריך להתחשב בזה.

dorrn

New member
כן,ישראל היא מדינת רווחה

אם אני זוכר נכון,ישראל ושוודיה הן המדינות היחידות שמוגדרות כמדינות רווחה.נכון שלפעמים זה לא נראה ככה,אבל זה המצב.והנה כמה דוגמאות: 1.מערכת הבריאות,שעליה דיברנו,נתמכת בצורה רצינית מאוד על ידי הממשלה ומספקת שירות פחות או יותר שווה לכולם 2.כך גם מערכת החינוך 3.דמי אבטלה,ביטוח לאומי,קיצבאות ילדים (שלצערי במקום למלא את תפקידם האמיתי ולסייע למשפחות צעירות נהפך למקור ההכנסה העיקרי לסקטורים מסוימים),ועוד ועוד. 4.דיור ציבורי (תראי מה קורה בארה"ב עם ההומלסים,כאן זה לא כל כך קל להיזרק לרחוב). 5.אין ספור ההנחות וההטבות שניתנות לשכבות חלשות 6.הסיוע הענקי לסטודנטים ולאוניברסאות,כאן כדי להשיג השכלה ברמה גבוהה לא צריך לשלם עשרות אלפי דולרים בשנה. כל אלה ועוד קיימים בצורה מצומצמת מאוד במדינות המערב או שאינם קיימים כלל.ככה שבכל זאת,ישראל היא מדינת רווחה.ולגבי ההערה האחרונה על השירות הלאומי: אני בהחלט מסכים שעל הערבים לעשות שירות לאומי,אם הם מסרבים לשרת בצבא,אבל לגבי השאר,אני מתנגד בתוקף.נתינת אפשרות לעשות שירות לאומי במקום צבא ל"סרבני מצפון" היא אפשרות מסוכנת ביותר שעלולה להוביל להתמוטטות הצבא (דבר שאני מקווה שאת לא מייחלת לו). כל מי שלא בא לו להיות שלוש שנים בצבא יחליט שהוא "סרבן מצפון" וימצא לעצמו איזה בית ספר ליד הבית "לשרת" בו.ובנוגע לחרדים?,למה שהם יוכלו לעשות שירות לאומי כשאחרים משרתים בצבא? הם לא יהודים? הם לא צריכים לתרום להגנת המדינה? חוץ מזה,הרי הסיבה האמיתית להתנגדות הרבנים החרדיים לשירות בצבא היא לא החשש מ"הידרדרות רוחנית" אלא החשש מהוצאתם ממסגרת שטיפת המוח שבה הם נמצאים מילדותם.תראי מה קורה עם הנח"ל החרדי: לוקחים אנשים שנפלטו מהחברה החרדית,ומנהלים אורח חיים כמעט חילוני לגמרי,וממש מכריחים אותם לקיים מצוות.והחרדים מתנגדים בתוקף,ומספרים סיפורי זוועה על מה שלכאורה מתרחש שם.אפילו את הרבנים הבודדים שתומכים בפרוייקט,או לפחות לא מתנגדים לו פומבית, הם תוקפים.והכל בשל החשש ממתן לגיטימיות לשירות צבאי.כך שאפילו אם יגיעו איתם להסכם על שירות לאומי (דבר שאני בספק אם יקרה) ,ה"שירות" שלהם יתבצע רק במסגרת החברה החרדית ולא במסגרות שיתרמו גם לאחרים.

למעלה