מזיקים בורדים

גאורנה

New member
מזיקים בורדים

בפינת הורדים שלי ראיתי עלי ורדים עם כתמים בצבע זהוב כתום בחלקו האחורי של העלה . וכתמים שחורים בחלקו העליון אנא עזרתכם לפיענוח הנ"ל מצב תמונות מודה מראש

רוּפֵן

New member
מדובק במזיק ! כנימות.. וצריך להעיף

אותן משם, לפני שלורד תיגרם מצוקה.. פתרון 'ירוק'
כפית סבון כלים 'פלמוליב' בליטר מים, לערבב, ולרסס את העלים בתמיסת הסבון. לאחר 10 עד 15 דקות, לשטוף עם מים את הסבון מהעלים, כדי שלא יחנקו גם הם, מחוסר אויר. אם נשארו עוד כנימות, לחזור על התהליך שוב.. למניעה, ניתן להכין 'תמיסת שום' - 3-4 שיני שום מעוכות לתוך ליטר מים, לתת לעסק לעמוד לילה, ולרסס (בלי שטיפה עם מים !).. זה ירחיק אותן מהורדים. פתרון נוסף - "מיצוי ניקוטין" - טבק מ3 סיגריות ב½ ליטר אלכוהול, לאחר כ 3 ימים הניקוטין נמס באלכוהול. למזוג כמות שווה של מיצוי ניקוטין ומים, לתוך מרסס, ולרסס את העלים. בהצלחה.

shlumbergera

New member
רופן,למה דווקא סבון פלמוליב?אחרים

לא עושים אותה עבודה? תענה לי מהר, לפני שאני מדביקה תויות פלמוליב על כל בקבוקי הסבון שיש לי. (יותר מדי הרבה עבודה
)

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gifחחחחחחח.. כמה "סיבות"....../images/Emo11.gif

א. אני מקבל דיוידנדים ו"שלמונים" מהמפעל.., על ההמלצה הזו..! ב. (יותר רציני, ופחות ציני..) - אני די 'מקובע' על הפלמוליב, מאחר והם שומרים, כבר הרבה שנים על איכות גבוהה של המוצר בריכוז הכי גבוה שיש בשוק. ג. בעבר הרחוק, הומלץ לנו, ע"י בר סמכא רציני מהכיוון הפרמקולוגי/זיהומי/פתולוגי, כי השרייה של כל פרי וירק קנויים, 20-30 דקות בקערת מים עם חצי כפית של 'פלמוליב', תנטרל את חומרי הריסוס שעליהם. מאז, כל הפירות והירקות, עוברים השרייה שכזו, מייד עם הבאתם מהסופר/שוק וכו'.. הקפדה יתרה על תפוחי עץ המרוססים בכמויות אדירות ("ידע אישי"
) הנספגות בחלקן לתוך ציפת הפרי. כך, הילדים התרגלו לקחת ולנשנש, חופשי חופשי, פירות וירקות מהמקרר או מהסלסלות, במקום "במבה, ביסלי, צוריסוס.." והשד יודע מה עוד יש בשוק... בקיצור.. העיפי מבט על הבקבוק וקראי את ה"אחוז חומר פעיל"..! לזכרוני המקרטע.. ל'פלמוליב' יש למעלה מ 30%.. חקשמייח

bel011

New member
לפלמוליב יש 36% - יש עוד עם ריכוז

כזה אבל אין ספק שנוזל כלים עם ריכוז כזה הוא יותר חסכוני (מספיק מעט וכבר יש קצף) ויותר מנקה בפחות זמן

../images/Emo6.gif,זה מזכיר את "מיץ פטל"שתיה

לילדים בצבע אדום, ולא חשוב אם זה מיץ ענבים בכלל
, לכל המיצים המדוללים הילדים קוראים מיץ פטל...או אולי אנחנו...

אלי חדש

New member
ולמי שלא רוצה להתעסק עם השפרצת

סבון ושטיפה במשך ימים רבים להגמיע 1 סמק קונפידור לכל ורד פעם בחודשים והבעיה נעלמת. הורד הוא צמח חזק יחסית וקצת כנימות לא יגרמו לנזק ממשי. כאשר כמות הכנימות תעלה יש סכנה של פגיעה בפקעי הפרחים.

שקדי

New member
אם יורשה לי...ויורשה לי../images/Emo163.gif

לפי עניות דעתי ומיטב שיפוטי וכמה שאני יכול להתרשם מהתמונות לא מדובר בכנימות אלא בפטרית החילדון שהיא אגב אופינית מאד לורדנים וגם השקדים לוקים בה הפיתרון אם כן...ריסוס בפולקור 0.04% או באטמי או כמה חומרים דומים אין לי מושג אלה חומרים עומדים לרשות הגנן הפרטי

למעלה