מזונות קטינה

kilomux

New member
מזונות קטינה

יש לי שאלה לגביי הסכם גירושין מזונות קטינה בת שנתיים לאוה הנתונים שאציג כמה אני אמור להסכים לגביי סכום המזונות תודה רבה על העזרה : אני עובד ומשתכר 4000 עד 4200 ₪ בחודש היא מרוויחה כ 5000 ₪ בחודש אני לומד כרגע ואני באמצע התואר וכל קורס עולה כ 2000 ₪ בסימסטר הילדה בגן מ 7:30 עד 16:3 הגן עולה כ 1200 ₪ בחודש היא אוכלת שם ארוחת בוקר וצוהריים כל יום בחלוקת הכסף המשותף שלנו היא קיבלה כ 2/3 מהכסף ואני לקחתי כ 1/3 בנוסף יש סיכוי שאני אקבל הסדריי ראיה מורחבים כלומר פעמים שבוע עם לינה ביום אחד וכל סוף שבוע שני לאור הנתונים שהצגתי כמה אני אמור לתת ביחס לנתונים תודה רבה

Snarc

New member
חובת פירנוס הילדה

נופלת על פי חוק עליך...ככה שלמען האמת כמה היא מרוויחה איננו רלוונטי. וכמו מרביתם של גרושי מדינת ישראל תלוי אתה בחסדי מצב הרוח של שופט כזה או אחר. על כל תשובה של סכום שיתנו לך פה ישנו אחר שמשלם כפול או חצי.

kilomux

New member
וכמה אני אמור לשלם במצב כזה מזונות?

מזל חי

New member
נראה לי שאם זה כך

אתה לא חייב לשלם בהתאם לשכר שלך אלא מינימום מזונות

תותס

New member
מזונות

לדעתי לאור השכר היחסית נמוך שלך יש משקל לכספיים שחולקו ביניכם... לדעתי כדי לך או לכם (תלוי ביחסים ביניכם) להתייעץ עם עו"ד - אם אין לכם תקציב אז עפשר לפנות לשי"ל (שירות לאזרח) - אפשר לבקש את הטלפון ב-144. כדאי לעשות הסכם רשמי ואם יש קושי כעט אפשר לרשום שבתאריך מסויים (עוד שנה/שנתיים - לפי סיום הלימודים שלך) תעלה את הסכום. אני קיבלתי על ילד אחד שהוא גם בגן וישן אצל אבא פעמיים בשבוע וכל סופ"ש שני 1,700 שקלים לחודש ולאחר שנתיים סכום המזונות עלה ל2,000 שקלים. תהיה חזק ותדע לך שמה שנראה עכשיו בלגן כואב ישתפר לטווח הארוך - מבטיחה.

mandanah

New member
ישנו כבר תקדים משפטי הקובע אחרת

ישנו כבר תקדים משפטי הקובע כי יש להתחשב בהכנסות האישה כשקובעים את המזונות יחד עם זאת כמו שכבר נאמר זה תלוי לצערי בהשקפת עולמו האישית של השופט, ורוב השופטים/שופטות בארץ נגועים בשוביניזם וחיים כ-30 שנה אחורנית יחסית לפסקות בעולם. הרי ההגיון אומר שאם תקבל הסדרי ראיה נרחבים (שדומים למשמורת משותפת) והכנסותיכם שוות אין שום הגיון במזונות כלל. אגב, מה בדיוק גרם לך לתת לה 2/3 מהכסף המשותף? הרי לפחות בחלוקת הרכוש קיים שיוויון לכאורה במשפט

הסדרי ראיה

" פעמים שבוע עם לינה ביום אחד וכל סוף שבוע שני " אתה מתאר הסדרי ראיה די סטנדרטיים אין לי מושג מה זה הסדרי ראיה מורחבים.

mandanah

New member
הסדרי ראיה מורחבים

=יומיים בשבוע כולל לינה + סופ"ש ארוך פעם בשבועיים (כלאמר עם לינה עד יום א בבוקר. מתנצל על "לתת". הכוונה היא "להסכים".

