מזל טוב לכם!

מזל טוב לכם!

קודם כל- מזל טוב על הפורם החדש אני בטוחה שיהיה רק טוב! זה קצת מצחיק שחובבי רדיו פותחים פורום באינטרנט אני מאוד שמחה לראות שהאינטרנט לא הרג את כוכבי הרדיו... השאלה שלי היא כזאת: היכן אפשר לקנות מפתח מורס בארץ? אם אפשר באזור המרכז/שרון.... תודה רבה ושבוע טוב לכולם!

תודה ../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

ברוכה הבאה לצערנו הרב בארץ אין שוק לדברים האלו {מכשירי קשר וכל הקשור בנושא} וקשה להשיג דברים כאלה יש שני דרכים או מישהו שקונה בחול ומביא לארץ או ליקנות דרך האינטרנט מחנות שעושה מישלוחים לארץ הנה חנות ישר מקישורי הפורום

Chocoholic

New member
עד לא מזמן

מכרו באגודה, יש מצב שעוד יש שם כמה. אבל זה ממש לא בעיה לבנות אחד. למה את צריכה מפתח ?

היי

זה לא נראה לי הגיוני שלא מוכרים בארץ מפתחות מורס....... זה שבר מאוד אלמנטרי פשוט וישן.... למה צריכה? אני יודעת מורס לקלוט ולשדר וזה סתם יהיה נחמד אם יהיה לי אחד.... לא שיש לי איך לשדר (אין לי) אבל זה יכול להיות נחמד מפתח אותנטי..... יודע איפה משיגים? לא יקרים.....

דרך אגב

אני יודעת שאפשר לבנות זה מעגל חשמלי פשוט ביותר אבל אני רוצה כזה מפתח אמיתי.... דרך אגב, מה המהירויות שאתם קולטים? ספרות ואותיות? (עפ"י קל"ד- קבוצות לדקה....)? ביי ביי

Chocoholic

New member
מהירות

קל"ד זה כנראה המושג הצבאי... אנחנו מודדים במל"ד (מילים לדקה), כל אחד לפי המיומנות שלו; הדרישה כיום לדרגה ב' היא רק 5 מל"ד (עד לפני 4 שנים זה היה 12 מל"ד) ולדרגה א' זה 18 מל"ד. לי לא כל כך יצא לשדר מורס בשנה האחרונה כך שבלי טעויות בכלל אני יכול לקלוט אולי ב 12 או 13 מל"ד, נכון להיום. יש כאלה שבכלל לא משתמשים בזה כך שהם לא זוכרים או שהם לא קולטים מעבר ל 5-4 מל"ד. יש כאלה שכל יום משדרים מורס והיכולת שלהם לקלוט עומדת באיזור ה 30 מל"ד, שזה כבר טירוף... אגב, מילים לדקה: הכוונה היא למילה PARIS שמשודרת מספר פעמים בדקה אחת; אם המילה מופיעה 6 פעמים בדקה אחת, אז המהירות היא 6 מל"ד.

Chocoholic

New member
אני אברר באגודה

אם יש עוד; לא סביר שיש איזו חנות שמחזיקה דברים כאלה, אם יש אז כבר הייתי יודע על זה... בעוד חודש יש בגרמניה תערוכה/כינוס ענק של חובבי רדיו, במקומות כאלה מוכרים ה-כ-ל ובד"כ במחיר זול יותר מבחנויות. חבר שלי נוסע לשם וביקשתי שיקנה לי מפתח פדלים , אז בטוח שיש שם גם פשוטים.

אכן אכן

קל"ד מתייחס לצבא... לא כל כך הבנתי מה זה מילה לדקה- כמה אותיות יש במילה אחת? האם מספר האותיות קבוע? אם זה מספר הפעמים של המילה PARIS בדקה אזי 6 פעמים הייתי אומרת שזה די איטי יחסית.... 30 מל"ד ? אני מצטערת מאוד אם זה כמו קל"ד פחות או יותר זה לא אפשרי..... זה אפשרי להבין אבל בשביל רצף ועל מנת לבנות מילה ולהבין מה משדרים יש צורך לכתוב.... אני מכירה מספיק אנשים שכבר 30 שנה קולטים מורס והיד לא מסוגלת לכתוב במהירות כזו אני בספק אם מישהו קולט 30.... אולי 30 מל"ד זה הרבה יותר איטי מ30 קל"ד ולכן הגיוני אך עדיין... למה לשדר מורס בכלל אצל חובבי הרדיו? הקשר בינכם הוא לא דיבור? בשביל מה נועד המורס בכל העסק?

