מזועזע

יונתני

New member
מזועזע

חזרתי אחרי הפסקה לא קצרה, פשוט לא יצא לי להיות בבית הרבה בזמן האחרון... התגלגל לידיי כרוז שחולק השבוע בהפגנת הימין ביום שני, הנושא את הכותרת "חבר, אתה אשם". אני מצטט מתוכו: "8 שנים שאנו סובלים מאסון אוסלו שהביא עלינו יצחק רבין, מאות נרצחים, אלפי פצועים, שכול והרס משפחות. יום השנה לרבין הפך לפסטיבל סגידה ותמיכה בפשעיו ומחדליו של רבין" ובהמשך: "חבר, אנחנו זוכרים: שחילקת למחבלים עשרות אלפי כלי נשק!!! שמסרת להם חבלי מולדת!!! שההסכם שחתמת עליו גרם לרצח מאות יהודים!!! ששנאת אותנו וקראת לנו חמאסניקים ופרופלורים!!!" ועכשיו נשאלת השאלה- לאן זה מחזיר אותנו? הם קוראים ליום השנה לרבין ז"ל פסטיבל סגידה, בזמן שלפני הרצח הם ארגנו פסטיבלי הסתה ושנאה!!! ברוב חוצפתם הם מפגינים ביום השנה של רבין ז"ל נגדו ועל קברו!!! הם אינם זוכרים כמה גדול היה יצחק רבין האיש, וממשיכים להאשים ולהסית! מצפה לתגובות...

gl

New member
פשוט בושה, בושה ../images/Emo46.gif

אין לאנשים גבולות אני מבין שרבין לא היה טלית שכולה תכלת אבל להאשים אותו בכל זה ו"לרקוד על קברו" זה בושה לעם היהודי GREEN LANTERN אבל למה הב"סד?

שחף -בת

New member
רצח כפול!!!

ביום שני זה יהיה כבר שש שנים. מה שעשו מפיצי הכרוז הזה,זה לרצוח את רבין מחדש. "רצחו שלום בכיכר" יצחק רבין,רב אלוף במילואים חייל בצבא ההגנה לישראל וחייל בצבא השלום.

Dip

New member
תגובה..

לא השתייכתי אף פעם למחנהו של יצחק רבין ז"ל, ואני לא משתייכת היום למורשתו, אלא להיפך, הייתי בהפגנה ביום שני ומחיתי על הטרור הנמשך, שהחל מאז הסכמי אוסלו, אבל, אני מזועזעת מאוד ממה שנכתב בכרוז(שאותו אגב, אני לא ראיתי בשום מקום, כנראה זה לא התפרסם למקומות רבים...) ומי שלא יודע להפריד בין מורשת רבין, שאולי היא מנוגדת בעיניו, לבין הרצח המתועב שהתרחש לפני 6 שנים, הוא בעצם תומך כביכול ברציחות של כל מי שלא נראה בעיניו!!!!! ביום י"ב בחשוון, אני אבכה את יום רציחתו של אדם יהודי בידי אדם יהודי, בגלל השקפותיו, אך אני לא אבכה את מורשתו ופועלו של האיש במשך חייו, שלדעתי רק הזיקו לעם היהודי...

haddas

New member
קודם כל...

יונתן, ברוך השב, לקח לך יותר מדי זמן... בקשר לכרוז...אי-אפשר לומר על בנאדם רק דברים טובים, בגלל שהוא מת. אני לא אומרת שאני מאמינה בכרוזים האלה. פשוט, לכל בנאדם, ואני מדגישה- בנאדם, יש מעשים טובים ורעים. אפילו לפוליטיקאים. אף בנאדם לא מושלם. אז אני לא יודעת, לדעתי, אסור לשכוח, אבל חייבים לסלוח. הדס

.המוסד

New member
סליחה

מה זה השטויות האלו? "רצחו אותו פעם שנייה" "רוקדים על קברו" אל תבלבלו בשכל, כל מה שאמרו שסובלים עכשיו ממחדליו של רבין, וזה נכון(מישהו יכול להתווכח עם זה?) ופשעיו, להגיד שרבין היה פושע זה בגבולות חופש הביטוי, אם נהיה כנים עם עצמנו ניזכור אף איש שמאל לא נזעק כשקוראים "שרון רוצח" או להעמיד את שרון לדין אין שום בעייה אם ההודעה הזו, אם נסתכל באמת אבל בא-מת על ההודעה נראה שהיא סך הכול הודעה פוליטית שעומדת בכל הקריטריונים החוקיים שישנם והבעייה היחידה שלנו איתה היא שאנחנו לא מסכימים איתה

esterberk

New member
יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל

יוני, אתה מזועזע וכן גם אני, מהניסוח "חבר, אתה אשם!". למרות צערי הרב על אדם שהערצתי, עוד בהיותו רמטכ"ל, למרות הזעזוע והצער שחשתי עם הרצחו ובמשך כל השנים לאחר מכן, אינני יכולה שלא לראות את הצער של האנשים הקוברים מדי יום את יקיריהם בהתנחלויות. לרבין ז"ל הייתה שאיפה גדולה - השלום - והוא ניסה להגשים אותה בכל דרך. בשעתו גם אני תמכתי בדרכו, והאמנתי שניתן להשיג שלום עם שכנינו. אינני מאמינה בזה כיום עוד, ואינני יכולה לשכוח את צעקתו של גנדי (גם ז"ל),לא לתת להם רובים. אמנם הביטויים שציטטת חריפים, ויכולים להביא להסתה ןלאסון נוסף אבל אינני יכולה שלא לראות או לשמוע את זעקתם.

אני מתבייש...

עזבו אותכם עכשיו מכל הדברים הרעים שרבין עשה. מדובר ברצח של מנהיג על דעותיו הפוליטיות, ואני לא מאמין שעושים דבר כזה. איך היו מרגישים עם עוד 8 שנים היו עושים את אותו דבר לגנדי ז"ל בגלל שהיה קיצוני ?

haddas

New member
אין לזה סיום...

הימנים יגידו שרבין, עשה רק רע למדינה, וישכחו את הדברים הטובים שהיו. השמאלנים יעצמו את העיניים, ויגידו שרבין היה בנאדם שעשה הכל למען השלום. ואני...? אני אומרת ככה...רבין עשה הרבה דברים טובים למען מדינת ישראל. אבל, הוא גם חתם על הסכם אוסלו. כולם חשבו שההסכם יהיה הצלחה, וכולם יודעים היום שהוא היה ממש כשלון. וזהו... כמו שכולם כבר אמרו, רבין נרצח ע"י ימני קיצוני, בגלל שהוא האמין בשלום, והרוצח לא... אני חושבת שבזה אפשר לסכם את הנושא, ולהפסיק להתווכח על העניין. בכל זאת, הבנאדם מת. הדס שכבר באמת נמאס לה.

למעלה