מה???!!
לעשות חוק נגד סירוס ועיקור?!?! לידיעתך, בעל החיים לא מבין מה עושים לו, זה כואב לו ליומיים-שלשה ואחר כך הוא שוכח לגמרי מהניתוח. מכאיבים לו? לפעמים צריך לתת זריקות ולהזליף טיפות- גם את זה עושים נגד רצון החתול- אז לא לעשות? הזדווגות אינה צורך פסיכולוגי נפשי אצל בעלי חיים, אין להם צורך להזדווג סקס בשביל אינטימיות עם בן זוג, כדי להקים משפחה אוהבת ובשביל לקיים יחסי זוגיות. לך אולי חשוב לעשות סקס בגלל כל ההשלכות הפסיכולוגיות והרגשיות, אבל זה לא קיים אצל בעלי חיים! את באמת חושבת שלחתול או לכלב אכפת אם יש לו/ה אשכים/רחם, או לא? בחייך... בעל חיים מבויית שגר בבית יסבול הרבה יותר אם יהיה מיוחם וימנעו ממנו לצאת החוצה ולחפש נקבות/זכרים ולמלא את הצורך הפיזי, שלא לדבר במקרה של זכרים על השתנה לסימון הטריטוריה שגורמת לריח רע בבית ועל הצורך שלהם לברוח מהבית אל סכנות הרחוב. נקבות עלולות ללקות בסרטן הרחם במידה שלא עוקרו, כמו הכלבה של דודה שלי שנפטרה מסרטן הרחם, שיכול היה להימנע אם הייתה מעוקרת! והכי חשוב- גורים גורים ועוד גורים! גם ככה קשה מאוד למצוא בית לכל החיות, את יודעת כמה חתולים וכלבים מרדימים כי אין להם בית? וכמה נזרקים לרחוב? ביקרת פעם בפורומים של בעלי חיים וראית כמה הודעות מתחננות של אנשים יש שמבקשים שיבואו לאסוף את הגורים כי אין אפשרות לטפל בהם, אין להם בית והם בסכנת הרדמה? אני ממש בשוק מדעותייך המיושנות... וטרינרים עושים הכל כדי להגביר את ההסברה למה עיקור וסירוס חשוב לבעל החיים ואת אומרת שצריך לעשות חוק נגד זה? אני בהלם.