מזועזעת מרובנס!

lb22

New member
שאני אומר מכנס

אני מתכוון למכנס כדורסל...מכנס קצר לא ג'ינס , לא מכנס אלגנט אלא מכנס ספורט קצר של נייק מהקולקציה של מייקל ג'ורדן אם זה כ"כ מעניין. ובשביל מכנס קצר זה מאוד יקר בואי נגיד שאני קניתי מכנסי כדורסל במחירים של 80 ש"ח זה נקרא זול... זה נותן קצת יותר פרופורציה ? אם הייתי קונה מכנס ב180 שקל , אבל מכנס ארוך אלגנט אז וואלה הייתי אומר לך המחיר סבבה , אבל המכנס הוא לא כזה הוא עלה 170 וזה כן יקר שמדברים על מכנסי ספורט/גופיות ספורט , זה על אותו עקרון שם אני קונה גופיה של נייק היא תעלה 180 שקל אבל אם אני רוצה גופייה של שחקן NBA זה יעלה לי באזור ה 300 שקל בארץ בחנות כמו מגה ספורט.

עופר 123

New member
בקשה מיוחדת

ציטוט: אם אני מוציא לך את החשק לכתוב הודעות כאלו זה כבר טוב כי אז יהיה פחות התבכיינויות על שטויות כאלו כמו המחירים של המותגים בארץ. לירן הנכבד, אני מבקש בזאת שתכתוב לנו רשימה מרוכזת של הנושאים שכן מותר לנו להתבכיין עליהם, על מנת שחס ושלום לא נדבר בטעות (סליחה, נתבכיין) על נושאים שקצת בהם ומשעמם לך לקרוא אותם. אולי באמת תלך לעבוד קצת. שם לא תצטרך לשמוע אותנו מתבכיינים. אל תענה. זו לבטח תהיה עוד התבכיינות.
עופר

lb22

New member
לצערי עופר

או למזלי אני הולך לעבוד מחר בסופו של דבר.. והדבר הגרוע הוא , שגם שם אני פוגש אנשים שהבכיינות שלהם יותר גרועה ממה שאתה מדמיין לך . בקשר לנושא הספציפי הזה , בשבוע האחרון או לפחות בשבוע וחצי האחרון הועלו פה הרבה טופקים בנושא המחירים של חנויות הבגדים אז כן שזה קורה כבר בפעם המי יודע כמה בתוך שבוע אחד זה מעצבן. בחלק מהטופקים ה"בכיינות" הזו במקומה ובחלקם האחרים זה פשוט המפונקות של הלקוח הישראלי (שלצערי אני נאלץ להתמודד עם זה כמעט כל יום בעבודה שלי בתור נותן שירות לקוחות). ותאמת? אני מעדיף לשמוע אותך מתבכיין מאשר לשמוע את הלקוחות שלי מתבכיינים ודורשים פיצויים על זה שהדי וי די שלהם גרוע. ושמע בדיוק כמו שהיא כותבת ההודעה הראשית רשמה שהיא רוצה לפרוק מעל ליבה את הנושא המעצבן אותי גם לי מותר להגיע את דעתי באותו נושא ולהגיד שזה כבר נמאס לקרוא כל הזמן את המנטרה הקבועה : " למה המחירים כל כך גבוהים" דרך אגב אתה מוזמן להגיב להודעה שלי לדריה בנושא התיאוריה שלי לגבי עולם ההלבשה והצורה בה הוא פועל ולהגיד אם זה לדעתך מה שקורה

שיריקוץ

New member
חשוד מאודדדדד

אנחנו מתביינים הלקוחות שלך מתבכיינים השרשורים פה מלאי בכיינות עופר מתבכיין דריה מתבכיינת שירי מתבכיינת המוכרים מתבכיינים אתה אשכרה מוקף בכיינים ובכייניות. המממממ...אולי זה אתה? ואולי אני שוב מתבכיינת.... הצילוווווווו

lb22

New member
אז כמה דברים :

