מזון רפואי/חילופי

פנינה21

New member
מזון רפואי/חילופי

הי,
קוראים לי פנינה . אני בת 29.
המזון היחיד שאני לא עושה לו תגובות אלרגיות זה נאוקייט. ופודינג שוקולד של אוסם .. מצליחה לאכול בין רבע לחצי מהכמות שהומלצה לי ליום...
מחפשת חברים לצרה(גם אם אצלם זה מסיבות אחרות כי מה שיש לי די נדיר..)..

תודה

אבי519

New member
נושא של אלרגיה זה נושא למומחה לאלרגיה אבל

לדעתי מה שתא צריכה להקפיד- חוץ מזה שלא לאכול דברים שאת אלרגית אליהם זה שאת מקבלת את כל אבות המזון ויטמינים ומינרלים.
את יכולה ללכת לדיטאנית כדי שתבדוק מה את אוכלת ותיחשב את זה, אבל את יכולה גם להעזר במחשבונים ברשת באתר גולינגו ובאתר נטוגרין יש מחשבונים כאלה .
אני מציע לך גם וגם וגם לבקש מרופא המשפחה לעשות בדיקות דם, ולבדוק אם לא חסר לך ויטמינים או מינרלים חשובים (מניסיוני רוב הרופאים של קופות חולים לא עושים את הבדיקות האלה מרצונם , וצריך להפעיל עליהם לחץ כדי שירשמו את הבדיקות האלה)

trilliane

Well-known member
מנהל
רופאת המשפחה שלי ממליצה לי בעצמה על בדיקות דם (גם ויטמינים)

אם נתקלים ברופא שצריך להפעיל עליו לחץ כדי לקבל את המינימום הבסיסי, צריך להחליף רופא (ואולי גם קופה).

אבי519

New member
למשל אם חלב לא עושה לך אלרגיה- למשל בפודינג יש חלב

אז גבינות וכל מה שיש בו חלב לא אמור להזיק לך.
רק רופא מומחה לאלרגיות שיעשה לך בדיקות ויגיד לך לאיזה חומרים את אלרגית ומה מותר לך לאכול ומה לא.
בכלמקרה את אמורה להמנע מכל מוצר מזון שאת לא יודעת בדיוק מה יש בו, וכמובן שכדאי להמנע מכל מספרי הE וצבעי המאכל, חומרי הטעם והריח שמכניסים לנו במזון ועלולים לגרום לאלרגיות.
תמיד עדיף לאכול דברים גולמיים טיבעיים אורגניים וללא תוספות של חומרים .

פנינה21

New member
נו באמת

1. נאוקייט =מרשם!! אז ברור שיש דיאטנית
2. בפודינג אין חלב אם לא מוסיפים לו כזה.
3. יש מישהו שהתמודד עם המזון החילופי?!כי זה כל מה ששאלתי..

תודה.

trilliane

Well-known member
מנהל
היי פנינה, הפורום לא מאוד פעיל ויש בו רק קומץ משתתפים פעילים

(בכמות שאפשר לספור על יד אחת...) ולכן הסיכוי שתמצאי ביניהם מישהו שנמצא במצב (הדי נדיר, אם הבנתי נכון) שלך, ממש קלוש... נסי לחפש ברשתות החברתיות.
&nbsp
מבחינה בריאותית אני יכולה רק להציע לך להפנות את הקשיים שאת נתקלת בהן לרופאים / תזונאים / דיאטנים שמטפלים בך. הם אנשי המקצוע שמכירים אותך ואת הבעיות שלך ותפקידם לספק לך מענה ולהנחות אותך בתפריט התזונה שלך.

למעלה