מזון לכלב בן 10

מזון לכלב בן 10

לאחרונה לקחנו אלינו בולדוג מעורב כבן עשר, לפני שהוא הגיע אלינו הוא אכל פרו פלאן רגיל והבנתי שהוא צריך לעבור לסניור, התקציב שלנו לא גבוה והמליצו לי בחנויות כלבים על גוסרה או על בריט, אשמח לשמוע חוות דעת על אחד מהנ"ל או הצעות נוספות.

marx04

New member
אינני מכיר את המזונות הללו

שלום לך,

אינני מכיר את המזונות הללו.
ממליץ לא לחסוך על כלב מבוגר.
מזונות איכותיים בעיני הם, למשל:
Orijen
GO
Taste of the wild
Natural & deliciouse
קאנין קוויאר

בברכה,

אורי.

DAHUJI

New member
מזונות לא משהו בכלל... אבל אם זה מה שהתקציב מאפשר...

ראשית, הכלב בן 10, הוא באמת צריך לעבור למזון Senior.
שנית, פרופלאן זה מזון שנחשב יחסית לא יקר (אבל הוא כן יקר תמורת האיכות הבינונית מאוד שלו) - למה אתם לא ממשיכים להאכיל אותו בפרופלאן?... יקר לכם מדי?
אם התשובה היא כן, אז האמת? שאם כבר מזון בינוני, אז לפחות שיהיה תוצרת הארץ, למשל בונזו ארוחת בריאות שהוא מזון יבש בסדר גמור במחיר של 189 ש"ח ל- 15 ק"ג.
לא Brit ולא Josera עדיפים על פני בונזו GOLD לבוגרים או בונזו ארוחת בריאות (הבונזו הכי טוב במבחר, ובסה"כ מזון לא רע בכלל) או בונזו סניור.
לא טרחתי ולא הסתכלתי ברשימת המרכיבים כי אני זוכר מבירורים קודמים שלי שהמזונות הנ"ל כולם בינוניים. אז אם כבר שיהיה לפחות תוצרת הארץ.

אגב, אני מניח שבולדוג מעורב שוקל בסביבות ה- 20 ק"ג?... אז בהנחה של שק במשקל 15 ק"ג, שיספיק לו בערך חודשיים פחות או יותר - כמה אתה מוכן להשקיע? 250 ש"ח? 300 ש"ח? 350 ש"ח לחודשיים?

ונקודה חשובה למחשבה - אתה אוהב את הכלב?... אחלה. הבריאות שלו חשובה לך?... אחלה.
מזון זול = בריאות פחות טובה ממזון איכותי ויקר.
בסופו של דבר ההפרש יתקזז בעתיד הלא רחוק בכמה שנים הקרובות, ובמיוחד כשהבולדוג יזדקן עוד ועוד, אצל הווטרינר כשתצטרך לשלם על כל מיני טיפולים, אלרגיות ושלל מיני בעיות בגלל תזונה לא טובה עד לא איכותית.
זה לשיקולך.
מזון זול = בריאות לקויה (לא תמיד, אבל זאת הנחה) = יותר ביקורים ויותר כסף אצל הווטרינטור.
מזון איכותי ויקר יותר = בריאות טובה יותר (גם לא תמיד, זו רק הנחה) = פחות ביקורים ופחות כסף אצל הווטרינטור.
תחשוב על בנאדם שאוכל ביסלי כל היום או בנאדם שמשקיע בעצמו בירקות אורגניים ואוכל בריא.

האמת שבחנות חיות הציגו את זה בתור מזון סבבה

ובאיכות טובה ביחס למחיר בגלל זה שאלתי... והכלב רק הגיע אלינו עכשיו וזהו הפעם הראשונה שאנו קונים אוכל בגלל זה ההתלבטות, הבנתי שפרופלאן זה סתם יקר ולא משהו... מה לגבי טכני קל או פרו פק זה מזון יותר איכותי?
ותודה לעוזרים :)

DAHUJI

New member
תעזור לנו לעזור לך... מה התקציב?