א. את "היחסים" שלי ושל עופר אפשר לשים בצד זה ידוע שאני והוא איך נומר...לא מתחברים. ב. דריה , אני אמרתי שהיא בכיינית? ג. הלקוחות שלי , גברת נכבדה נראה אותך עובדת במקום שכל לקוח דורש פיצוי כי הדי וי די שלו פשוט דפוק , מה אשם בזה עובד ברשת בלוקבאסטר בזה שהדי וי די של מר פלוני אלמוני לא פועל טוב והסרט שהוא לקח (סרט חדש דנדש אגב) לא עובד לו כי הדי וי די שלו יישן... או הדי וי די שלו לא קורא זון (אזור) מסויים , ולאחר שמסבירים לו שהבעיה לא בו (הלקוח) לא בנו (כרשת) ואחרי שהוא כבר קיבל זיכוי הוא רוצה עוד פיצויים על עוגמת נפש אז כן זו בכיינות לשמה סליחה , זה בעצם הלקוח הישראלי מוזר הוא שבסניף מסויים של הרשת שלי שרוב אוכלוסיית הלקוחות הם אנשים עם מבטא אמריקאי זה לא קורה בתדירות שזה קורה בסניף הבית שלי שנמצא במקום אחר. ד"א לא אמרתי שכל השרשורים פה הם בכיינות...אבל הרי ברור שקל לך להגיד את זה כלפי...

ב ו ע ו ת

New member
האמת חייבת להאמר

אתה נראה לי הבכיין הגדול ביותר כאן. אוי לו ללקוח שיתקל בנותן שירות כמוך. בעצם, במחשבה שניה, אוי לך! לקוחות לא ותרנים, סבלנים ומסבירי פנים כמו בפורום הזה.

lb22

New member
אני מאחל לך ולכל מגיבי השרשור הזה

להגיע לסניף שבו אני עובד ולקבל ממני שירות , תאמין לי שגם ללקוח הכי מעצבן שאני מכיר אני מתנהג בצורה הכי טובה שאפשר למרות היחס המגעיל והבזוי של אותו לקוח כלפי (לחשוב שאני משרת שלו , "תלך תביא , תחזיר " וכו' וכו' וכו'). אז לפני שאתה מנסה להגיד עד כמה אני רע , תבוא תקבל שירות ואז תחזור לדבר... וסתם שתדע לא סתם אני מקודם בעבודה ומקבל המון מחמאות על השירות שאני נותן וצברתי לי קהל לקוחות די גדול .... אז כנראה שאני לא מה שאתה חושב.

שיריקוץ

New member
עופר!

תודה רבה. הוצאת לי את המילים מהפה. ולענייננו- לא התבכיינות ולא נעליים (או מכנסים במקרה הזה), באמת יצאתי המומה מהמחירים.זו הפעם הראשונה בה ממש הרגשתי צורך להיכנס לכל הפורומים הקיימים ולהשתלח במי שרק ניתן. 1099 ש"ח על מכנס די פשוט, בחנות שאינה כיכר המדינה ושמתיימרת להיות שווה לכל כיס. נורא מתחשק לי לעשות משהו. אולי זה יעבור לי ואולי לא, אבל אשמח לשמוע מה לדעתך ניתן לעשות... שבת שלום שירי נ.ב: אוסיף איזה סמיילי פה ליתר בטחון, שמא ישתמע כאילו אני שוב מתבכיינת. לירן-קבל:

עופר 123

New member
אין צורך לעשות דבר...

איש באמונותו יקנה. דעתי היא שפראיירים לא מתים - הם סתם קונים מותגים (או בגדים מה-זה יקרים מצורפת). מי שלהוציא 1100 ש"ח על מכנסיים עושה לו נעים בגב, שיבושם לו. הדבר היחיד שאני יכול לקוות לו הוא שרובנס יבינו שגם אם הבגד הוא צרפתי מצורפת (ה-ו' במקור), ואפילו אם הבד הוא מה-זה נעים, אין שום סיבה לגבות עליו 1099 ש"ח. אם יבינו את זה בטוב (הגיון פשוט) ואם יבינו את זה ברע (המכנסיים ישארו על המדף) - אני בטוח שאת תדעי היכן לקנות את בגדיך.
עופר

