מזון לכלב שמן..

מזון לכלב שמן..

יש לי סמויד בן 5, שאחרי הסירוס התחיל להשמין...החלטנו לעבור למזון דיאטטי, אבל אני לא יודעת מה כדאי? אני מחפשת מזון שיהיה גם טוב וגם זול! הציעו לי שק של 15 ק"ג של נוטרה נאגטס ב 130 ש"ח, זה נשמע לי סביר...האם מדובר במזון טוב?

למה לסרס?

מסכן... איך היית מרגישה אם היו מעקרים אותך בניגוד לרצונך? מכאיבים לך? גוזלים ממך משהו שחשוב לך! סירוס ועיקור זה אכזרי אני חושבת שצריך לעשות חוק נגד זה.. אלא אם כן זה מקרה דחוף שמדובר בעניין של חיים ומוות!!! אבל ככה סתם זאת גם התעללות!

מה זו התוקפנות הזו???

נכנסתי לשאול שאלה ואת יורה עליי מכל הכיוונים? אילו לפחות היית גם עונה על השאלה המקורית!! ולידיעתך, נאלצנו לסרס כיוון שהיה לו אשך טמיר! ולדברי הוטרינר הגענו ממש ברגע האחרון ואכן הניתוח היה מסובך הרבה יותר מ"סתם" סירוס! בגלל שהאשך הטמיר גרם לבעיות. כדאי שתקחי נשימה לפני שאת מגיבה לאנשים...

אני לא תקפתי!

אני אמרתי מה שאני חושבת, לא התכוונתי שתפגעי. אמרתי שאם הייתה סכנה בריאותית זה היה בסדר!

musmus

New member
חובה לבצע עיקור וסירוס

זה דבר הכרחי. אני מניח שזה נעשה בהרדמה וזה לא כואב לחיה. גם אם זה קצת כואב זה עדיף על פני ריבוי של חיות מסכנות וחסרות בית. זה מונע גם הרדמות של החיות שנעשות משום שלא מוצאים לחיות בית ובתי המחסה לא יכולים להחזיק בהן.בניגוד לבני אדם שיש להם צורך נפשי לחוות אבהות ואמהות, חיות מעוקרות לא מרגישות צורך זה, כי ההורמונים לא גורמים להן לחוש כך.

מה???!!

לעשות חוק נגד סירוס ועיקור?!?! לידיעתך, בעל החיים לא מבין מה עושים לו, זה כואב לו ליומיים-שלשה ואחר כך הוא שוכח לגמרי מהניתוח. מכאיבים לו? לפעמים צריך לתת זריקות ולהזליף טיפות- גם את זה עושים נגד רצון החתול- אז לא לעשות? הזדווגות אינה צורך פסיכולוגי נפשי אצל בעלי חיים, אין להם צורך להזדווג סקס בשביל אינטימיות עם בן זוג, כדי להקים משפחה אוהבת ובשביל לקיים יחסי זוגיות. לך אולי חשוב לעשות סקס בגלל כל ההשלכות הפסיכולוגיות והרגשיות, אבל זה לא קיים אצל בעלי חיים! את באמת חושבת שלחתול או לכלב אכפת אם יש לו/ה אשכים/רחם, או לא? בחייך... בעל חיים מבויית שגר בבית יסבול הרבה יותר אם יהיה מיוחם וימנעו ממנו לצאת החוצה ולחפש נקבות/זכרים ולמלא את הצורך הפיזי, שלא לדבר במקרה של זכרים על השתנה לסימון הטריטוריה שגורמת לריח רע בבית ועל הצורך שלהם לברוח מהבית אל סכנות הרחוב. נקבות עלולות ללקות בסרטן הרחם במידה שלא עוקרו, כמו הכלבה של דודה שלי שנפטרה מסרטן הרחם, שיכול היה להימנע אם הייתה מעוקרת! והכי חשוב- גורים גורים ועוד גורים! גם ככה קשה מאוד למצוא בית לכל החיות, את יודעת כמה חתולים וכלבים מרדימים כי אין להם בית? וכמה נזרקים לרחוב? ביקרת פעם בפורומים של בעלי חיים וראית כמה הודעות מתחננות של אנשים יש שמבקשים שיבואו לאסוף את הגורים כי אין אפשרות לטפל בהם, אין להם בית והם בסכנת הרדמה? אני ממש בשוק מדעותייך המיושנות... וטרינרים עושים הכל כדי להגביר את ההסברה למה עיקור וסירוס חשוב לבעל החיים ואת אומרת שצריך לעשות חוק נגד זה? אני בהלם.

