מזון כשר - אנגליה

מזון כשר - אנגליה

שלום, אולי תוכלו לסייע לנו בשאלת הכנסת מזון לאנגליה. נשמע לנסיונכם: אנו שומרי כשרות ומתעתדים לנסוע לאנגליה. אמנם באנגליה ובפרט בלונדון ניתן לרכוש מוצרים כשרים, אך נהייה בעיירה מרוחקת מאוד שלא בטוח שנמצא בה מוצרים כשרים - הכוונה למוצרים שאינם מוצרי בסיס (כמו אורז וכו'). היינו מעוניינים "לסחוב" עימנו חלק מהמזון - מדובר בין היתר במרקים בשקית, מרק עוף אינסטנט, טחינה, פירות יבשים, נס קפה, אגוזים ושקדים. זה בערך - אולי יש עוד כמה שלא הזכרנו. האם אתם יודעים אם יש איסור כלשהו להכניס מזון לאנגליה (כמובן שלמעט פירות וירקות טריים)? נשמח אם מישהו יאיר את עיננו ונמנע מעוגמת נפש בשדה התעופה :).

רותי410

New member
למיטב ידיעתי, אין איסור על הכנסת מוצרי מזון.

לבריטניה. יש לי קרובי משפחה שמחלקים את זמנם בין הארץ ללונדון. כל שבועיים-שלושה הם פה לחודש-חודשיים. והם סוחבים אתם כל מיני מוצרי מזון משם לפה מפה לשם. מפה הם לוקחים, עד כמה שאני יודעת, פיצוחים, שוקולד ספלנדיד ומוצרים שאין בבריטניה - או שהם אוהבים יותר את המוצרים שבארץ. ומשם הם מביאים בעיקר שוקולדים וופלים למיניהם. כך שסביר להניח שאין איסור לקחת מוצרי מזון. כנ"ל לגבי משקאות, תבלינים וכו'. לאחד מהם הייתה מסעדה בלונדון והוא היה מייבא לשם קפואים - ג'חנון, מלוואח וכדומה, ומוצרי קונדיטוריה קפואים. במקרה הזה מדובר בעניין מסחרי, אז אני לא יודעת מה היה הסידור שלו עם השלטונות. אבל אולי זה מעיד על כך שאין איסור על הבאת מצרכי מזון. ותיהנו באנגליה.

ל י ר י 1

New member
לא יודעת לגבי מזון ספציפי,

אבל יש בעיה בהעלת בקבוקים עם נוזלים וכו' למטוס, מאז האסון ב-11/9. כדאי שתבדקו בחברת התעופה שלכם מה מותר להעלות לטיסה.

למעלה