מזכיר מישהו?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
הפעוט הזה הוא תינוק אפריקני בן שנתיים שזמן קצר לאחר לידתו, משפחתו סבלה ממזל רע, אז הם האמינו שהוא מכשפה ונטשו אותו.

הוא היה רעב, צמא, מלוכלך, מוכה מחלות, היו לו תולעים, הוא היה עני מאוד, אף-אחד לא אהב אותו, לא רצה אותו, לא רצה קשר אליו, לא התקרב אליו, לא האכיל אותו, לא השקה אותו ולא דאג לו.

התינוק הזה מזכיר לי מישהו שאני מכיר.

יותר מכך, ובאופן כללי, התינוק הזה מזכיר לי את כל אנשי העולם שפחות שפר עליהם מזלם, ואני מביא את תמונתו ואת סיפורו, כי אני מאמין בערך ובחשיבות של להזכיר לעצמנו באופן תמידי עד כמה ברי מזל אנחנו, כמה הרבה יש לנו וכמה אסירי תודה אנו צריכים להיות ע כל מה שיש לנו, כי יש אנשים בעולם הזה, שאין להם את מה שאנחנו מצידנו מחשיבים כמובן מאליו.

דברים כמו אוכל, מים, ניקיון והיגיינה בסיסיים, בריאות, האמצעים הכספיים האפילו מינימאליים ביותר בשביל לקיים את עצמנו, אנשים שאוהבים אותנו, שרוצים אותנו, שדואגים לנו.

לתינוק הזה לא היה את זה.

גם לאדם נוסף, שאותו אני מכיר אישית, לא היה את זה.

לנו יש את זה.

ואנחנו צריכים לזכור ולהבין שזה לא מובן מאליו, ואנחנו צריכים דבר ראשון כשאנחנו קמים בבוקר להודות לבורא עולם על כל השפע שיש לנו, כדי לזכור להעריך את כל מה שיש לנו, ולזכור שזה לא מובן מאליו, מכיוון שהכרת הטוב וההודיה עליו היא חלק משמעותי ממהו אושר ומהדרך למצוא את האושר.

למעלה