מזון יבש

  • פותח הנושא NOLO1
  • פורסם בתאריך

NOLO1

New member
מזון יבש

אני צריכה המלצה לאוכל וכבר השתגעתי כל אחד אומר לי משהו אחר בין היתר חנויות ווטרינרים,
הכלבה שלי היא קוקר ספניאל אנגלי (לא ידוע אם גזעית כי אימצתי אותה) בת שנתיים וחצי, היא כלבה רגישה ז"א קורה שהרבה פעמים היא מקיאה מיצי קיבה ומשלשת/יציאות רכות (אקדים ואומר שהדברים נבדקו אצל הווטרינר וזה כנראה מדברים שהיא אוכלת בחוץ/ שאבא שלי מביא לה).
האוכל של הילס עשה לה לא טוב (צואה כמעט כמו חול
) וביקנובה ושאר החברות שעושות ניסויים אני לא מוכנה להשתמש, חוץ מזה שהאוכל של יקנובה (בתקופה שהיא אכלה) מצליח להסריח לי את כל הבית, מעבר לזה היא ניסתה המון המון אוכל (אני חושבת שיותר מידי) ועדיין תמיד החנויות מצליחות לגרום לי להחליף לה אוכל.

ממה שהבנתי לא מומלץ להאכיל בבונזו כי הוא לא איכותי ובסופו של דבר העלות היא אותו הדבר, אבל אני מחפשת שלא להשתגע במחירים יותר מידי.

מצטערת על החפירה ואשמח לעזרה
 
בחיים לא תקבלי המלצה טובה!

הלקח המתסכל שלי הוא שצריך פשוט להצביע על משהו ולקחת. אפשר להצביע על משהו מבין רשימת מומלצים, אבל בשורה התחתונה את עדיין תצטרכי פשוט לבחור. כל אחד, כולל אותי, יגיד לך משהו אחר. יש מזון מאוד "מקודם", שבחנויות מרוויחים עליו הרבה, בעיקר המזונות ההוליסטיים. הוטרינרים מצידם מקבלים מימון משתיים-שלוש חברות - ולמרבה הצער חלקן גם עורכות ניסויים על בעלי חיים.

לדעתי האישית, הקטע הוא שלכלבים ממש לא אכפת מה תבחרי. התסכול שבצורך לבחור מתוך שפע הוא מחלה של בני אדם, הכלבים לא יודעים מה יש בשקית שנשארה בחנות, והם לא חושבים על זה. נראה לי שבסה"כ יצורים שמתנפלים ברחוב על צואה, לחם יבש מפוחם שנשאר משריפת חמץ, לחם רטוב שהשאירו לציפורים ועמד בגשם, וכך הלאה - הם לא היצורים הכי בררנים ביקום.

כדאי לקחת משהו בריא יחסית, ואת יכולה לקרוא באינטרנט קצת קווי יסוד וללכת לחנות עם מצלמה, לצלם את הרכיבים על מגוון שקיות, ובבית לבחון את זה ולהחליט (זה מה שאני עשיתי, המוכרת היתה סבבה כי היא בסה"כ רוצה שאקנה שם) בהתאם לקווי היסוד. תוכלי לראות מי הכי פחות טובים, מי הכי טובים, ומה בסה"כ בסדר. שימי לב שגם אנחנו לא אוכלות רק את הדברים הכי בריאים כל היום, אבל בסה"כ אנחנו בריאות אם אנחנו מקפידות על מזון סביר. במקרה של כלבים הדבר הזה גם הרבה יותר פשוט: יש להם מערכת חיסונית חזקה (מלקקים לעצמם את התחת, וזה...), הם עושים ספורט באופן קבוע (אם ההורים מאפשרים את זה - לוקחים לגינת כלבים, או לים, או לריצה), ואין להם במזון מונסודיום גלוטומט או כמויות סוכר לבן וכולי כמו במזונות מעובדים של בני אדם (ובשביל לוודא את זה כדאי, כאמור, לקרוא את הרכיבים).