שוב

אתה מתאר הסדרי ראיה רגילים, זה לא נחשב להסדרי ראיה מורחבים. כמובן שעכשיו יקפצו הנשים שהאבות לא רואים את הילדים או באים כשבא להם, לא במקרה הזה מדובר. כשיש הסכמה והסדרי ראיה מסודרים, מה שאתה מתאר הוא סטנדרטי לחלוטין. זה מרגיש לך כמורחב?

mandanah

New member
מדובר בהגדרה משפטית ולא לוגית

מה שתארתי הוא המונח השגור בבתי המשפט וזה אכן נשמע גם לי מעוות לתאר מצב שבו הילדים רואים את אביהם מעט פחות ממחצית הזמן כ"הסדרי ראיה מורחבים" . אבל, כמו שאמרתי, המשפט הישראלי נגוע בשוביניזם מכאן ועד להודעה החדשה. אם את שואלת אותי, ברירת המחדל צריכה להיות משמורת משותפת, בה שני ההורים חולקים שווה את הזמן עם ילדיהם. כמובן שאז יש ללכת עם השיוויון עד הסוף ולפסוק מזונות פרופורציונלית להכנסות ההורים. כך למשל , במשמורת משותפת בה שני ההורים משתכרים משכורות שוות לא ישולמו כלל מזונות, או שהצד שמרויח יותר (גבר או אישה) ישלם לצד השני מזונות ביחס להפרש ההכנסות. זהו המצב, אגב, ברבות ממדינות ארה"ב

הגדרה משפטית?

יש לך סימוכין לאמירה שזו הגדרה משפטית ולא הגדרה של מי שמשתמש בה?

mandanah

New member
זו ההגדרה השגורה בבתי המשפט לעניני

אז למה ההתפלפלות?

למה התפלפלות

מי קבע שזו אמירה שגורה? אני מעולם לא שמעתי אותה בהקשר של הסדרי ראיה כאלו. ואלו הסדרי הראיה שיש ביני לבין האבא. פותח השירשור חושב שזה מורחב, מרגיש שזה מורחב ומכאן רואה צורך לצמצם מזונות. זו בכלל לא התפלפלות, זו העמדת דברים על דיוקם.

mandanah

New member
טוב הבנתי למה ההתפלפלות

כנראה שגבירתי מאמינה, כי גבר שמקדיש זמן שווה לאישה בטיפול בילדיהם, נושא באחראיות שווה (משמורת משותפת) ומרוויח כמו אישתו או פחות, עדיין צריך לשלם לה כסף.... כי..למה? ככה! כי הוא גבר... אכן יצא המרצע השוביניסטי מהשק

:))

ידעתי שזו המסקנה שתסיק. לא כי זה באמת מה שאני חושבת, אלה כי לזה אתה מתנגד. מכאן תחפש את החשיבה הזו אצל כול אישה. רציונליזציה שכזו, בכדי להיות צודק.

kilomux

New member

אההה

זו שאלה אחרת לגמרי. וזה עניין של שניהם בלבד, לא עיניני. אני דיברתי רק (ורק!) על ההנחה שמדובר בהסדרי ראיה מורחבים.

אבי 670

New member
עזוב, חיפושית כנראה במצב רוח לויכוח

ככה קוראים בבתי המשפט להדרי ראייה בהם הילד אצל האב 2 לילות באמצע השבוע, וכל סופ"ש שני

לינה ביום אחד

פותח ההודעה כתב מהם הסדרי הראיה "בנוסף יש סיכוי שאני אקבל הסדריי ראיה מורחבים כלומר פעמים שבוע עם לינה ביום אחד וכל סוף שבוע שני" איך הגעת לשני לילות באמצע השבוע?

למעלה