מזל טוב לכולם

Gidi Shemer

New member
מזל טוב לכולם

אנחנו פחות או יותר בשלבי סיום השנה ברוב האוניברסיטאות בארה"ב, לא יודע מה המצב בשאר חלקי העולם.

למי שזה נוגע לו, מזל טוב על סיום שנה קשה ובתקווה- גם מהנה, וקיץ נפלא שיהיה לכולם (כולל אלו שחורשים עמוק בתוך הסימסטר).

boneguy

New member
תגיד גידי....

אתה מלמד בעיקר undergrads, או גם וגם? בכל מקרה, מכיוון שלמיטב זכרוני רוב העבודה שלך היא ללמד - מה אתה עושה ב"חופש הגדול"? או שיש לכם גם סמסטר קיץ?

סתם סקרנות....

Gidi Shemer

New member
אהלן, רק undergrads

יש אצלנו גם שני סימסטרי קיץ, אבל אני דווקא לא מלמד.

המשרה שלי משלבת שני דברים- הוראה ויעוץ. יש לי קרוב ל- 2000 ילדים מתחת לידיים שלי (אם לא היה ברור, זה לא שאני בר-שגל, ה"ילדים" הם הסטודנטים לביולוגיה) ואני עוזר להם במשך כל השנה (וגם בקיץ).

זה מתחיל מייעוץ בענייני תכנון המסלול שלהם (אני מניח שאתה מכיר את העובדה שהתואר שלהם פחות מובנה מהישראלי), דרך התעסקות ממוקדת במחקר (אני אחראי על המחקר של תואר ראשון) ועד לחלק הכי חשוב ומעניין, שזה להיות חצי-פסיכולוג. צריך להבין שמדובר בחברה בני 18 שעזבו לראשונה את הבית וגם נמצאים בגיל די נפיץ, וכל ענין פסיכולוגי שאתה יכול לדמיין לעצמך (אבל באמת כל ענין) הוא משהו שאני אנסה לתרום ולעזור בפתירה שלו.

זה קורה כל השנה, אבל גם בקיץ. מעבר לכך, אני נפגש עם כל הסטודנטים שמתחילים ללמוד בשנה הבאה (יש בערך 400 ביולוגים כאלו כל קיץ).

הדבר האחרון, שקשור ולא קשור להוראה ויעוץ, הוא פרויקט שאני מריץ בקיץ. מדובר במלגה שאנחנו מקבלים מ HHMI ומממנת stipend לסטודנטים מרקע כלכלי נמוך או ל- transfer students שמאפשר להם לעשות מחקר באחת מהמעבדות שלנו מבלי לדאוג למימון בחודשי הקיץ. אני מנהל את הפרוייקט וכחלק מזה מנהל פגישות עם קבוצות הסטודנטים ואנחנו עובדים על פיתוח מיומנויות וצורת חשיבה כהשלמה למה שהם עושים במעבדות (קריאה ביקורתית של מאמרים מדעיים, הצגת הפרוייקט שלהם וכדומה).

במילים אחרות, אני לא משועמם בקיץ
. יש בהחלט תחושה של הורדת הילוך (אני די עמוס במהלך השנה), אבל יש מה לעשות.

מעבר לכל מה שכתבתי, אני כמובן משקיע לא מעט בלהכין את השנה הבאה. כל שנה אני מבטיח לעצמי שאנוח על זרי הדפנה של השנים הקודמות, אבל זה אף פעם לא קורה. עכשיו למשל, אני עושה flip מוחלט לאחד הקורסים שלי, כולל הכנת הרבה פעילויות, חומר לקריאה לפני ההרצאות, ומיני-הרצאות מוקלטות לספק רקע לפני השיעורים.

אז אין ממש חופש גדול, אבל יש קצת הפוגה בלימודים וזו הפוגה חשובה למילוי הבטריות.

boneguy

New member
תודה על התשובה המפורטת

למרות שנשמע שסדר היום שלך עמוס רוב השנה, נשמע כמו משרת חלומות, ולו רק בזכות העובדה שהיא משלבת כל כך הרבה פרמטרים ואספקטים שונים, שדווקא חוסר הקשר בניהם הופך את העבודה למגוונת כל השנה.

קיץ נעים...

Gidi Shemer

New member
אכן כן. לא היה מזיק להכפיל את המשכורת,

אבל מי סופר כשנהנים?

Philip Jr

New member
מאד מרשים

כל מה שאתה עושה, בעיניי זכית בתפקידים מאד משמעותיים (יותר נכון הרווחת) . שיהיה קיץ נעים, פורה ומוצלח, ותודה על המזל טוב!

oligomerization

New member
אהלן גידי

האם רוב הסטודנטים אח"כ ממשיכים לתארים מתקדמים או האם (בניגוד לארץ) יש עבודה לביולוגים עם תואר ראשון?

אישתי הולכת להתנדב באחד האונברסיטאות על מנת לקבל נסיון מקומי (לנסות את מזלה להתקבל שנה הבאה או הבאה הבאה ללימודי PHD) - האם זה מקובל להתנדב במעבדה ולמה הנסיון של מכון וויצמן לא מספיק?

Gidi Shemer

New member
עבודה עם תואר ראשון? בביולוגיה?

ברור שלא. יש כאלו שפשוט עובדים במה שהם עובדים בלי קשר לביולוגיה (מבנה הקולג' האמריקני שונה מהישראלי. זה לא סופר משנה עם איזה מייג'ור סיימת). יש כמובן משרות לבוגרי תואר ראשון בתעשייה אבל הםן משרות זוטרות שמתאימות לסטודנטים מסויימים אבל לא לאחרים. מן הסתם, השוק יותר ענף מהשוק הישראלי, אבל זה לא שממתינים ךבוגרי תואר ראשון עם שטיח אדום.

