מזכרת מוייטנאם

גרשונוב

New member
מזכרת מוייטנאם

ביקרתי בוייטנאם.
במקומות בהם ביקרתי כמעט ואין חנויות עתיקות. נראה שהמדינה הזאת עברה כל כך הרבה, שעיסוק בתרבות החומרית שלה די נדחק לשוליים.
ובכל זאת, בסיור אופניים נתקלתי בבית פרטי של אשה מבוגרת, שמשמש גם כמעין חנות יד שניה. אני כותב מעין, כי לא היו שם הרבה פריטים. וזה היה אצלה בסלון. והיא לא דברה אנגלית.

חזרתי משם עם מצית זיפו חלודה.
מזכרת ראויה מוייטנאם.

גרשונוב

New member
המצית היתה עם חריטות משני צידיה.

החיילים האמריקאים ששירתו בוייטנאם נהגו לחרוט על המציתים שלהם.
הם חרטו כל מיני ציורים ומשפטי מפתח שעזרו להם להתמודד עם המלחמה.
זה אחד מהמשפטים האלה.

גרשונוב

New member
בצד השני יש אשה עם ציפור.

לא יודע למה.
אולי זה נראה להם ארוטי? אולי כי זה עוסק בחופש?
בכל מקרה, חיפשתי מידע נוסף והגעתי לאתר המוצלח הזה. שהסביר שמקור הציור הוא יפני.

יש שם מידע על סוגי הדימויים ואיך חרטו אותם. והרבה תוספות מעניינות שרק אספנים מושבעים יכולים להתעכב עליהן. דברים כמו מספרים סידוריים, או מצתים שנחתכו כדי לשמש להדלקת מקטרות אופיום. שווה עיון.

גרשונוב

New member
העמוד היחיד שקצת מבאס באתר שהעליתי קודם,

הוא זה שעוסק בזיופים.
מכיוון שהמצתים האלה היו נחפצים כבר בשנות השמונים, יצאו הרבה זיופים שלהם לשוק מאז ועד היום. האתר מלמד איך להבחין בזיוף.
ויש סיכוי סביר ששלי מזוייף. הוא באמת ישן ומשומש, אבל לא בטוח שהשתתף במלחמה.

כך או כך, הוא עלה פחות מחמישה שקלים, ובזכותו קראתי ולמדתי קצת על אמנות שוחות של "מלחמת אמריקה" (ככה קוראים לה בוייטנאם).
ואם הוא מזוייף, אז אני גם קצת שמח בשבילו שהוא לא השתתף במלחמה.

powo

New member
יש לי גם מצית עם חריטה.אבל בכוון אחר

וזה רונסון.שגם הוא מצית שנחשב..........אז ככה סתם מתחבר לגרשונוב

כ חיים

New member
הביטוי "אמנות שוחות" לא כ"כ מתאים כאן

אם כי הכוונה ברורה בהחלט.
"אמנות שוחות" הייתה נפוצה בתקופת מלחמת העולם ה-1 כאשר חחילים שכבו במשך תקופות ארוכות מאד אלו מול אלו. כדי לגוון את השגרה בזמן שלא היו יורים על האויב שממול או מנסים להסתער עליו, היו חיילים בעלי חוש אמנותי שיצרו יצירות אמנות מהחומרים הזמינים להם בחפירות.

גרשונוב

New member
למיטב ידיעתי המצית נכלל בהגדרה.

המושג אמנם נטבע סביב מלחמת העולם הראשונה (על שוחותיה), אבל ההגדרה רחבה בהרבה וכוללת חפצים שנוצרו עוד קודם, וכאלו שנוצרים עד היום.
בדרך כלל מדובר באובייקטים שייצרו חיילים בזמן שירות, אבל המושג מתייחס לכל חפץ שליצירתו יש קשר ישיר לאיזור מוכה מלחמה או קונפליקט. הדבר כולל גם עשייה של אזרחים באותו איזור, שבויים ואנשים בעורף.

אני מסכים שהדוגמאות השגורות הן חפצים שייצרו חיילים. בעיקר משאריות מלחמה למיניהן - תרמילים, קליעים וכו'.

למעלה