מזל טוב חלקי לי

nirrub

New member
מזל טוב חלקי לי

את ה VS רכשתי לפני חודשיים לערך, אבל היום סיימתי הרצה. יש לציין כי את ההרצה עשיתי ב"חצי הדרך" בין הגדרות יצרן לבין השיטה האלטרנטיבית - נסעתי 200 ק"מ ראשונים רגוע (עד 60 קמ"ש), ולאט לאט הגברתי את המהירות, טורים משתנים וכו' עד שלקראת הסוף הגעתי כבר ל 80-85 קמ"ש. בשביל אלו השואלים על מהירות סופית של הכלי - אחרי הטיפול היום עליתי על איילון. הקטנוע משך יפה מאוד ואף האיץ אותי מעבר ל 100 קמ"ש כאשר נותרה לי עוד רזרבת כוח (וגם מקום במצערת). לא משכתי לבדוק עד כמה מעבר ל 100 הוא מגיע (אולי אני אעשה את זה מתישהו). יש לציין כי הקטנוע לא היה עמוס במיוחד (תיק קטן + קסדה נוספת) וכי אני עצמי קל משקל עד מאוד (55 ק"ג בערך) שבת שלום לכולם.

SpOmA

New member
מזל טוב

אני בעצמי מתכנן לקנות את הקטנוע שמעתי בנתיים ביקורות דיי טובות, אבל בגלל שהוא חדש יש שאומרים שיש לו מחלות ילדות.. אני עדיין מתלבט אם ללכת עליו או על המובי.. התקציב לא מהווה בעיה.. אשמח אם אתה או אחד מחברי הפורום יתן סיקור מלא על הקטנוע, על כל מכלוליו וביצועיו. תודה רבה ותתחדש!

nirrub

New member
סקירה

אני לא אעלה נתונים טכניים יותר מדי כי אפשר למצוא אותם באתר של מטרו. אני אפרט רק את הדברים הרלונטיים צמיגי "12 - זהים במפרטם לצמיגים של הג'וירייד. בהחלט לא הגדולים בשוק, אבל גם לא הקטנים. מספקים יציבות טובה על הכביש. מרווח גחון גבוה - קל לעלות ו/או לרדת מדרכות. בולמי זעזועים מצוינים. אני מוצא שהם עובדים יותר טוב בהרכבה (עם עוד קצת משקל) - אני מניח שניתן לכוונן אותם אך לא נכנסתי לזה. תצרוכת דלק של 1:25-26. לא מהמדהימות בשוק, במיוחד שמצרפים לזה מיכל דלק של 6ל' סה"כ (מה שאומר שמחוג הדלק מראה ריק כשאתה מגרד את ה 5ל' מלמטה). חישוב פשוט אומר מיכל למרחק של 125 ק"מ לערך. לא מדהים, אבל גם ממש לא נורא. מראות קצת בעייתית - יש להן שדה ראיה שונה מהקטנועים שנסעתי עליהם עד היום. לוקח קצת זמן להתרגל (מעניין אם יש חלופיות). אין מיגון רוח - בנסיעות מהירות בכבישים פתוחים זה מורגש בבירור. אפשר להפחית הרבה את המטרד עם קסדה מלאה כאשר סוגרים את המשקף (התנגדות רוח מינימלית), אבל עדיין... (מעניין אם אפשר להרכיב משקף יעיל ויפה - חבל סתם לכער את הקטנוע
) תא מטען מרווח מאוד! - אפשר להכניס קסדה שלמה + תיק בינוני (או קסדה + מעיל). תא המטען נפתח רק עם המפתח בצדו של תא המטען, אך יש בו תאורה מובנית. סבל מובנה אשר בא עם הקטנוע - עשוי מפלסטיק ולכן מתאים רק לארגזים בינוניים ומטה. לגדולים צריך תוספת תמוכות ברזל לסבל. תאורה מצוינת - האורות הקדמיים והאחוריים נראים למרחוק ומספקים תאורה יותר מטובה. רגליות למורכב אשר משתלבות אך תוך גוף הקטנוע - אסתטי, עיל ויפה. לוח שעונים ספרטני אשר מואר בצורה טובה ונותן מידע על איתותים, קמ"ש ודלק (אין סל"ד, אין שעון, אין מד-מרחק מתאפס וכו'). יש "שטיק" קטן שאמור להראות מתי לבדוק שמן (מד אשר ניתן לאיפוס וכל 1000 ק"מ הופך מירוק לאדום) - סתם שטותי כשאפשר לבדוק שמן לבד בפשטות. מרווח מצוין על המושב למורכב. לא קטנוע מנהלים, אבל מרווח מאוד. האישה מרגישה כאילו יש לה מושב משלה והיא לא מורגשת כלל - מצוין! רגלית "קיק" למקרי חירום. כידון קטן מימדים (יחסית) אשר מאפשר תפעול נוח. יש צידוד לא רע כך שאפשר להשתחל בקלות. מלבד זאת - התאוצה מצוינת, מהירות סופית (לא נבדקה לעומקה) אבל עוברת את ה 100 קמ"ש די בקלות. אם יש עוד דברים שתרצו לדעת אשמח לפרט.

SpOmA

New member
ואו תודה רבה

אני עוד לא קראתי כי אני ממהר אבל אתה גדול תודה רבה על הסקירה הרחבה!

GilB99

New member
משקל ומהירות סופית

שים לב כי משקל משפיע בעיקר על התאוצה (F=MA וכו'...) ולא על המהירות הסופית. שטח החתך שלך ושל האופנוע (כלומר הגובה והרוחב שלך) הוא נתון יותר רלוונטי לקביעת המהירות הסופית, הנגרמת מהתנגדות הרוח ויכולת המנוע להתמודד. גיל.

למעלה