מזון גורים

polynominal

New member
מזון גורים

ראשית, היתי רוצה לשבח את הפורום שלכם, תרבותי ואינפורמטיבי, שלא כמו כמה מהפורומים האחרים של תפוז שבהם אני גולש..
וכעת לשאלתי: אני עומד להביא גורת ברניז בגיל 8 שבועות, שכעת מתחילה לאכול מזון יבש. כרגע המזון נקרא CIBAU והביקורות עליו ברשת לא ממש מעולות.
תיכננתי לקנות שק קטן, ובהדרגה להעביר אותה למזון גורים אחר.. אני יכול להשיג דרך חבר מגדל את הרויאל קנין לגורים במחיר יחסית נוח, אבל גם הוא לא קיבל ביקורות מהללות.
על איזה מזון גורים טוב תוכלו להמליץ? במחיר שפוי כמובן.
תודה
POLY

meedas

New member
יש התאמה די מסודרת

בין רמת האוכל למחיר שלו
אז קודם תגדיר לעצמך מה זה מחיר שפוי בעיניך (אחרי שהכנסת לחישוב שמדובר בברניז וכמויות האוכל צפויות להיות אדירות, גם בגיל חודשיים) ואח"כ תבדוק מה נכנס לך לתקציב, מה זמין לרכישה בחנויות שנגישות לך וכו'.
בהמשך גם תצטרך לוודא שהאוכל שבחרת מוצא חן בעיני הגורה ועושה לה טוב, אז אל תתקבע על מותג ספציפי

שני המזונות שציינת נחשבים לרמה בינונית טובה.

אגב, מקווה שהגורה מגיעה מבית גידול מסודר ובעלת תעודות גזע...

כמות אכלה של ברניז לא צריכה להיות "אדירה",

לברניז יש נטייה לבעיות פרקים (אגן/מרפקים) לכן יש להקפיד לשמור אותם על משקל מעט נמוך מהתקין.
נכון שהם מוכנים לאכול הכל והרבה אבל בדיוק בגלל זה יש להקפיד על כמות סבירה של מזון יבש ומומלץ להוסיף ירקות.

אני מאוד מקווה שלמדת על הגזע ואתה יודע למה אתה נכנס מבחינת פעילות גופנית נכונה ובריאות כללית.

בהצלחה

meedas

New member
כלב של 40-50 ק"ג

אוכל הרבה
גם אם מקפידים על משקל תקין

אגב, התרשמתי שהבעיה שלהם היא בעיקר סרטן

סרטן, היפוך קיבה, פרקים, גופים זרים, תולעת

הפארק, כל מה שאת לא רוצה. עברנו יחד את הכל ופירנסנו את הוט' יפה.
ועדין הכלב הכי מדהים ןמבאס שיש.
לגבי כמות האכלה, שלי קיבלה הרבה פחות ממה שאנשים חושבים.

פוזה10

New member
הברניז שלנו בן 4.5 חודשים ואוכל לא מעט

עבר כבר מזמן את ה 20 קג... וממשיך לגדול במהירות.
אנחנו מאכילים בעיקר בהאכלה טבעית על בסיס עוף והוא אוכל כקילו בשר ליום ועוד קצת אוכל יבש. האמת שהוא לא חזיר ובהחלט משאיר אוכל בצלחת כשמספיק לו. בחישוב הכלכלי אני חושבת שהאכלה ובעית לא חותר יקרה ואולי מעט זולה יותר מאוכל יבש (כמובן תלוי באיכות המזון היבש)

C H 4

New member
ההתרשמות שלי מהאכלה ביתית

שהחסרון הבולט שלה הוא לא כלכלי אלא הזמן והמקום שצריך לשריין עבור האוכל במקרר. שק אוכל יבש קונים פעם ב3-4 שבועות, אוכל טרי צריך לחדש כל הזמן, צריך לטפל בו, צריך לאחסן אותו..

polynominal

New member
היכרות עם הגזע

טוב.. אז ככה: היתה לי כלבת ברנר זוננהאונד עד לפני כחודשיים. נפטרה בגיל ממוצע 9.5, ואעלה פרופלן גורים בינקותה, פרופלן סלמון בבגרותה, כשק שלל 15 ק"ג בחודש +/-.
חוץ מבעיית אגן שליוותה אותה כל חייה, לא עשתה בעיות מיוחדות, (רגישות בעור חייבה את המזון ללא העוף)
הסיבה לכיוון של הרויאל, היא שאני יכול להשיגו במחיר של מגדל, והזמינות שלו באזורי. את ה-CIBAU לא ראיתי בחנויות בסביבתי, ולמרות שהכל ניתן לרכוש ברשת, אני קצת מיושן ומעדיף את המגע האישי.
לגבי התעודות, פחות פריע לי, כיוון שאני לא מתכנן על גורים, אלא מתכוונן על האופי הנהדר של הגזע. (חיבה לאנשים וילדים, ואדישות יחסית לכל היתר...ׂ
אגב מה לגבי החלפה הדרגתית של המזון שהגורה התרגלה אליו, יש אילו עצות?
תודה
POLY

DogsPCI

New member
התעודות הן בדיוק מה שאמור להגביר את הסיכויים

לקבל את האופי הנהדר שאתה מציין. קניה של "גזעי ללא תעודות" היא גם מעודדת הרבעות פירטיות ללא כל פיקוח וללא הידיעה האמיתית שאתה אכן מקבל כלב בריא, יציב, ושאינו מעורב, שלרוב המטרה של מי שמוכר גורים שכאלה היא בעיקר בצע כסף.

אם הגזע הזה חשוב לך, אז תעודד ותחזק את המגדלים שלפחות מנסים לעשות את המיטב ושטובת הגזע היא מול עיניהם (לפחות בסיכויים גבוהים יותר בהרבה).

לא אישי כלפך, אבל אם לך היה חשוב לקנות גיזעי עם תעודות אם היית רוצה גורים, למה לא לדרוש את הקריטריון הזה ממי שאתה בחרת לקנות ממנו גורים? אם איכפת לו באמת, הוא אמור היה לוודא שזו המלטה מסןדרת עם תעודות לגורים.

בהצלחה.

מגדל אחראי אמור לתת לך אוכל לימים הראשונים.

תתחיל לערבב אותו במזון החדש כאשר כל יום תוריד את נפח המזון הישן כך שלאחר 3-4 ימים תישאר עם המזון הקבוע.
לא הייתי מתעקשת על מזון של נוח לך להשיג, בטח עם הוא לא משהוא שאתה מאמין שהוא הטוב ביותר.

לגבי נושא התעודות,
תעודות לא מבטיחות ב100% את אופי ובריאות הכלב. הן כן מבטיחות שאתה מקבל את הגזע שאתה רוצה ושנעשו מאמצים לקבל כלב בריא ומאוזן נפשית.
אני לא הייתי מוותרת על תעודות גם אם אתה לא הולך לכיוון של גידול/תערוכות. בטח שלא בגזע עם תוחלת חיים כל כך קצרה.
9.5 זה המון! לגזע וממש לא הממוצע.

מקווה שגם עם החדש היו לך חיים משותפים טובים וארוכים.

למעלה