מזון מעובד

סינדי8

New member
מזון מעובד

אם במזון קנוי שנחשב מעובד אין רכיבים בעייתיים ברשימה האם זה עדיין לא בריא לצריכה בשל תהליכים שהמזון עבר? למשל יש מזונות קפואים של טבעול או חזה עוף אמיתי מוקפא ורשום רכיבים רגילים בייתיים ואפילו את סוג השמן ציינו (סויה או קנולה) עדיין מסוכן לצריכה יומית? תודה

אבי519

New member
מזון מוקפא שרק עבר הקפאה הוא כמעט כמו מזון טיבעי

ולדעתי האישית אפשר להתיחס לירקות מוקפאים של סנפרוסט וכ"ד כמו אל מוצר טרי.
למיטב ידיעתי הירקות המוקפאים עוברים רק חימום קצר או הזרקת קיטור והקפאה (אולי קצת מאבדים אנטי אוקסידנטים וויטמנים אבל זה "בקטנה".).
מדובר רק על ירקות קפואים- לא על מזון מבושל קפוא.

אבי519

New member
בקשר לעוף הסיפור קצת שונה כי חשוב מה העוף אכל לפני השחיטה

בתערובת שנותנים לעופות יש כימיקלים ותרופות שנספגות בבשר שלהם.
ולכן חשוב לקנות בשר של עוף אורגני ובלי אנטיביוטיקה.

מצד שני כל מזון מבושל, מעובד קפוא, שעבר בישול או טיגון ועיבוד אחר לפני ההקפאה אני אישית לא אוכל ולא ממליץ לאף אחד לאכול ולא להאמין למה שכתוב.
עדיף להתאמץ קצת לבשל בבית.

סינדי8

New member
תודה ושאלה נוספת בהקשר זה

מה לגבי מוצרי חלבון מהצומח?
רוב המוצרים הצמחוניים/טבעוניים עברו תהליכים מסויימים. ראיתי רכיבים כגון חלבוני סויה מורטבים או חלבוני חיטה/ סייטן שברור שעברו תהליכי עיבוד כדי להגיע לצורתם הנוכחית. האם הם מזיקים לגוף (במידה ואין הרבה שומן או רכיבים אחרים בעייתיים כמובן)

אבי519

New member
השאלה כוללנית מידי כי יש ויש, יש מוצרי סויה ששוחים בכימיקלים

.ויש כאלה שעברו רק עיבוד מכאני כלשהו.
למשל יש מוצרי סויה כמעט טיבעיים ואפילו אורגניים, כמו טופו אורגני שכל מה שעשו זה לקחו סויה וטחנו אותה לעיסה וסחטו את הנוזלים. ומצד שני יש מוצרי סויה מלאים כימיקלים.

קשה מאד לדעת , ולכן חשוב לבדוק מי היצרן ומה כתוב על האריזה , לא להאמים ליצרנים מהמזרח הרחוק או מזרח אירופה שאין עליהם פיקוח רציני לעומת זאת על יצרנים אמריקאים או מערב ארופאים יש יותר פיקוח והחוקים בקשר לאמינות בפרסום יותר חמירים אצלם.

אישית אני משתדל מאד לא לאכול שום דבר שעבר בתעשיה עיבודים כל שהם , תמיד מעדיף לאכול טיבעי ואורגני ככל האפשר, ואם כבר אני קונה משהו תעשייתי אז אני בודק שזה מיצרן אמין, רצוי מוצר אורגני, ושהרשימה שעל הקופסה תכיל כמה שפחות מרכיבים .
אני לא טיבעוני אבל אני מכיר מקרוב את הבעיה של טיבעונים להשיג אוכל שהוא לא מעובד טיבעי או אורגני, במיוחד הבעיה להשיג מוצרים עם חלבון מלא ודל קלוריות ושיהיה גם טיבעי וגם אורגני ונקי מכימיקלים ועיבודים.

למעלה