מזון סוסים

• פותח הנושא zve
  • פורסם בתאריך
במקרה ומישהו תוהה לגבי קוליק...

מועתק מהפורום של MYPET ************************ שאלה: מהם הגורמים למחלת הקוליק אצל סוסים, מהם הסימנים ומהם דרכי הטיפול (אם יש)? תשובה: יש המון המון חומר והמון המון סיבות למה זה קורה, וכאן יש רק תמצות: קוליק זה סינדרום, המתבטא בכאבי בטן, שיכול להתפתח בצורה אקוטית או כרונית, לפעמים עד כדי מוות. הגורמים הכי נפוצים מיני רבים: 1.ניהול תזונתי לא נכון, כגון שינויי מזון דרסטיים או גישה אקראית למזונות הגורמים התרחבות הקיבה, תסיסה מהירה, הווצרות גזים במעי הגס, שבסוסים שם נעשה בעיקר תהליך העיכול. כל זה מוביל לכאב בטן. 2. חסימת מעיים 3. כיבים במערכת העיכול 4. דלקות במערכת העיכול לפעמים קוליק נגרם בגלל בעיות במערכות אחרות, כגון: סיבוב רחמי או בעיות במערכת השתן. לסוס יש סף סיבולת נמוכה לכאבים, ולכן בחיה זו מופיע יותר הקוליק!!!! במידה ולא מטפלים בסיבות ובכאב, הסוס יכול להגיע לשוק קרדיווסקולרי ולמות. סימנים: אי נוחות, בעיטות לכיוון הבטן, התגלגלות, התבוננות לצדדים, PAWING, תנוחות לא נורמליות, כגון שכיבה על הגב,ישיבה כמו כלב, הזעה, SELF TRAUMA, נשימות מהירות, קצב לב מהיר. טיפול: משככי כאבים, טיפול להוצאת גזים. תלוי בגורמים לכאבים - במידה של חסימת מעיים או קוליקים חוזרים - כירורגיה. ניתן לחפש חומר נוסף בסיפרייה בבית דגן או באינטרנט. החומר הוא רב, ואפשר לכתוב ספר. באדיבות: ד"ר טל שנידר

vet

New member
אז קש או לא קש

ובכן. ראשית הסגנון כאן חוזר לרמתו שהיתה לפני שנפתח פורום רוכבים צעירים. אבו-דני אולי הגיע הזמן לחדש את החסימות/מחיקות. אתם ממש מוציאים את החשק להגיב. לעצם הענין כמו תמיד ישנן דיעות לכאן ולכאן. לי אין בעיה עם סוס שמנשנש קצת קש או נסורת. אבל אם הסוס מנשנש כל הזמן והוא גם עומד על מצע קש, קיים סיכוי טוב שהוא יסתם ויפתח קוליק. עדיף כמושנאמר כאן להניח כמות גדולה יותר של חציר טוב לנשנוש. זה כמובן לאחר שהסוס התרגל להזנה ad lib דהיינו ללא הגבלה. במידה וזה יעשה בבת אחת, גם כאן יש סכנה של חסימה וקוליק. תתבגרו ילדים או שאני הולך.

A r i s t o

New member
בדיוק תודה רבה דוקטור

וכתגובה לפינטוזית הזאת והחברה שלה אני לא ווטרינר ולא מתיימר להיות וטרינר אך את כל המידע המקצועי שלי בוטרינריה אני לוקח מהוטרינר שלי שהמליץ לי לא לרפד את התאים בקש אלא בנסורת. עם הסוסים שלך תנהגי כאוות נפשך איש לו מונע בעדך גם להרגם.

באמת תגובה אחרונה..

הסוסים שלי עומדי על נסורת ולא על קש! והם גם לא מקבלים קש בתור אוכל! זה שהבנת הנקרא שלך ממש על הפנים... זה לא אשמתי.. כל הדיון הזה בכלל התחיל בגלל הקוביות חציר האלו שההמלצה של החברה שמכינה אותם היא לתת לסוס קצת קש לנישנושים מעבר לקוביות חציר האלו שאמורות לספק להם את כל מה שהם צריכים מבחינה תזונתית.. בסך הכול הגבתי שהחברה אומרת לתת להם קש בנוסף לקוביות האלו ואתה החלטת משום מה לתקוף אותי!! פעם אחת בחיים שלי ראיתי את המוצר הזה. אף פעם בחיים שלי לא אמרתי ולא התכוונתי אפילו לשניה לתת לסוסים שלי לאכול אותו! לסוסים שלייש תפריט מלא ומסודר ועד היום שום סוס בחווה שלי לא קיבל קוליק,תולעים או כל מחלה אחרת שבא לך להדביק על הסוסים שלי.. אני לא מנסה ולא מתיימרת לריב איתך פה בפורום על למי יש ידע יותר גדול בגידול וטיפול בסוסים.. פשוט הגישה שלך הייתה ונשארה מגעילה מההודעה הראשונה.. בקיצור.. לכל אחד יש דעות שונות בקשר לכל דבר.. שכל אחד יעשה מה שטוב לו ולסוסים שלו.. ואם יש לך עוד הערה מגעילה... תשמור אותה לעצמך.. בתודה מראש ועד פינטוZית ו - PELIGROSA !

A r i s t o

New member
ואגב האכילה של הולדות מהצואה של האם

זה אינסטינקט טבעי כך הם מקלים ויטמינים חיונים להתפתחות שלהם. תגידי על המילה סוסים שמעת? כי הבנה בסיסית לא נראה שיש לך...

אבן מלח זה לא להעברת שיעמום..

באבן מלח יש מלחים ומינרלים שאין באוכל גס או מרוכז והם מלקקים אותה כדי לקבל ממנה את המלחים והמינרלים שחסרים להם בגוף..

