מזון לחתולים

lilidusty

New member
מזון לחתולים

שלום,
יש לי 3 חתולים בגילאים שונים - 12, 10 ו -4 שנים. הם מעורבים, מסורסים/מעוקרים ובריאים (2 המבוגרים בעלי פרווה קצת ארוכה והשלישי עם פרווה קצרה).
עד עכשיו כולם אכלו את אותו סוג מזון (רויאל קנין לייט משולב עם רויאל קנין דנטל בגלל שלאחד מהם היו בעיות שיניים).
יש לי מספר שאלות -
האם אכילה לאורך זמן של האוכל הדנטלי יכולה להזיק?
אני שוקלת לקנות אוכל לחתולים מבוגרים, האם לחתול הצעיר - יכול להיגרם נזק אם הוא יאכל אוכל זה (כלומר שזה יהיה האוכל היחידי שלו)? האם הוא צריך לקבל אוכל אחר בנפרד? ולהיפך, האם נגרם נזק אם החתולים המבוגרים יאכלו אוכל של חתולים צעירים (כמו למשל רויאל קנין אינדור או מזון אחר) ולא אוכל של מבוגרים?
תודה מראש

מזון

בעולם מושלם כל חתול היה אוכל את האוכל המתאים לו בדיוק. כשיש 3 חתולים בבית צריך למצוא את הפשרה הטובה ביותר.
אני חושב שעדיף לתת לחתול הצעיר מזון של זקנים (אם אין ברירה) ולא לתת לזקנים מזון של צעירים - זו הפשרה הטובה ביותר.
כמובן שאם ניתן לתת לכל אחד את המזון שלו, ויש הים כל מיני קערות מופעלות שבב שיודעות לזהות את החתול ולתת לו את האוכל המתאים, אז עדיף...
לגבי המזון הדנטלי - אין בעיה לתת אותו לפרקי זמן ארוכים, הוא מזון מלא ומאוזן ואין הגבלה למשך הטיפול.

מזון לחתולים

שלום רב
המזונות הדנטליים עשויים כך שיוכלו להינתן לאורך זמן, לזה הם נוצרו והבחירה שלך של רויאל קנין היא מצויינת.
לא ציינת בשאלתך את מצבם הגופני של החתולים, רזים שמנמנים או ממוצעים , אבל באופן עקרוני זכר מסורס בן 4 עם נטיה קלה לשמנמנות יכול בקלות להסתפק במזון סניורים.
לחתולים מבוגרים רצוי לתת מזון למבוגרים, זה מה שמתאים להם מבחינת תוספים ורמות חלבון ושומן.
בברכה
דר' שרון רגב

lilidusty

New member
ד"ר רגב וד"ר מאייר תודה רבה על התשובות

לגבי מצבם של החתולים - הזכרים (בן 12 ובן 4) ממוצעים וחטובים. הילדה (בת 10)...נוטה לשמנמנות.
תודה רבה

למעלה