אורי ב

New member
חובה לעקר: הנה מאמר חשוב

אני כמתנדב באס או אס חיות מסכים לחלוטין לעיקור וסירוס ומטיף לכך בכל הזדמנות. מי שאומר אחרת פשוט לא יודע את העובדות, ודעתו נובעת מבורות. להלן מאמר בנושא. בכלל מומלץ לבקר באתר החדש של האגודה - אני חושב שתמצאו אותו מעניין

shanty.G

New member
עיקור וסירוס אינם התאכזרות

אמת אמר מוסמוס,ולידיעת כולם: הניתוח מבוצע כמובן בהרדמה ואינו כואב לחיה אלא באופן טבעי לאחר הניתוח. ניקול,וכל מי שחושב שזה "אכזרי": אם תפנו לקישור הבא, תבינו קצת יותר מהם יתרונות הסירוס/ עיקור. האתר של ד"ר מורד ניקול, המושג "חשוב ולא חשוב" הוא המצאה אנושית. לחתולים וכלבים חשוב שאחיהם לא יזרקו לרחוב, ולא יגיעו למכלאות הסגר, ולא יומתו בעשרות אלפיהם כל שנה..

מאריאן

New member
ניקול יקרה,

צירפתי לינק לשירשור שמסביר את היתרונות בעיקור. ולידיעתך הכללית - עיקור נעשה תחת הרדמת החתול, ככה שהוא בכלל לא מרגיש את זה. כשהוא מתעורר מההרדמה לוקח לו בערך יום-יומיים להתאושש, ואחרי זה הם בכלל לא מודעים למה שעשו להם. זה בריא יותר, וזה טוב יותר לך ולחתול. ותחשבי על כל החתלתולים המסכנים שהיו נאלצים לבוא לעולם, להידרס, לגווע ברעב, למות מהרעלה, או למות ממחלה אחרת ברחוב בגלל שאת לא עיקרת את החתולים שלך.

mahlena

New member
מסכימה איתך למרות שיש לי חתול בבית

בעצם מסכימה איתך - כל אלה שחושבים שהם עושים טובה לחיות שיעברו אתהניתוח בעצמם ואז נדבר ... אני לא הולכת לסרס את החתול שלי בשום אופן - תסלחו לי לחתוך לו ביצים רק בגלל שהוא "עלול לסמן את הטריתוריה שלו" אפילו "עלול" ולא עשה עדיין מוגזם

חשוב לעקר ולסרס

אני לא יודעת בקשר לכלבים, אבל אחרי שעיקרתי את החתולה שלי שגרה למטה היא נהייתה הרבה יותר רגועה. החתולה שלי בבית הייתה מיוחמת, ולא עיקרנו אותה. את יודעת מה קרה לה? היא כמעט מתה מדלקת ברחם שהייתה נמנעת אם היינו מעקרים אותה קודם. למזלנו הצילו אותה ע"י ניתוח מסובך. עיקור וסרוס מאוד חשוב וטוב לחתול/ה ואת יכולה לשאול כל וטרינר, ותאמיני לי שהוטינר יודע טוב מאוד, כי הוא למד את הנושא במשך שנים. אז בקיצור כל מי שהחתול/ה שלו לא מעוקר/מסורס כדאי מאוד לעקר לטובת הבעלים ובעיקר לטובת החתול. ואני חושבת שזה בערך אותו הדבר בקשר לכלבים.

mahlena

New member
איך זה בדיוק טוב לחתול/ה?

טוב לבעלים - זה כן, אבל ניתוח לחיה שיהיה נוח לך לעצמך - תחסכי ממני בקשה, את לא יכולה לתת אף סיבה ברורה למה זה טוב לחתול/ה אז תעשו טובה על תגידו "זה לטובת חיה" תדברו רק על טובת עצמכם חוץ מזה אם הסיבה היא מניעת רביה לא רצויה אז למה שלא נסרס את כל הגברים ונשים בסין למשל - יש להם בעיה עם אוכלוסיה וידוע שהממשלה שם מנסה למנוע זאת - אז בבקשה פתרון כבר יש לכם אוהבי חיות כן קוראים לעצמכם תתביישו

**לילך**

New member
היו פה הרבה דיונים בנושא

תמצית הדברים היא: שחתולים וכלבים לא דומים לבני אדם - העיקור והסירוס לא פוגע בהם מבחינה רגשית ,אולי אפילו להפך ,זה חוסך מהם סבל של יחומים מציקים ומטרידים ונותן להם שלווה. חוץ מזה עיקור וסירוס מקטין משמעותית את הסיכוי לחלות בסרטן ודלקות רחם. כלומר תוחלת החיים שלהם תגדל ויש סיכוי גדול שיהיו בריאים כל חייהם. לי יש שני חתולים בני חמש שנים ,חשבתי פעם כמוך שזו אכזריות לעקר ולסרס אותם ,קראתי הרבה חומר בנושא ושוכנעתי שזה חשוב.היום אחרי שהם מעוקרים ומסורסים במשך ארבע שנים ,אין לי ספק שעשיתי את הדבר הנכון ,החתולים שלי הרבה יותר רגועים ,הם מאד מאושרים וטוב להם בחיים.

