מזונות? למה?

yariv~2

New member
מזונות? למה?

אני לא מבין משהו... מצד אחד אתן מדברות גבוהה גבוהה על שוויון וכו´ אבל כשזה מגיע למעשים אז אתן שמחות על שמחייבים גבר לשלם מזונות במצב זה או אחר... למה האפליה הזו? למה הגברים צריכים לשלם? שוויון זכויות לכולם, לא כך? או יודעות מה? שיהיה חוק כזה: אם הגבר הוא העובד והזוג מתגרש... הגבר חייב לשלם. אם האישה עובדת והזוג מתגרש.. האישה חייבת במזונות. אם שני בני הזוג עובדים.. אף אחד לא חייב לשלם. זה במקרה של זוג ללא ילדים... בכל מקרה גם במקרה של זוג עם ילדים אפשר לתקן חוק נוסף שוויוני שכזה... (על סמך קריטריונים אחרים כמובן) מקווה לתגובות רציניות..

מזונות

מזונות אינן ניתנים לאשה אלא מהווים את חלקו של האב בהוצאות ילדיהם המשותפים. בתי המשפט בארץ פוסקים בממוצע כ- 1500-1800 ש"ח לילד, שמהווים מחצית עלותו של ילד עם משקללים את כל הוצאותיו ומדורו. המזונות משולמים ע"י בן/בת הזוג שאין להם משמורת, כלומר ע"י מי שרואים את הילדים רק פעמיים בשבוע (במקרה הטוב). חובת הפרנסה שמוטלת על כל הורה מוטלת כאן על ההורה המשמורן (שבביתו/ה גרים הילדים דרך קבע) וההורה הלא משמורן, חצי חצי. המזונות כוללים מדור (מחצית עלותם של הילדים בשכ"ד, חשמל, מים, מזון וכד´), חינוך, רפואה, ביגוד ועוד. החוק הישראלי ובתי המשפט למשפחה נוטים להשאיר ילדים עד גיל שש בעת גרושי ההורים בחזקת אימם. כך שאב משלם לאם מחצית מהוצאותיה עבורם. אין קשר בין המזונות להוצאותיה של האם עצמה - האב אינו משלמם. במקרה של זוג ללא ילדים - לרוב במציאות העגומה שאנו חיים בה נמוך שכר האשה (אם עבדה) משכר האיש בשל אפלייה מובנית בשוק העבודה. יש פסיקות של דמי מחייה לתקופה מוגבלת וקצובה לאשה עד שתמצא מקור פרנסה חלופי. ישנן מן הסתם פסיקות הפוכות (אם כי לא הרבה - בשל הדינמיקה החברתית ולא בגלל לקונות בחוק) במקרה והאשה היתה בעלת הממון. עכשיו נסה להבהיר לי מה אתה שואל....
חנה

דליה.ד

New member
מזונות, ביטוח לאומי וביזיון

גיסתי , גרושה, אם חד הורית לשני בנים, עובדת כמזכירה. בעלה לשעבר לא משלם מזונות. למה? ככה! אז הביטוח הלאומי משלם 600 ש"ח מזונות עבור שני הילדים. היא הרוויחה עד עכשיו 3,800 ש"ח ברוטו (והיא סובלת בעבודתה מבוס שובניסט שמכריח אותה לעבוד 6 ימים בשבוע כולל חגים וערבי חג כשהוא נוסע לחו"ל...כמובן. אבל היא לא תנסה להמרות את פיו לאור מצב התעסוקה במשק)...אז בשעה טובה העלו לה את המשכורת ל 4,100 ש"ח ברוטו. היא קיבלה הודעה מביטוח לאומי שאם משכורתה אפילו שקל אחד מעל שכר המינימום היא לא תקבל מזונות מהביטוח הלאומי. ובעיריה הודיעו לה שההנחה בארנונה (ממנה נהנתה בשל היותה חד הורית 70% ) בוטלה. כי הרי עכשיו היא מרוויחה הון עתק!!!! מה שקורה הוא שכדי לשמור על המזונות ועל ההנחה בארנונה עליה להקפיא את השכר שלה מתחת לשכר המינימום ולא להתקדם בעבודה! כך נשים אינן יכולות להתקדם בעבודה ומעמדן כתלויות ונתמכות מונצח. אבקש תגובות...תודה!

טל קר

New member
קודם כל, על אף המצב התעסוקתי

במשק, עדין יש ביקוש למזכירות טובות במשרה מלאה (אני יודעת, כי אני עוברת על מודעות הדרושים כי אני גם מחפשת עבודה). כדאי מאוד שתלך לחפש עבודה במקביל, ושאם תצליח תנפנף לבוס השוביניסט לשלום. לדעתי התרחיש שתיארת מזויע, לדעתי כדאי שתפנה לנעמת/שדולת הנשים ו/או לחברת כנסת (גוגז´נסקי/חזן/מאור/ גלאון) בנושא הזה כדי לראות איך משנים את המצב. האימייל של גוזנסקי [email protected] של חזן [email protected] של מאור [email protected] של גלאון [email protected] של יעל דין [email protected] כתובת אתר האינטרנט של הכנסת שם יש אימיילים של חברי כנסת נוספים : http://www.knesset.gov.il/main/heb/hebframe.htm של אתר נעמת (הקישור מוביל לדף הפניה שבו כתוב "יש לך שאלה, תלונה, בעיה, הערה הנוגעת לזכויותיך כאשה, כאם, כעובדת - פני אלינו ותקבלי תשובה מוסמכת") http://www.naamat.org.il/write_us ידעי אותנו מה היא החליטה לעשות, ואיך זה מתקדם.

aaa123

Member
חוק הגיוני צריך לעודד להרוויח יותר

ולא להפך. הורדת ההנחה בארנונה צריכה להיות הדרגתית ושלא יהיה מצב שמישהיא שמרוויחה x שקלים תקבל הנחה גדולה ,ומישהיא שמרויחה x+1 שקלים לא תקבל בכלל הנחה.

yariv~2

New member
אממממ...

עד היום חשבתי שאני לא מבין בעיני פמינזים - שובינזים ובכלל בענינים האלה... עכשיו, אני בטוח! שאני לא מבין... תודה רבה על התגובה המהירה... ובזאת גם הסרת לי כמה סטיגמות לגבי הפורום...

nili02

New member
מכיון ששליש מהזוגות נפרדים

וזה נתון סטטיסטי רצוי לערוך חוזה נישואין כשאוהבים עדיין ולהחליט מה ומי מוכנים לשלם עבור הילדים לאחר הפרידה. לא שהכסף מכסה על הבעיתיות שלהם ביחסים עם ההורה שאינו המטפל העיקרי. ויש גם זוגות המחליטים על טיפול שיויוני, במקרה כזה הבעיות פוחתות. נילי

למעלה