הכעס הוא לא על המותגים

בגדים מחברות גדולות שכאלה בברור דורשות מחיר גבוהה לבגדים ואני לא מתפלאת זה הכעס על זה שבשביל למצוא בגדים יפים במידה גדולה אין ברירה אלא לקנות מותג כמו מתאים לי וכל השאר זה לא שממש משנה לי אם זה ממתג או לא אבל כמו שאמרו פה הברירה היא שיכאב לך הכיס או שינעצו בך מבטים שאתה הולך ברחוב, אולי לא בכזאת הגזמה אבל עדיין לא חושבת שיש יותר מדי חנויות בארץ שמוכרות בגדים יפים ולא דברים שסבתא שלי ממש תשמח לקנות תסכים איתי שאם מישהי רזה תרצה למצוא בגדים במחירים של בין 20 ל50 שקל היא תמצא אותם בקלות ולאישה במידות גדולות זה הרבה יותר קשה למצוא זה האמת דיי מוצדק להתמרמר על זה כי אני עוד לא בחורה במידות ענקיות 46 אולי פחות ואני עדיין בקושי מוצאת במקומות אחרים (אם כבר זה ברמת גן וגם זה לא ממש).

lb22

New member
גם החברים הרזין שלי

משלמים הרבה מאוד כסף לחברות כמו קסטרו .... שהיא מותג בארץ.. כמו שמתאים לי זה מותג בארץ. אז לא רק אנשים שמנים משלמים הרבה כסף אלא כל האנשים. אז להגיד שאנשים שמנים משלמים יותר זה לא הכי נכון בעולם, אולי יותר קשה למצוא בגדים אבל המחירים הם לא כאלו שונים .

היא מדברת על זה,

שלחברים שלך יש את האופציה לקנות בחנויות של מותגים, וגם בחנויות לא ממותגות שבהם המחיר זול. במידות גדולות אין אפשרות <כמעט> לקנות בחנויות זולות, אלא א-ך ו-ר-ק בחנויות של מותגים <כגון עונות ומתאים לי>, ואין לנו את האופציה לבחור בין זול ליקר... קאפיש?

lb22

New member
קאפיש קאפיש....ופעם מישהי אמרה

פה שיש פתרון לדבר הזה.... פשוט לפתוח עוד חנויות.... כמובן שזה צריך כמה אנשים , ממון , חשיבה עיסקית וכו'... אבל פתרון ישנו. ד"א באותם מקומות לפחות החולצות מתכווצות מהר מאוד ככה שהסחורה אולי זולה , אבל ככל שהיא זולה ככה היא גם שווה...כלומר לא שווה כלום.

דריה27

New member
תשמע, אני אתן לך דוגמא

מהניסיון הפרטי שלי, או.קי? אני לפני 4 שנים הייתי בחורה רזה, מידה 36 בג'ינס. כשהייתי רזה קניתי בגדים בחנויות מותגים כנו זארה, מנגו, אירית וכדומה, היה לי מבחר ענק ויכולתי לקנות בכייף בהתאם ליכולת הכלכלית שלי. מניסיוני דאז אני זוכרת שמחירים לחולצות ומכנסיים היו סבירים , לא הייתי אומרת גבוהים, לעומת זאת היום אני כמעט ולא קונה בגדים ברשתות למידות גדולות כי המחירים פשוט מ ט ו ר פ י ם . אין שום סיבה שחולצת טריקו פשוטה בעונות תתומחר בכ- 300 שקלים, בשעה שחולצה דומה בזארה עולה 150 שקלים. דבר נוסף: חבר שלי רזה ולא מזמן הלכתי איתו לקנות בגדים, נכנסנו לקסטרו וגילינו שהמחירים ממש סבירים, במחיר מכנס אחד של רובנס הוא קנה ג'ינס וארבע חולצות. דריה.