לאלו שממשיכים, התואר הראשון היה צעד ראשון בדרך לדוקטורט, בית ספר לרפואה, וכו'.

מי אמר שהנסיון במכון וייצמן לא מספיק? יש סטודנטים בימלאומיים שמתקבלים לדוקטורט בלי שום נסיון אמריקאי. מקובל להתנדב למעבדה אם יש אפשרות מעשית לעשות את זה. בהחלט.

oligomerization

New member
היא ניסתה להתקבל למספר אונברסיטאות

פה בניו יורק ללא הצלחה... המסר שקיבלנו שהציונים שלה טובים (למרות שהיא משפרת עכשיו GRE וTOFEL) אבל היא צריכה להביא נסיון מקומי אז אנחנו עכשיו מחפשים מקומות שיקבלו אותה להתנדב (שזה משום מה גם לא פשוט למצוא...).
מנסה לדחוף אותה לתחום התוכנה אבל החלום שלה זה להיות מדענית.

וגידי שאלה נוספת, מה לגבי משרות לדוקטורנטים (ביולוגיה) האם יש או שצריך להמשיך לפוסט? האם ביולוגיה == משפטים?

Gidi Shemer

New member
לגבי משרות, תלוי מה היא מחפשת

אם היא מתעניינת במחקר, אז די חייבים פוסט- גם אם מדובר במשרה שהיא לא של חבר סגל. יש כמובן משרות מזדמנות שגם דוקטורנטים יכולים להתמודד עליהן, אבל אין הרבה כאלו.

אם היא לא בהכרח תרצה להמשיך במחקר ישיר, יש יותר משרות לדוקטורנטים.

בכל מקרה, תכין אותה ואת עצמך לזה שלמרות שהשוק פחות קשה מבארץ הוא עדיין קשה מאד. מי שעושה דוקטורט ופוסט מוצלח מצליח להשיג משרה אקדמית. זה לא שאי אפשר. מרבית הדוקטורנטים שאני מכיר עושים משהו בתחום ובדרך כלל משהו שהם די רצו, אבל זה ממש לא עולם התוכנה.

Philip Jr

New member
תגובה נוספת לגבי הניסיון

קודם כל אני מסכים עם גידי שלא מוכרחים להיות עם ניסיון מקומי (כלומר אמריקאי) כדי להתקבל לדוקטורט בארה"ב, אני דוגמא לכך אבל גם רבים מעמיתיי בתחומים אחרים.

מה שכן עם הזמן אני מזהה "אינפלציה" מסוימת בניסיון איתו מגיעים מועמדים לדוקטורט, כאשר למועמדים שביקרו אותנו השנה היו לעיתים 3-4 שנים של ניסיון מחקרי במעבדות, פרסומים, TALKS בכנסים ומה לא, באמת ניסיון מרשים מאד. יכול להיות שהניסיון של אשתך פשוט לא הספיק..

ומדוע לא פשוט למצוא מקומות להתנדב? כי לא חסר סטודנטים שמחפשים משרות עוזרות מחקר והזדמנויות לעבוד במעבדה והם מקבלים עדיפות על אשתך..

Sonic hedgehog

New member
לדעתי הבעיה בלהתנדב

היא שזה לא עבודה מובנת וכדי להעסיק אותה זה יהיה חתיכת כאב ראש. איך היא מוכוסה מבחינת ביטוח עם קורה משהו? איזה גראנט מכסה ריאגנטים? זה ממש לא עניין פשוט. אם כבר נראה לי יותר קל למצוא עבודה.

Sonic hedgehog

New member
נקודת מבט אחרת

בתור מישהי שעבדה עם תואר ראשון בביולוגיה בארה"ב (ומכירה גם אחרים כאלו) אני יכולה להגיד שבהחלט יש עבודות.
אני מכירה בעיקר עבודות של טכנאות, בעבר היה יותר קל להשיג באקדמיה מאשר בתעשיה אבל יתכן שזה כיום משתנה. צריך נסיון מסויים של עבודת מעבדה (אינטרן קיץ, פרוייקטי מעבדה וכו' לרבל את העבודות האלו).

little junebug

New member
ההרגשה כל כך מוזרה

סוף שבוע ואין לי מה לעשות! אין ספרים שצריך לקרוא,עבודות לכתוב,פשוט כלום. מזל שאני טסה השבוע לארץ

סימסטר ראשון בארה"ב עבר בהצלחה,עכשיו אפשר לנשום לרווחה!

Philip Jr

New member
טיסה נעימה!

לי עדיין נותר לבדוק עבודות, סיוט שאני מנסה לדחות לפחות עד מחר.. מזל טוב ושהסמסטר הבא יהיה אפילו יותר טוב!

אנחנו סיימנו כבר באפריל...

מצד שני אצלנו יש טרימסטרים ולא סמסטרים. סתיו, חורף, אביב (וקיץ מאוד קצר).
אז אין כבר עבודות לבדוק או ציונים להגיש או כל דבר כזה.
מצד שני, אתמול סוף סוף הגשתי את התוכניות והסיליבוסים לקורסים של השנה הבאה, ובטח יהיה פה איזה יו-יו הלוך ושוב בין האדמיניסטרטורים, מרכזי תוכניות ה-BA עד שנוכל להכריז שהסיליבוס מאושר.
ברקע (תחילת יוני) שני כנסים שצריך לסיים את הטקסטים שלהם (יש מאמרים כתובים שצריך 'לעבד' לצורך כך ולהכין מצגת במידת הצורך).
לא משעמם...

למעלה