Nייט

New member
בשביל לשדר 30 מל"ד משתמשים ב

מפתח מיוחד שיש לו שני מקומות ללחוץ, אחד עושה את הקול הקצר ברצף עד שעוזבים ואחד עושה את הקולות הארוכים. מצורפת תמונה של מפתח שאפשר לשדר איתו בין 20-50 מל"ד

רגע רגערגע

מפתח מורס לשידור בשניים??? אמממממממממ איך זה עובד שוב, לא הבנתי..... מהירות 50? נשמע לי מאוד מאוד מ א ו ד לא הגיוני לקלוט מהירות כזו גם אם קולטים קשה לכתוב ואז קשה להבין.... מי ירצה בכלל לשדר במהירות כזו? נו טוב.

4Z7GBB

New member
שלום לך שוקיסטית

השם שלך.. ממש משקף את המצב שבו את שואלת את השאלה... אז כן.. ישנם חובבי רדיו ותיקים שמשדרים במהירות שנשמעת כמו הפרעות הקליטה, 50 - ואף יותר מילים בדקה. אם את לא תיראי בעצמך ולא תשמעי את זה, אז לא תוכלי להאמין. גם לי היה קשה להאמין גם כששמעתי אותם, אך הם משוחחים בים 4 ל 6 שעות כל יום כבר יותר מ 40 שנה. (רק מורס). המפתח הזה בנוי כך, שישנם שני מתגים, מצד ימין ומצד שמאל. אם לוחצים על הימני אז הוא מדמה, פולסים, (די, די, די, די) שאת מהירותם ניתן לכוון ע"י וסת מהירות. המתג השמאלי הוא פולס אחד ארוך, (דההההההה...) וכך שולטים על העברת האינפורמציה. במפתח זה עובדים עם שתי אצבעות, אגודל והאצבע. ממש מעניין. את מוזמנת למשרדי האגודה בכדי לראות את זה. בימים אלו ניפתח קורס חדש, למורס (בת"א), אם זה מעניין אותך. 73 בברכה 4Z7GBB

amitp

New member
ויש כאלה

שמשדרים 100WPM (דרך pk232
) 73 עמית, 4Z5CH

Chocoholic

New member
כל העסק נועד

להנאה בלבד. אין כאן אספקט של תועלת, כי זה תחביב. אני לא רק משדר מורס אלא גם מדבר, ומתעסק עם תחומים אחרים בתחביב מעבר ליצירת קשרים, כי התחביב כולל הרבה פעילויות ולא רק מורס. מי שקולט במהירות של 30 מל"ד לא צריך לכתוב בד"כ את מה שהוא קולט כי הוא פשוט מספיק מיומן כדי לתרגם את זה; אין צורך לכתוב את הטקסט כמו בצבא, כי לא צריך להפיק מזה מידע; חוצמזה, חלק מהטקסט מורכב מקיצורים ידועים: כדי לשדר ערב טוב, לא משדרים Good Evening , משדרים פשוט GE. 6 מל"ד זה באמת לאט; הקבוצה עליה את מדברת היא כנראה מה שאנחנו מכנים "חמישיה", שזה מילה סתמית שמורכבת מ 5 אותיות/ספרות/סימנים והיא שיטה נפוצה ללימוד מורס. אגב, סביר להניח שהמורס שלימדו אותך הוא לא המורס הבינלאומי שבו אנחנו משתמשים. בקשר למפתח מורס, יש מצב לארגן משהו מחו"ל.

סתם לידע כללי

סתם לידע כללי המורס שאני יודעת לא שונה מהמורס שאתה יודע.... וכן אני מכירה את כל הקיצורים האפשריים הבינלאומיים הללו.... לדוגמא, הדוגמא הכי פשוטה- בהתחלה,שאתה מזדהה אתה אומר: דו (DE) קוקוהוליק.... הלוא כן????? גיליתי שמורס על כל ה"ציפצופים" המעצבנים שלו יכול להיות ממש מהנה וכיף ונחמד ותמיד יש מקום לשיפור .... זה נחמד לדבר עם מישהו כשהאדם השלישי לא מבין כלום... =) רוצה משהו נחמד? המרת סימנים מוסכמים לדברים אחרים: נקודה ( . ) נשדר די דה די דה די דה נשמע כמו אאא.... אאא הפך להיות אני אוהב אותך.... זה ממש חמוד לדעתי..... ואכן חמישה אותיות נקרא בשמו - חמישיה.... חג שמח לכולכם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! די דה די דה די דה

שאלתי באגודה לפני שבועיים

כי גם אני חיפשתי GT אמר שכבר הפסיקו לימכור את זה מזמן

למעלה