lb22

New member
אז הנה שאלה בשבלך

בגלל שאני לא מבין בנושא המאחורי הקלעים של התחום הנקרא הלבשה : ידוע לך במקרה לאיפה הולך הכסף שאת משלמת על חולצה אחת בחנות כמו מתאים לי וכו'. או כל דבר דומה לזה ? אני חושב (ושוב באמת שאני לא מבין בתחום הזה) שהכסף שאת משלמת אמור לממן את : העובדים בחנות , את העובדים שמייצרים את הבגדים ואת הכסף שהושקע על מנת לרכוש את הבד שממנו עשויה החולצה. עכשיו מאיך שאני מבין את זה ותקני אותי אם אני טועה מכנס שהוא במידה קטנה נניח 36 מצריך פחות בד נכון? פחות בד זה אומר קניה של פחות ממטר אחד לכל מכנס (וצריך להכפיל את זה כפול הרבה מאוד זוגות מכנסים מידה 36 שמייצרים ברשת מסויימת). עכשיו ניקח דוגמא שמכינים מכנס מידה 50 אזי משתמשים ביותר בד נכון? ואז צריך להזמין יותר בד כלומר להוציא יותר כסף ואז מכפילים את זה בהמון זוגות מכנסיים מידה 50 והנה לך השקעה של החברה מלמעלה מאלפי שקלים . עכשיו מנהל החברה רוצה חברה מצליחה כלומר חברה שאין לה הפסדים אז מה הוא עושה? מתמחר את אותו מכנס במחיר שלדעתו יחזיר את ההשקעה שהוא השקיע בו , כלומר אם זה המכנס במידה 36 אז הוא השקיע בו פחות כסף מאשר מכנס מאותו בד במידה 50 שההשקעה הכספית שלו בו הייתה גדולה ואולי אפילו יותר מכפולה .. עד עכשיו לדעתך זה לא נכון? לאחר כל זה נכנס הקטע שיש ביקוש גדול למידות גדולות בשוק אבל ההיצע הוא נמוך ויש כמה רשתות בודדות מאוד שמוכרות מידות גדולות פרופר אז פה נכנס הפן המעצבן של עולם העסקים הכללי ובגלל שיש ביקוש גדול ואין הרבה חנויות אז מעלים מחירים כי הרי יודעים שבכל מקרה את תקני את המכנס הזה... אני מקווה שהבנת מה רציתי להסביר פה... עכשיו את יכולה להגיד אם לדעתך התאוריה הזו נכונה או לא או שבכלל את מבינה בתחום ואז אני אקבל את דעתך המקצועית כי לפי דעתי הלא מקצועית ככה אני רואה וחושב שהחברות צריכות לפעול , אחרת הן יהיו בגרעונות מאוד גדולים (אם חולצה לא מחזירה את ההשקעה שלה) אשמח לקבל כל דבר שיסתור את זה

לא יודעת למה אבל

זה נישמע לי קצת טיפשי כי אם זה היה כמו שאתה אומר היה צריך להיות הבדלים במחירים באותה החנות תחשוב על זה שאם אתה משווה מכנס מידה 42 שזו המידה המינימלית והוא עולה נגיד 300 ש"ח לפי מה שאתה אומר מכנס במידה 52 צריך להעלות 330 שבמציאות אותו מכנס יעלה באותו מחיר בלי שם קשר לאיזה בד הוא עשוי. פחות או יותר כל מכנס מרשת מסויימת אם תשווה אותו יעלה בסביבות אותו מכיר אם הוא מאותה קטגוריה (נגיד שני זוגות שהם שלושה רבעים או שני זוגות שהם ארוכים) בלי ממש קשר לבד. מצד שני מה שאמרת על זה שבגלל שיש ביקוש גדול אבל לא מספיק יצרנים עם זה אני כן מסכימה

lb22

New member
לא כ"כ הבנתי את ההשוואה

שערכת פה... אני התכוונתי בהודעה שלי לא לסוג הבד , אלא לאורך הבד שקונים עבור כל מכנס. כי תסכימי ש : בד מסויים עולה לכל מטר שקל אחד. מכנס מידה 40 מצריך ננח 4 מטר מהבד כלומר ההשקעה על מכנס בודד היא 4 שקלים. לעומת זאת מכנס מידה מידה 52 מצריך נניח 10 מטר מאותו בד אזי ההשקעה על כל מכנס היא 10 שקלים.. אז אני טוען (או חושב) שאם ככה עובדות חברות ההלבשה למידות גדולות זה ובנוסף הקטע של ההיצע והביקוש מעלה את המחירים לרמות די גבוהות..

למעלה