מזון לחתול

anat281

New member
מזון לחתול

שלום ד"ר,
האם מותר לתת לחתולי רחוב מבוגרים ורזים, כאלו שיש להם בתקופות מסוימות קושי בלעיסה עקב בעיות בלסת, דבר נפוץ מאוד אצל חתולים מזדקנים, רויאל קנין ריקברי (בא בקופסאות של 195 גרם) ? אם כן למשך כמה זמן מותר לתת אם נותנים כל יום קופסה והאם זה יכול בכלל להוות תחליף לאותם חתולים לאוכל רגיל ולהיות האוכל העיקרי שלהם ? אם לא אז למה לא ?
תודה

yaelofer

New member
לדעתי לא מומלץ לתת להם באופן קבוע את הרויאל קנין ריקברי.

אמנם ברויאל קנין ריקברי יש את כל מה שהגוף צריך ומדובר באוכל מאד בריא אבל כשמדובר בחתולים בריאים או בחתולות בהריון או בחתולות בהריון או בחתולים שצריכים להתחזק אחרי מחלה.
החתולים שאת מתארת חולים ככל הנראה במשהו כרוני, סביר להניח שחלקם חולים בכשל כליות כרוני (בד"כ זו מחלה של חתולים מבוגרים כששניים מהסימפטומים שלה הם רזון וכיבים בפה), ולחתולים אלה לא מתאים רויאל קנין ריקברי מכיוון שהרויאל קנין ריקברי מכיל רמה גבוהה של חלבון ואילו חולי כליות (לא רק חתולים, גם בני אדם) צריכים דיאטה דלת חלבון. אם חתולים אלה יאובחנו בוודאות (ע"י בדיקת דם) כחולים בכשל כליות כרוני תוכלי לתת להם אוכל רטוב המיועד לחולי כליות.

anat281

New member
תודה אבל

הם לא חולים בשום כשל כליות ואין להם שום כיבים בפה והם גם לא כל כך רזים למרות שהייתי רוצה שיהיו שמנים, יש להם תיאבון בריא והם בריאים ומאושרים אלא שכמו אצל בני אדם זקנים שיש בלאי של הגוף ושל הלסת כך גם אצל חתולים, זו תופעה מאוד נפוצה וזה לא חייב להיות אגב בשני הצדדים אלא יכול להיות רק בצד אחד, זה גם לא כל הזמן אלא יש תקופות שיותר קשה ללעוס ותקופות שיותר קל כיאה לניווני מפרקים (בדיוק כמו אצל בני אדם), אבל...ללא קשר, אני רוצה לתת את הריקברי גם לחתולים האחרים שאין להם שום בעיית לעיסה כי הוא מאוד מזין ואלה חתולי רחוב שמוציאים המון אנרגיה אז מה איכפת לי לתת להם אקסטרה ומשהו מזין ? אני רק רוצה לשמוע מה הד"ר אומר כי יש כאלה שאומרים שזה לא מיועד להאכלה לתקופה ארוכה ואיני מבינה למה, זה הרי יותר טוב מכל הג'אנק האחר של השימורים שמוכרים בחנויות.

למעלה