A r i s t o

New member
זה לא יקר בטירוף, זה בכלל לא יקר

במיוחד אם קונים בכמות גדולה אבל זה מגעיל ופחות מזין מאוכל רגיל. חוץ מזה החברה שמייצרת את זה אומרת שאפשר לתת את זה במקום אוכל מרוכז וזה בולשיט כי זה הרבה פחות טוב מאוכל מרוכז, יש בזה פחות אנרגיה וערך תזונתי נמוך יותר... קניתי את זה פעם לסוסים שלי והם מעדיפים תערובת. אם כבר אפשר לתת את זה כתוסף בלבד. אגב תזונה אני ממליץ על ויטמינים של אקוי סטרת' הם מצויינית לעיניים ולפרסות

ofir s

New member
זה המדריך שלי

במקרה זה גלעד אודלר בעל החווה אצלנו אחלה אוכל שווה לקנות מי שרוצה פרטים.....

צ'ובה

קש/חציר, שעורה, סובין, סוכריות לסוסים, עוגיות לסוסים, גזר, תפוח... עוגיות וסוכריות סוסים זה ארוז- אבל לא בטוח יש עוגיות, סוכריות בטוח! סוכריות עם די הרבה סוכריות עולות 40 ש"ח ברוכב. גזרים בסופר- אין לי מושג כמה כנ"ל תפוחים, שעורה וחציר קונאים אצל מייבאים נראה לי..

charliebr

New member
לנו יש עוגיות!

וזה בא ארוז... אבל זה ממתקים יותר מאשר אוכל על בסיס יומי....

fillygirl

New member
את לא חיבת לת לו רק אוכל ארוז:

הסוסה שלי מקבלת ככה: כל יום בבוקר מלא חציר פעמיים תערובת של חיטה או שעורה לא יודעת מזה בעברית וממני מקבלת תערובת של 6 סוגים (כל מיני דברים בפנים כמו תירס קורןפלקס) את יכולה להכין חצי מזה לבד היא מקבלת פעמיים בשבוע שמן דגים..(דבר מסריח שחבל"ז!!!) ו5 קילו גזר בשבוע בתערובת אני מוסיפה לה ויתמינים באבקה,דבר מאוד חשוב וזהו נראה לי

dixie chick

New member
סוס מקבל בממוצע

2-3 ארוחות גדולות ביום, שאינן סמוכות לזמן העבודה של הסוס (לא לפני או אחרי מאמץ). הארוחות מורכבות משני גורמים- חציר (קש, אספסת, שעורה וכ') שמגיע במנות גדולות מאוד ומיועד למלא את בטן הסוס ולדאוג לפעולה תקינה של הקיבה של הסוס. הגורם השני הוא תערובת, תערובת היא מזון עשיר במיוחד, ודחוס במיוחד, עתיר באנרגיה ובשאר תוספי מזון בריאים, וזה כדי לענות על הצורך של סוס עובד קשה (וסוס עובד בלבד!) ביותר אנרגיה ואוכל מאשר קיים בחציר בלבד. תערובת כל סוס מקבל ע"פ כמות העבודה שלו וגודלו. כשמאכילים צריך לתת קודם חציר ורק אח"כ תערובת, כמו כן לתערובת סוס צריך להתרגל ובמקרים של מעבר חווה\ שינוי תערובת חייבים לבצע את השינוי לאט ובהדרגה, לתת לסוס כל פעם קצת עד שהוא מתרגל למנה מלאה. יש עוד תוספי מזון: ויטמינים למינהם שאותם מערבבים עם התערובת, קוביות אספסת שהם תוסף לחציר (שכן ארוז כמו אוכל לכלבים
) שגם כן אמור להכיל עוד ויטמינים ואנרגיה שבריאים לסוס, וכ' וכ'. הם נקנים בהתאם לסוס\ הבעיות שלו\ הפינוק שלו
. יש אכן סוסים שניזונים באופן מיוחד (רק עשב מרעה, רק חציר וכ'), אבל גם עליהם צריכים לפקוח עין ולוודא שהם אכן מקבלים את כל התזונה המלאה שלהם, ולא חסר להם דבר, לחילופין בעת מכירה\ שינוי מקום של סוסים כאלה צריך להיות מודע לתזונה המיוחדת שלהם ולשנות אותה באיטיות רבה.

A r i s t o

New member
לא יודע מה איתכם

אבל הסוסים שלי מקבלים חציר דגן (החציר הכי משובח עם הערך התזונתי הכי גבוה), תלתן, תערובת תוספות סובין, ויטמינים של mega mag ושקית גזר כל יום. אסור לשעמם סוסים באוכל האוכל שלכם נשמע ממש משעמם...

A r i s t o

New member
ושכחתי לציין

שהם מקבלים אוכל מרוכז 3 פעמים ביום וגם אני מוסיף שמן לכל ארוחה בשביל לעלות את הערך התזונתי שלה יש לי גם ויטמינים שמבריקים פרווה אבל אני משתמש בהם לפני תחרויות אם בכלל כי לסוסים שלי יש במילא פרווה מבריקה

מזון.

לפי מה שאני יודעת סוס צריך את המזון המרוכז והגס שלו. כמובן ישנם עוד מזונות שניתן לתת לסוסים במצבים שונים, כגון דייסות למיניהן וכו'. המזון הגס הוא בעצם: שיבולת, אספסת וכו'. ישנם סוגי תערובות שונים: דגנים למיניהם, כופתאות ברמות שונות של ריכוז וכו'. ניתן להכין את הדברים לבד בבית עם עזרה של וטרינר ע"פ סוג העבודה, שעות העבודה, גיל הסוס, עונה וכו'.

למעלה