כמה אתה מוכן ל"בזבז" בחודש על התזונה (=בריאות!) של הכלב החדש שלך?
100 ש"ח לחודש? 200 ש"ח לחודש?
רוצה דוגמא?.. השעיר החמודי שלי הוא ג'ק ראסל מעורב, שוקל 13 ק"ג (שמנמן קצת). אוכל בסביבות ה- 3-4 ק"ג מזון יבש לחודש (אני מאכיל אותו גם בדברים אחרים - ביצה קשה, עצמות של בקר, טונה במים, קוטג', נקניקיות, שאריות פסטרמה וכו').
שק של אוכל איכותי יחסית עולה לי בסביבות ה- 270 ש"ח ל- 13 ק"ג (שק של ACANA שעולה 290 ש"ח באתר אינטרנט, אבל אני מגיע לחנות מקשקש קצת, בלי בעיה מקבל 10% הנחה כי אני לא צריך שליח וסוחב לבדי, וקונה אותו ב- 260 ש"ח כי אני יכול ובאמת כי אפשר להשיג אותו במחיר הזה ברשת, הם לא עושים לי טובה).
מכאן שההוצאה החודשית שלי על מזון יבש בלבד היא בין 60 ש"ח (אם אוכל 3 ק"ג בחודש) לבין 80 ש"ח (אם אוכל 4 ק"ג בחודש). נניח 100 ש"ח על מזון יבש לחודש.
זה נחשב לדעתך הרבה?... לדעתי זה מעט וזה סביר מאוד כהוצאה חודשית (רק על מזון יבש כמובן).
השק הקודם של החמוד השעיר שלי (Orijen) עלה 400 ש"ח ל- 13 ק"ג. סתם כדי שתבין את סדר הגודל של המחירים.
ובכלל, אני קונה תמיד 2-3 שקים ומערבב ביניהם.
למה?... כי כמו במקרה של התינוקות ורמדיה, אני לא סומך על מותג/יצרן/מזון אחד, ואני רוצה סינרגיה בין רכיבים שונים ממזונות שונים... עכשיו אני מערבב Acana בוגר מתכון עוף, עם Orijen בוגר מתכון עוף, ועם Wysong Optimal Adult יחד עם בונזו ארוחת בריאות סלמון (כי קיבלתי במתנה בקורס על תזונת חיות מחמד שעשיתי).

תבין יש אינספור מותגים ואינסוף גדלים של שקים ובמחירים שונים...
פרופלאן, יקנובה, רויאל קנין וסיינס דיאט הם כולם מזונות עם המון המון פירסום ולכן המותג שלהם חזק מאוד, אבל לדעתי החצי-מקצועית הם מזונות לא משהו בכלל. הרבה יותר מדי יקרים בשביל האיכות שלהם. אישית אני לא מתקרב אליהם.
טכני קל ופרופק ממש לא יותר טובים מהם.

המזונות האיכותיים באמת הם:
1. Orijen (לדעתי המזון הכי מובחר ברשימה) יחד עם Wysong Optimal Adult.
2. GO! או NOW! (מזונות מעולים עם מרכיבים מעולים).
3. Wysong Original Diets (שאפילו יחסית זול לתמורה שלו כי יש שקים של 19 ק"ג מאוד משתלמים) ובאותו מיקום גם Acana וגם Nutram Total.
4. Nature's Variety Instinct ויחד איתו באותו מיקם גם N&D.
5. Canin Caviar או Nutram הרגיל.
זה מספיק מותגים ברשימה... יש עוד כמה שלא הזכרתי כי אין לי כח לרשום מגילות אינסוף... עכשיו פשוט תבחר

הנה חנות מצויינת עם תפריט בחירה נוח מאוד כדוגמא למחירים סבירים עד הגיוניים. יש זולים ממנה, אבל השירות שם באמת מצויין (אפשר להחזיר שק שנפתח וכו').
ותזכור שתמיד אפשר לקבל 10% הנחה אם לא מתעצלים ומגיעים לקחת את השק בעצמך.

למעלה