מזון לאקלקטוס

glyaron

New member
מזון לאקלקטוס

שוב שלום והפעם השאלה היא האם לתת לאקלקטוס דוחן במזון או שלא יש אומרים שדוחן טוב לתוכים קטנים ולא מתאים לאקלקטוס מה דעתכם ?

דוחן

בעקרון דוחן טוב ולא טוב... אפשר לתת אותו לתוכון, לקוקטל, לג'אקו לארה !! אבל זה אוכל שלא מזין יותר מידי וסתם מיותר, אני לא ההיתי מוציא כסף בשביל אוכל כזה.. אני ממליץ לכל מגדלי התוכים לקנות תערובת ג'קואים לכל הסוגים, הוא עשיר מאד ויש בו הרבה מאד סוגי גרעינים וזרעונים. (כמובן שיש יוציאים מהכלל כמו לורים ועוד.....) אוהד

רן בראל

New member
אהלן ירון.

אין שום ספק שדולן צריך להוות חלק מהמזון של תוכים גדולים וביניהם גם אקלקטוסים. אני מערבב כחופן דוחן עם תערובת ההנבטה של האקלקטוסים, הייתי אומר 5-10% ונראה שזהו אחד המזונות האהובים עליהם.

רן בראל

New member
ירון

אתה לא נותן הנבטה?
זאת תערובות של תירס, שעועית, חיטה, שעורה ועוד ועוד שמשרים במשך 12-24 שעות במים ואז נותנים לתוכי. מרכיב את רוב התזונה של התוכים וחשוב ביותר. אם עוד אין לך אז לקנות במהירות האפשרית ולהתחיל לתת. מה אתם נותנים לה לאכול?

kingofthenet

New member
??

ואם לא שמים למשל לתקופה של חצי שנה?? אין עבודה או שזה יותר צעשיר ועוזר לתוכי?

glyaron

New member
היי רן

אנחנו נותנים לה דוחן עם תערובת מוכנה של תירס ,גרעינים ,ועוד כל מיני ומוסיפים לה כל פעם קצת שקדים או בוטנים או אגוזים ומשתדלים לתת לה מדי פעם גזר וכרוב וחתיכות של תפוח ופעם בשבוע פלפל חריף שהיא מאוד אוהבת

למעלה