מטעמי מוסר, אני ממליצה על AMI - מזון צמחי. הכלבים שלי מתים על זה (כמו על כל דבר, כאמור), וזה בריא. צריך לאכול מזה כמות קצת יותר גדולה ממזון בשרי, כי יש קצת פחות חלבון מן הסתם, אבל אם תפגשי פעם את הכלבים שלי תראי מה זה כלב בכושר :)
אין את זה בכל החנויות אבל הספק שולח שליחים לכל הארץ, ואם תרצי אתן לך את הטלפון שלו (נקרא Veg-Pet, את יכולה למצוא גם באינטרנט).
 
אחרי המון ניסויים ונסיונות

של כמעט כל סוג שיש (מבינוני נחמד עד לסופר סופר וגם סוגים ללא דגנים) חזרנו לאחר כבוד להשתמש בנוטריסורס. לא אוכל מהפופולריים או הנחשבים ביותר וגם לא יקר רצח, אבל לא נמאס להם ממנו אחרי תקופה קצרה (שזה מה שקורה עם סוגים אחרים) הפרווה טובה וגם הצואה והם שבעים ממנה נורמלית פעמיים ביום.

סוגי האוכל הפופולריים שהם ללא דגנים (הגיוני בעיני שכלב ממש לא צריך תירס וכאלה כי הוא לא תרנגולת...אבל) השאירו אותם רעבים והייתי צריכה לשחק הרבה עם הכמויות.

בכלל, התאמת סוג אוכל לכלב מסויים הוא מאד אינדיבידואלי, אבל אם היא לא רגישה לעוף , כדאי לנסות. אני בד"כ לא לוקחת את המלצות המוכרים יותר מדי ברצינות כי לרובם (לא כולם) אינטרס "לדחוף" סוג מסויים.
בהצלחה!
 

חתואלי

New member
תנסי את האוכל שקרא - פרו פלאן. אולי בגלל

הרגישויות תנסי בהתחלה את הסלמון. תבקשי מהחנות כמות קטנה לנסיון (שבוע - 10 ימים).
אם לא עושה טוב תעברי לכבש או לעוף.
 

NOLO1

New member
תודה על העזרה

אז בהמלצתכם עשיתי בדיקה מאוד מקיפה על האוכל והחלטתי בסוף לקנות את Taste Of The Wil בתקווה שהם לא עושים ניסויים, אני מוסיפה לפה טבלה שערכתי ועזרה לי להחליט אני רק אציין שכמות האכלה היא של כלבה בוגרת ששוקלת 15-16 ק"ג והמחירים מתייחסים לחניות בעיר ב"ש.

בנוסף רציתי להתייעץ, הכלבה שלי הולכת לפנסיון בסוף החודש ל 5 ימים, היא כבר הייתה בפנסיון ובגלל זה הוא נבחר, העניין הוא שהם מביאים אוכל שנקרא פרימייר קלאב ולא שמעתי בחיי על האוכל הזה.
השאלה היא האם לתת לה לאוכל מהאוכל שלהם (אם מישהו מכם מכיר) או להביא מהבית?
 
חשוב לשים לב

שכמויות האכלה נמוכות הן הרבה פעמים לא ייתרון גדול. הרבה מאוד כלבים נשארים רעבים.
 

meedas

New member
תביאי את האוכל מהבית

אם הכלבה אפילו קצת בעיתית באוכל, שינוי חד בתזונה יכול לעשות לה בלאגן
אני בדרך כלל מכינה שקיות עם כמויות מדודות, לפי מספר הארוחות הנדרש כדי לוודא שיתנו כמה שצריך בכל ארוחה ולא יטעו. ככה אני גם יודעת די בוודאות שרק הכלבה שלי מקבלת מהאוכל לא מתרימים אותי להאכלת כלבים זרים...
 
למעלה