shanty.G

New member
בסין באמת מיישמים זאת חלק

מהא/נשים... סיבות למה עיקור/סירוס טוב לבעלי החיים עצמם? בבקשה: 1. החיה לאחר העיקור/סירוס בעלת מזג נוח יותר --> יזרקו פחות בע"ח מהבית בשל תוקפנות--> פחות בע"ח עזובים= מורדמים. 2. חיות אחרי עיקור/סירוס בורחות פחות מהבית למטרות זווג= פחות בע"ח ילכו לאיבוד (לבלי שוב)--> פחות עזובים/מורדמים. 3. עיקור/סירוס מונע התרבות של אוכלוסיית חתולים /כלבים שמצבה כרגע הוא פיצוץ אוכלוסין. כל המלטה מפחיתה את סיכוי הכלבים והחתולים החיים היום למצוא בית. חיות אלו מגיעות לאחר זמן להרדמה. 4.עיקור/סירוס מונע מחלות אצל בעה"ח- דלקות וסרטן רחם ושחלות אצל נקבות; מפחית מקרי סרטן האשכים ובעיות פרוסטטה אצל זכרים. *** אף סיבה ברורה??? אם החתולה שלי היתה ממליטה ולו פעם אחת- גם אם הייתי מצליחה למצוא בתים לכל הגורים- חתולים אחרים היו הולכים להשמדה באותו הזמן. למה לא למנוע את הסבל הזה???

mahlena

New member
תסלחי לי אבל כל הסיבות הנ"ל ...

הם מבחינת בן אדם - האם את שאלת את החתולים אם הם אמנם מאושרים אחרי סירוס/עיקור? או שאת חושבת וטוענת כך? מצב רוח יותר רגוע לכן לא זורקים אותם? אוי באמת זו סיבה מבחינת חתולים - או שאנשים בני זונות זורקים אותם כשלא נוח להם? רביה לא רצויה? - תעקרו ותרססו בני אדם (פושעים למשל, או עניים שלא יכולים לטפל בילדים, או חולי נפש - למה לא?), סבל התחיממות? מבחינת החתול זה תהליך טבעי - בואו נרסס ונעקור בני אדם ואז לא תהיה צורך ביחסי מין - נחסוך הרבה צרות. מחלות? למה לא נעשה ניתוחים על בני אדם להוצאת איברים ועלולים לחלות וכך נמנע מסבל רב אצל בני אדם. לא טוב? - אז מי נתן לכם זכות, "אוהבי חיות", להחליט בשביל חיות? אתם צועקים שגם להם יש זכויות - ואמנם יש - אבל מה אתם עושים בעצמכם?

מאריאן

New member
למה שנתבייש?

האם אנחנו צריכים להתבייש שכשאנחנו מעקרים את החיות שלנו אנחנו מפחיתים בצורה משמעותית את הסיכוי שלהם לחלות בסרטן ומחלות אחרות שפוגעות ברחם ובאשכים? האם אנחנו צריכים להתבייש בזה שאנחנו מונעים את הבאתם לעולם של עשרות גורים מסכנים שנשארים חסרי אונים מול מכוניות, הרעלות, כלבים, רעב והתעללויות? אנחנו צריכים להתבייש בזה שאנחנו דואגים לחיות שלנו ורוצים שיחיו כמה שיותר זמן ובאיכות חיים?

מספיק עם ההשוואות לבני אדם!

כדי לקרוא את הודעות האנשים פה ובמיוחד את הודעותיי בנושא, ההודעה לניקול, למשל. בני אדם ובעלי חיים הם לא אותו דבר ויש להם צרכים שונים, אז מספיק להשוות. הבושה היא שלך, על הבורות העצומה שלך בנושא.

hagitsegal

New member
סירוס ועיקור - דעה נוספת

צריך לזכור שיש הרבה ויכוחים גם לגבי בני אדם בנושא חיים ואיכות חיים. הרבה פעמים אנחנו מקנאים בבבעלי חיים שיש להם את הזכות לא לסבול וברור שמבצעים אצלם המתת חסד. מי שחושב שזה לא "חתולי"(אנושי) מוזמן לראות את עשרות החתולים המסתובבים סביב פחי האשפה ליד השוק בחיפוש אחר מזון ואז לחשוב האם המלחמה לחיים יותר קלה מסירוס ועיקור, שמפחיתים את מספר החתולים. אז נכון שבמקרה זה אנחנו בני האדם קובעים להם אבל לדעתי זה מתוך רצון טוב ולא מרוע. בהרבה מקומות בעולם הסבל של ילדים קטנים גוועים ברעב קשה יותר מאי הבאתם לעולם. חגית

mahlena

New member
נוטרה נוגטס - אוכל טוב אבל המחיר...

אני אמנם קונה נוטרה נגטס לחתולים אבל מניחה שאיכות שלו דומה - לדעתי אוכל מעולה אבל המחיר קצת מוגזם מצורף לינק עם מחיר זול יותר (18 קל ב138 ש"ח) - אני כל הזמן קונה מהאתר הזה ומאד מרוצה עוד משהו - יש לי פה פרסומת של חנות "תנו לחיות" יש שם גם 18 קג ב-139 (דיאט ורגיל בוגר) + מתנות לסוגיהם טל שלהם 1800690790 לא ניסיתי אותם לכן אין לי מה להגיד - פשוט כדי לתת לך להשוות מחירים

למעלה